Unde gasesc gradinita in limba germana?
Baietelul meu are aproape un an si ma gandesc deja sa-l inscriu la gradinita. Vreau sa-i gasesc o gradinita in limba germana. Aveti idee unde as putea gasi o astfel de gradi in Bucuresti? Noi stam in zona Foisorului de Foc.
Raspunsuri
Fania spune:
Intra pe www.gradinite.com si ai timp sa faci si un studiu de piata pentru gradinitele postate acolo.
Tino-Tino spune:
intra pe www.gradinitebucuresti.ro
sunt gradinite cu predare in limba germana si gradinite doar cu grupe de limba germana ...importanta este educatoarea, calificarea, experienta...
anya spune:
Stiu ca la Georgescu ABC ai intensiv germana dar doar la grupa mare. Al meu pui e la grupa mica la Corabeasca (de stat) si fac 2 sedinte de germana si 2 de engleza/saptamana...dar e greu sa-ti dai seama daca "se prinde" ceva. Engleza o mai aude si la televizor, la desene, dar germana...
Parvutoiu Anca spune:
Dragele mele,
Am mai 'activat' pe aceasta tema - a gradinitelor de germana fara sa-mi fi rezolvat problema. Puiul meu are 1 an si 10 luni si intentionaez sa-l dau la gradi abia pe la 3 ani, dar in primavara urmatoare intentionez 'un tur de inspectie' pe la gradinitele de germana - eu intelegand prin aceasta o gradinita, in cadrul careia se vorbeste TOT timpul numai germana.
Germana este a doua limba materna a mea si vorbesc in casa cu bebe germana zilnic. Important ptr mine este ca in acea gradinita sa se vorbeasca o limba germana de buna calitate, preferabil ceea ce numesc eu 'ein RTL-Deutsch'. Pana acum, am intalnit 2 cunostinte cu filologia terminata, angajate la asemenea gradinite. Limbajul era corect din pct de vedere gramatical, dar de lemn. Accentul uneia era de romanca care vorbeste germana, a doua de sasoaica, deci un accent si mai rau in urechea unui german. Daca se poate, daca exista - mi-as dori personal care chiar vorbeste o germana adevarata.
De ultima ora, am gasit o gradi, care parea ok, Marienkaefer, in zona Drumul Taberei. Est departe de noi (Aviatiei), dar de dragul calitatii as face drumul zilnic. Din pacate, au pe site si o rubrica cu exemple de prime lectii in germana - intentia fiind ff buna desigur. Am gasit greseli gramaticale, fraze, care nu erau fraze,avand propozitii carora le lipsea verbul, dar cel mai grav - limbajul de lemn. Nici un copil german nu vorbeste asa si nici unui copil german nu i se vorbeste astfel ( si am facut scoala germana in Haga, deci..)..
Toate acestea ma ingrijoreaza, ptr ca imi doresc mult ca puiul meu sa creasca intr-un mediu german macar primii ani de viata si ma intreb daca piata Bucurestiului are ceva de calitate.
Am de gand sa fac vizite la primavara la :
1. Till Eulenspiegel
2. Haensel und Gretel
3. Marienkaefer ( totusi..)
4. Pe sos Pipera a mai aparut una ( Hermann..nu stiu), ar fi ff aproape de noi
Daca mai stiti, va rog sa-mi spuneti, le voi vizita pe toate sima angajez sa revin pe forum cu date cat mai complete - dar cum spuneam, o voi face la primavara.
Sper ca nu am parut prea pretentioasa sau aroganta, dragele mele, consider ca acesta este nivelul necesar ptr orice copil si orice parinte, care doreste o asem.gradi ptr copilul sau.
