contract pe 1 an cu vodafone neplatit

contract pe 1 an cu vodafone neplatit | Autor: ionelaf

Link direct la acest mesaj

BUNA
Am o problema tatal meu a facut contract cu vodafone unui tanar nestiind ce consecinte ( si nici acum nu stim exact ) v-a avea daca nu il plateste timp de 1 an.
Acum a primit de la o firma de avocati precum ca are datorii 8 mil penalizari si 5 mil contractul de 1 an,, +telefonul.
Ce pot face eu ca sa-l ajut pe tatal meu deoarece el nu stie carte are 70 de ani,, si nu stia ca un tel. poate avea si negative,,
El e de moda veche stie doar de Cec si banca,,,
Oare daca ajung cu ei in tribunal,, ce sanse am,, s-au mai bine ajung la o intelegere cu firma de avocatura care reprezinta vodafone pt, a plati doar cei 5 milioane nu si penalizarile,, 8 mil,,
va rog daca stiti ce reguli daca a-ti trecut prin asa ceva,,,
AA a facut contractul pe baza unei adeverinte de la primarie precum ca detine imobil si copie buletin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Problema e cam urata, un vecin de al nostru a facut exact un contract la fel, pentru altcineva...care nu a platit, a plecat din tara sa munceasca in Spania, iar vecinul nostru a primit la fel de la Vodafone, de la o firma de avocatura care recupera datorii din acestea, s-au judecat si a trebuit sa plateasca...altfel il executau silit!Imi pare rau ca iti dau o astfel de veste.Atrebuit sa plateasca tot, si cu penalizari.

Redati-mi viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Primul lucru pe care ar trebui sa il faca imediat ar fi sa inchida numarul respectiv, daca nu cumva Vodafone l-a suspendat deja pentru neplata.
Ar putea sa incerce o negociere cu firma pentru reducerea penalitatilor, dar nu cred ca va reusi sa le elimine complet, iar factura oricum va trebui platita in intregime, la fel si restul abonamentului pana la implinirea anului. Negocierea si eventuala intelegere ar trebui realizata inainte de tribunal, fara a ajunge la judecata.
Apoi il poate actiona in judecata pe tanarul beneficiar de mobil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Originally posted by m34

Apoi il poate actiona in judecata pe tanarul beneficiar de mobil.

Mihai

Si ce sanse de reusita exista? Nu va fi necesar sa dovedeasca ca el folosea respectivul abonament? Daca nu e trecut in contractul cu vodafone drept beneficiar? Daca nu ma insel, mai demult, pe contractul mamei eram trecuta ca eu folosesc acel abonament, sau ceva de genul asta. Dar el daca nu e?

Din pacate si senzatia mea este ca va trebui sa plateasca tot.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Daca era trecut respectivul in contract nu mai exista aceasta problema !
Sansele de reusita nu sunt foarte mari, dar exista metode de a dovedi in justitie faptul ca respectivul a fost beneficiarul real al mobilului: martori, lista apelurilor telefonice...
Poate individul a mai profitat si de altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Acum vreo 4-5 ani, cand am lucrat la un dealer Connex, stiu ca pt a face un contract in general te uitai si dupa om...daca iti prezenta incredere, etc..., caci daca cineva nu respecta contractul sa mentina un an abonamentul, dealerul respectiv era penalizat la ceea ce incasa pt abonamente.Tatal tau a fost el personal si a semnat contractul? Sau a fost persoana respectiva? Totusi trebuie sa existe o semnatura pe undeva...
Multa batfa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

Multumesc fetelor pt raspunsuri eu nu stiu cum primaria de la tara ia eliberat o asemenea adeverinta,, tatal meu mi-a facut acte la casa in 2004 dar i-mi revine mie dupa deces,, nu stiu daca avea voie sa-i elibereze fiinca orice adeverinta,, schimbare ,, cred eu trebuia sa stiu si eu,, + el are 4 clase, nu aude,, aproape 70 de ani,, acum am aflat ca deja ne-au trimis in tribunal pe 23 luna asta nu a mai asteptat nici concilierea pe 16,, offffff:((( :((( cum sa il scot basma curata pe tatal meu?? ce sa spun,, off am si bb mic asta i-mi trebuia mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by ionelaf

Multumesc fetelor pt raspunsuri eu nu stiu cum primaria de la tara ia eliberat o asemenea adeverinta,, tatal meu mi-a facut acte la casa in 2004 dar i-mi revine mie dupa deces,, nu stiu daca avea voie sa-i elibereze fiinca orice adeverinta,, schimbare ,, cred eu trebuia sa stiu si eu,, + el are 4 clase, nu aude,, aproape 70 de ani,, acum am aflat ca deja ne-au trimis in tribunal pe 23 luna asta nu a mai asteptat nici concilierea pe 16,, offffff:((( :((( cum sa il scot basma curata pe tatal meu?? ce sa spun,, off am si bb mic asta i-mi trebuia mie

ionelaa

Draga mea, problema sta in felul urmator:
1. Tatal tau este inca proprietar la adresa respectiva, tu vei fi proprietar dupa decesul dansului, exact cum ai spus, deci era dreptul lui sa ceara eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca este proprietarul unui imobil;
2. Nimeni nu te intreaba la Primarie daca stii carte sau nu, atunci cand iti elibereaza aceasta adeverinta, sau ce varsta ai;
3.Chiar daca atunci cand a incheiat contractul pentru servicii Vodafone a trecut la utilizator numele celui care il foloseste, titularul contractului este tot tatal tau, si deci raspunzator de achitarea facturii lunare. Mai exista varianta Contract pentru servicii Vodafone, cu girant. In acest caz cel care foloseste telefonul era titularul contractului, deci raspunzatorul direct al neplatii acestuia, iar tatal tau era trecut la girant, ca se angajeaza el ca in cazul neplatii facturilor va plati dansul. In cazul acestui contract, pe contract apareau semnaturile amandurora, in primul caz apare doar semnatura tatalui tau.

Ce poti tu sa faci este sa suni la Vodafone si sa spui exact ce s-a intamplat si ca esti dispusa sa achiti tu datoriile acumulate, fara a mai plati si penalizarile, iar daca inca nu s-a terminat perioada de 1 an contractuala, te angajezi sa platesti tu lunar abonamentul pana la implinirea anului. Sunt convinsa ca vei gasi intelegere din partea lor. Daca alegi varianta sa te judeci cu ei, sigur vei pierde si va trebui sa achiti tot.

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ti-am trimis si PM cu informatiile.

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa cate stiu eu, problema nu mai este la Vodafone, care a cesionat dreptul de a urmari datoria firmei recuperatoare. Adica degeaba vorbesti cu aia.
Tatal tau poate insa sa actioneze in instanta pe cel care l-a pagubit.

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput