Endometru,monitorizari,ovulatie,TB, stimulare 145
Raspunsuri - Pagina 10
Avalon spune:
Meda, poa' sa fie de la implantare mai ales daca sanii sunt in continuare tari si cu ocazia asta vine barza si la tine si ne parasesti ca sa zburzi si tu linistita in poiana cu gravidute! Tot ce pot sa-ti spun e ca eu cand am ramas tot cam la 11-12 zile de la contactul norocos am fost pocnita de o durere surda si am fugit la baie sa-mi pun tamponelul. De curs n-a curs nimic la mine atunci insa as fi bagat mana in foc ca vine ciclul. N-a venit, si imi aduc aminte perfect sa sanii ma dureau si se marisera. Io zic sa iei utrogestanul in continuare si sa stai cumintica, daca poti face un test de sange ar fi nemaipomenit. Ce medic ai?
amameda spune:
Avalon, eu chiar vorbeam serios ca nu sunt acasa( nu sunt din Bucuresti). Chiar mi-am trimis barbatul la cumparat laptop ca sa tin legatura cu voi...Nu am nici cea mai mica idee de un dr. in zona.Stau si astept si eu. Dac vin .."am scapat",daca nu mai astept pana cand ar trebui sa vina pt. test.Nu prea cred ca e fiindca am ratat ceva zile la prestat si apoi ar fi norocul chiorului. Tztzili ma chinuie inca dar nu vreau sa anticipam.Multumesc mult de sfaturi.
MEDA
P.s.-Leu.
Avalon spune:
Si eu am crezut ca nu esti acasa, Meda si am crezut si ca ti-a adus sotul laptop ca sa vorbesti cu noi, de ce nu te-as fi crezut? De aceea am si spus ca ar fi fost nemaipomenit daca ai fi putut (acolo unde te afli) sa faci un test de sange. Tu stii ca mi-ai intrat la suflet si ca nu as pune la indoiala nimic din ceea ce ne-ai spus . De banuit am banit ca nu esti din Bucuresti, nu eram sigura insa... cand am zis de medic am crezut ca ai un medic al tau, pe care-l poti suna, eventual... In orice caz, sper ca nu te-am suparat cu ceva .
Chiar daca nu poti face testul de sange si nu poti lua legatura cu un medic, te rog eu sa iei utrogestanul in continuare (in cel mai rau caz iti va intarzia putin menstra, dar nu poti risca acum sa-l intrerupi), si ia-l vaginal daca nu mai ai nicio pata, 3 ovule/zi.
Eu cred ca e cu ochisori!!!!
amameda spune:
Avalon, am o doctoreasa dar ce sa-i spun? Ca-s c....a pe mine de la doi stropi de sange. Ma cheama la cabinet si eu nu pot merge decat pe 2 decembrie. In cel mai bun caz daca o fi de la implantare hcg abia a inceput sa se produca si mai e si sambata...
Nu m-am suparat stiu ca m-ai crezut ca sunt plecata dar tot asa de bine ma puteam intoarece acasa. Mie imi sare tzandra repede dar imi trece tot la fel. Nu a fost cazul de data aceasta.Vorba Noelei, imi esti la suflet si trebuie sa dai cu ceva ca sa iasa scantei.Asa am gandit si eu cu pasticile, nu am de pierdut decat vreo cateva zile si de dormit tot atatea. Te rog, sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic si nu stim nimic. Daca are loc ceva mai neobisnuit te anunt.Nu vreau sa ma gandesc inca.Te pup si iti multumesc.
MEDA
break_fast9 spune:
Buna fetelor...am nevoie de ajutor...poate cineva sa-mi spuna ce inseamna exact monitorizare? am luat clomifen(clostylbegit) ziua 4-9 acum sunt in ziua 11 si am ciclul de 26 zile. Dr. mi-a spus sa-l sun doar daca am 2 liniute la test de ovulatie. Daca nu imi ies 2 liniute...nu fac nimic? stau asa in aer?
Mersi mult de ajutor!
Avalon spune:
OK, Meda, te inteleg perfect. Eu am zis ca daca mi se intampla nu mai spun nimanui, sunt superstitioasa. Ai grija de tine!
Avalon spune:
quote:
Originally posted by break_fast9
Buna fetelor...am nevoie de ajutor...poate cineva sa-mi spuna ce inseamna exact monitorizare? am luat clomifen(clostylbegit) ziua 4-9 acum sunt in ziua 11 si am ciclul de 26 zile. Dr. mi-a spus sa-l sun doar daca am 2 liniute la test de ovulatie. Daca nu imi ies 2 liniute...nu fac nimic? stau asa in aer?
Mersi mult de ajutor!
break
Asta nu e monitorizare, sa suni medicul cand ai 2 liniute! Monitorizare inseamna ca te duci din 2 in 2 zile la ecograf si se uita doctorul acolo pe ecran si vede un folicul, doi, trei... si cat este endometrul.
felicia_ spune:
UUfff...break_fast9, ce ti-e si cu medicii astia!
Monitorizare se face obligatoriu( stiu eu) daca faci stimulare: inseamna sa faci eco transvaginal de prin z 10, pt a vedea ( monitoriza) felul in care reactionezi la tratament: cat au crescut foliculii, cat e endometrul ( mucoasa uterina).. Si in final , dupa 2-3 eco, ar trebui sa confirme ca ai ovulat. Uneori, se intampla ca foliculii sa creasca, dar sa nu se sparga, si atunci se da pregnyl(o injectie ce determina spargerea foliculului...
Nu stiu ce sa zic: nu ai unde sa faci luni un eco? Daca mergi doar pe testele de ovulatie, mai sigur e sa faci cam 2 pe zi ( au fost fete care au zis ca testul s-a pozitivat la ora 15, da zicem, si la 17 era mai pala linia, deci negativ... e f dificil sa "prinzi " ovulatia cu testele, eco e singura metoda sigura..
Pupici si sa auzim de bine!
Poze1Poze2
ancadragoman spune:
Medo, acum sa fie oare randul meu sa te trimit la doctor?
Hai ca poate are ochisori.
Vreau si eu o veste buna ca de celalalte sunt satula.
Pupici
anca
poze nunta
Roxali spune:
Sant in Z23 un mucus persisten alb si azi o pata maronie, binenteles si sanii ma dor...luna trecuta eram convinsa mai ales ca aveam si greturi...acum nu stiu ce sa cred...poate din pelegrinarile mele pe la doctor , analize si urcate pe paturile cabinetelor m-oi fii procopsit cu ceva...ca de sa nu plec cu mana goala
Ali