Cu bine,
Anca
mamabuna spune:
pentru anca,
ma bucur ca mai sunt si alte mamici care doresc ca puii lor sa invete corect o limba straina, nu numai cintecele si poezioare
.
fetita mea este de aproape trei luni la Marienkaefer. Nu am vazut lectiile postate pe site, pentru ca primesc saptaminal lectiile pe mail. Oricum germana pe care Alexa o invata acolo este corecta (verific seara acasa
), e drept germana nu este a 2-a limba materna pentru mine, dar am invatat-o de mica, deci ma pot da cu parerea (si la job-ul actual am contact permanent cu Germania deci n-am uitat ce am invatat ). Educatoarele nu vorbesc germana cu accent de Berlin, dar vorbesc o germana adevarata, vorbesc germana permanent intre ele (sau cel putin cit stau eu dimineata si seara) si cu parintii care stiu. (asa stau linistita ca e ok).
oricum, intreb miine ce e cu lectiile de pe site. si daca te intereseaza de tin la curent (mai am experienta si cu alte gradi in germana, dar am ramas aici, deci stiu hibele cam la fiecare, ce sa fac sunt cicotasa).
oricum, parerea mea este sa-ti faci o impresie la fata locului si nu de pe site sau de pe forum. eu asa as face!
o seara placuta tuturor.
Parvutoiu Anca spune:
Pentru mamabuna,
Da, categoric asa voi proceda, ma duc sa-mi fac o impresie personala, asa cum ziceam, prin primavara.
Acum, sa nu te superi, dar ceea ce doream eu sa spun este ca 'doar 'o germana corecta' mie nu imi este de ajuns - daca se poate, desigur. Daca nu, va trebui sa ma multumesc cu ce gasesc mai bun.
Tocmai asta este cu germana 'corecta', se vorbeste corect gramatical, dar se vorbeste prost in sensul de nenatural. Eu am invatat germana la 3 ani, apoi am plecat cu parintii pe la vreo 8 ani, am facut scoala acolo timp de 10 ani, m-am intors, dupa studii mi-am facut un business de export pe Germania/Austria/Elvetia, deci vorbesc zilnic si eu in continuare, plus ca vreo 10 ani ( pana acum cca 4 ani)am stat mai mult la Viena cu biroul. De aceea, ma simt atat de legata de aceasta limba, ptr ca simt si gandesc adesea in germana si doresc sa dau mai departe fiului meu o particica de 'lume germana'.
Este ff bine desigur ca se vorbeste tot timpul germana la Marienkaefer.
Stii cumva ce pregatire au educatoarele, unde au invatat germana, daca sunt sau nu sasoaice ( de nedorit, repet, din cauza accentului groaznic - o romanca cu un pic de ureche muzicala o va vorbi cu un accent mai bun) ???
ok, revin deci si eu pe tema asta, tinem aproape, da?? La Marienkaefer fac si transport la cerere asa-i?? Noi stam departe din pacate, tocmai in Aviatiei, asta este.
pa,pa
Anca
Parvutoiu Anca spune:
mamabuna, inca ceva !! Ti-am citit referintele date ptr gradi Kindertraeume din Cotroceni de pe subiectul cu gradi, bile albe si negre !! Da, ff bine gandesti, copilul trebuie sa invete limba, nu sa mimeze vorbe !!
Iar ideea cu bona in limba germana iar nu e rea deloc!! Desi in cazul nostru, 'bona' sunt eu..:)), mai ales ca stau acasa cu biroul, deci ar merge.
Cred totusi ca mersul la gradinita este benefic ptr copil, intrarea in contact cu alti copii, joaca cu ei, comportamentul in societate, organizarea de teatre si spectacole unde fiecare copil sa primeasca un rol, sa fie responsabilizat, si atatea si atatea activitati, care fac copilul sa evolueze..
ok, pa,pa
Anca
Cristina_C spune:
Mamabuna, ce site, ce lectii de pe site?
Da-mi si mie link-ul, bitte
!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Cristina_C spune:
Intre timp am gasit singura
.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
mamabuna spune:
seara buna,
ma bucur ca te-ai descurcat si ai gasit. am intrebat ce este cu lectiile de pe site (intre timp le-am citit si eu
) si au spus ca sunt directii pe care le urmeaza cu copiii (oricum nu sunt lectiile complete pe care le primesc pe mail). eu ce pot sa va spun este ca o tema dureaza o saptamina (de ex. legumele sau plantele sau ...) si ca in plus mai invata si poezii si cintecele referitoare la tema respectiva.
nu stiu ce nationalitate sunt educatoarele: stiu ca una este din Bucuresti (a terminat aici scoala germana, liceul german si facultatea), iar celalata din Sibiu (a facut liceul pedagogic in germana acolo). Mai mult n-am intrebat, pt ca mi s-a parut suficient.
orice alte intrebari pls...doar ca mai greu cu timpul la mine
.
week-end placut