Ce urmeaza ?
Raspunsuri - Pagina 2
aissa spune:
Parca a mai fost un caz de bebe fara CNP?!?! Eu asa imi amintesc parca. Probabil de aia nici CIC nu poate primi.
Cristina si ghighiloi
o mamica fericita spune:
Nici noi nu am avut certificat de nastere cand l-am luat pe Robert in plasament de urgenta. DPC-ul a facut o anchieta sociala, a dat mama in urmarire si pentru ca nu a fost gasita ni sa emis un extras din registrul de nasteri cu care am putu intra in CIC (plus hotararea de plasament). prin urmare tot asistentul social care se ocupa de caz are ,,painea si cutitul" mai bine zis departamentul de anchiete sociale din cadrul DPC.sunati la DPC si interesativa ei stiu cel mai bine ce este de facut in continuare (totul depinde de ei)
mult noroc din partea noastra si multe, multe bucurii.
Lorelei si
Mmmaria spune:
fetelor, s-ar putea sa gresesc dar:
CIC se poate lua si pentru plasament simplu si pentru plasament in regim de urgenta. Eu asa am luat CIC, cei de la DPC mi-au dat odata cu decizia de instituire a plasamentului o adresa catre firma unde lucram, pur si simplu (e o prevedere undeva prin lege, o s-o caut si v-o dau);
Decizia de instituire a plasamentului in regim de urgenta se ia de catre DPC dar TREBUIE CONFIRMATA DE INSTANTA JUDECATORESCA IN TERMEN DE 48 DE ORE.
Astea le stiu fiindca le-am patit eu personal, nu stiu daca legea a mai suferit modificari in decursul ultimului an si jumatate....
Mmmaria spune:
Revin cu extras din legea 272/2004 (atentie, nu legea 273!):
"Sectiunea 3 - Plasamentul in regim de urgenta
Art. 64
(1) Plasamentul copilului in regim de urgenta este o masura de protectie speciala, cu caracter temporar, care se stabileste in situatia copilului abuzat sau neglijat, precum si in situatia copilului gasit sau a celui abandonat in unitati sanitare.
(2) Dispozitiile art. 58-60 se aplica in mod corespunzator.
(3) Pe toata durata plasamentului in regim de urgenta se suspenda de drept exercitiul drepturilor parintesti, pana cand instanta judecatoreasca va decide cu privire la mentinerea sau la inlocuirea acestei masuri si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti. Pe perioada suspendarii, drepturile si obligatiile parintesti privitoare la persoana copilului sunt exercitate si, respectiv, sunt indeplinite de catre persoana, familia, asistentul maternal sau de catre seful serviciului de tip rezidential care a primit copilul in plasament in regim de urgenta, iar cele privitoare la bunurile copilului sunt exercitate si, respectiv, sunt indeplinite de catre presedintele consiliului judetean, respectiv de catre primarul sectorului municipiului Bucuresti.
Art. 65
(1) Masura plasamentului in regim de urgenta se stabileste de catre directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din unitatea administrativ-teritoriala in care se gaseste copilul gasit sau cel abandonat de catre mama in unitati sanitare ori copilul abuzat sau neglijat, in situatia in care nu se intampina opozitie din partea reprezentantilor persoanelor juridice, precum si a persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia copilului respectiv.
(2) Masura plasamentului in regim de urgenta se stabileste de catre instanta judecatoreasca in conditiile art. 94 alin. (3).
Art. 66
(1) In situatia plasamentului in regim de urgenta dispus de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, aceasta este obligata sa sesizeze instanta judecatoreasca in termen de 48 de ore de la data la care a dispus aceasta masura.
(2) Instanta judecatoreasca va analiza motivele care au stat la baza masurii adoptate de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului si se va pronunta, dupa caz, cu privire la mentinerea plasamentului in regim de urgenta sau la inlocuirea acestuia cu masura plasamentului, instituirea tutelei ori cu privire la reintegrarea copilului in familia sa. Instanta este obligata sa se pronunte si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti.
(3) In situatia in care plasamentul in regim de urgenta este dispus de catre instanta judecatoreasca, aceasta se va pronunta in conditiile art. 94 alin. (4).
Oricum , trebuie citita cam toata legea fiindca se fac trimiteri si la alte articole.
LauraFlo spune:
Va multumesc! Mi-ati dat informatii foarte bune. Am sa listez aceasta pagina si am sa o trimit parintilor. Revin cu vesti.
O zi buna !
ioanaalice spune:
Ura-urache! deja calculam cate luni pot sa-mi iau concediu medical si concediu fara plata, pana cand se va definitiva adoptia. E veste nemaipomenita!...