angajatorul nu tine cont de asigurarea suplim!
Vreau sa va spun ca am fost "sfatuita" de cei de la bir.personal din firma la care lucrez sa nu mai platesc nimic pe contractul individual cu Casa de Pensii deoarece oricum ei nu vor lua in considerare la calculul indemiz. iar ceea ce am apucat sa platesc pot sa consider pierdut.Ei sustin ca numai cererile care erau pe rol pana in 17 martie trebuie onorate si nu contractele care au fost incheiate inainte de 17 martie (asa interpreteaza ei ord.din 14 apr).
Reamintesc pe scurt sit.mea:
-contract de munca de 5 ani
-contract individ.de asig.suplim.la Casa de Pensii Cluj din 1 ian.2003
-intrarea in prenatal:prin 17 iun.2003
-Dpn: iul.2003
Pana cand reusesc sa ajung si eu la Casa de Pensii sa obtin un raspuns direct de la sursa, voi ce parere aveti despre asta?
Mai este cineva in situatia mea?
Raspunsuri
liviu`s spune:
Ai tot dreptul la indemnizatia suplimentara potrivit contractului de asigurare sociala. Cei de la servici va trebui sa plateasca. Cand se va implini termenul de a intra in prenatal, faci cerere la servici si atasezi concediul prenatal, copie de pe contractul de asigurare sociala si copie de pe adeverinta cu stagiul de cotizare eliberata de Casa de pensii. La aceasta cerere va trebui sa-ti raspunda in scris. Daca raspunsul este negativ, ii actionezi in judecata, instanta competenta fiind tribunalul teritorial. Cererea catre instanta este scutita de taxe judiciare.
moka spune:
De ce ai facut contract individ.de asig.suplim.la Casa de Pensii Cluj din 1 ian.2003 daca ai contract de munca pe per. nedet. de 5 ani? E o smecherie sa iei niste bani in plus pe perioada concediului de cres. copil?
Moka
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by moka
De ce ai facut contract individ.de asig.suplim.la Casa de Pensii Cluj din 1 ian.2003 daca ai contract de munca pe per. nedet. de 5 ani? E o smecherie sa iei niste bani in plus pe perioada concediului de cres. copil?
Moka
Mai citeste o data intrebarea.
ginna spune:
Multumesc, Liviu. Dar, ca sa am un argument, ai putea sa-mi spui ce ordonanta si articol pot invoca pt. a-i contrazice?
marius spune:
Ord 23/10.04.2003
ART. 3
La stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale prevazute la art. 98 alin. (1) lit. c), d) si e) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, platitorii de drepturi prevazuti la art. 133 alin. (2) lit. a) si b) din acelasi act normativ vor avea in vedere, dupa caz, si veniturile asigurate in baza contractului de asigurare sociala incheiat, conform legislatiei existente pana la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2003, pentru completarea venitului asigurat.
Marius (www.desprecopii.com)