Iasule, mandra cetate (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am pus si poza cu sectiune..ziceam ca am bibilit mai mult la tort ca am incercat o reteta noua de blat,si a iesit tare bun.Am sa scriu reteta intreaga la bucatarie...si la poza de pe web

Aime,nu pot vedea tortul..

Liliana,si eu ma gandeam la aceeasi chestie azi cand pictam fluturii,e usor daca ai talent la desen.

Daria,chiar n-am muncit deloc la fluturasi...
Si eu tot de la Avicola iau carnea de pui si gaina si tot pt-a scrie pe ambalaj ca nu-s injectati,si ouale tot de acolo.

Nicoleta,multa sanatate la amandoi,vezi ca tu trebuie sa tii regim alimentar vre-o doua saptamani macar,sa-ti treaca de tot si sa nu mai revina

Elbi,pasta a fost facuta dupa reteta asta : zahăr pudră 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra DR Oetker deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoză. Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid. Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
De lucrat am lucrat destul de repede,ca se intareste repede,dar e si usor,eu ocolesc de multa vreme pastele astea si ornamentele,dar azi mi-am dat seama ca degeaba le ocoleam ,ca e mai usor sa faci un tort imbracat in pasta decat in frisca sau crema..sau ciocolata...
Fluturii sant decupati cu forma din foaia cu care am imbracat tortul si pictati cu colorant alimentar(nu e grozav dar n-am incotro ca n-am coloranti naturali..)iar chestia de la baza tortului am pus-o pt -ca nu statea lipita pasta de tort..deci de nevoie..
Nu e perfect,dar probabil am pozat bine daca asa se vede..:)

Nora reteta de tort de mereaici si de papanasi aici
Nu stiu de ce sant "bolfosi",eu fac bilute mari ,mijlocii si mici,cele mari si mijlocii le presez si le tai din mijloc cu un capacel sa formeze gaura,si pe farfurie le asez,un inel mare,unul mijlociu si deasupra o bila,gem si smantana....

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuelaan spune:

ARIANA BRAVOOOOOOOOOOO SUPER FAIN TORTU SI FLUTURASIIII DAR, UNDE SE GASESC RETETELE TALE CA VREAU SI EU CA VINE ZIUA MEA SI POATE FAC SI EU,
PUPICI DULCI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Adi, frumoase torturi, frumosi papanasi...
Astazi, un domn a privit calendarul cu poza Catalinei, pe care il am pe perete la firma si a zis: "eu o cunosc pe fata asta! E Catalina". L-am tras de limba si am aflat ca lucreaza cu sotul tau. Are o sotie inalta si creata si doi copii, baiat si fata, baiatul de 2 ani si cateva luni, fata cam de varsta Catalinei cred. I-ai reperat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Am pus poze cu baietii mamei
La semnatura ne gasiti. Impresii...in guestbook.

Adi, super totrturile! Felicitari!

Carmen, Teodor (6.09.2006) si Iustin(5.06.2004)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank">
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Adriana, multumesc frumos pt. raspuns
Tocmai acum am aflat de la sot ca Avicola Iasi apartine razboinicului luminii, Becali na ca facui si reclama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

fetelor scuze ca nu am mult timp de scris si intru doar cand am probleme,dar va citesc...
stiu ca aime,sau scuze daca gresesc stia un remediu pt mucegai...am facut putin la dormitor si maine varuiesc si as vrea sa fac ceva sa nu mai apara macar cativa ani...
va rog sa ma ajutati...
si am scos si partamentul la vanzare,incepem dansul,poate reusim sa ne mutam....asa daca stiti pe cineva interesat....
va pup si o saptamana buna!
cenia o sa ti trimit msj intr-o zi ,ca mai am cateva intrebari,poate ma ajuti.Eu vreau din martie sa o dau la gradinita.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna dimineata!

am editat lista; mai lipsesc niste date, le astept pe PM.

si eu sunt disperata cu ouale pentru Vlad; de la tara primesc doar intamplator si sporadic; am avut o colega care imi aducea de la o avicola - ca sa stiu sigur de cate zile sunt; dar acum a plecat de la noi si nu stiu ce sa ma mai fac.

mai ales ca o data am luat oua de avicola dintr-un magazin si aveau stampila...peste 2 zile fata de data curenta!
deci erau stampilate in alimentara respectiva!

so, daca aveti vreo sursa, vreau si eu!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Herra: Avicola Iasi are magazinul propiu la piata Dimitrov, de acolo cumpar. Mai are si in alta parte cu siguranta dar nu stiu unde.
Daca spui ca erau restampilate la o alimentara(tipic romanilor), la magazinul propiu cred ca intotdeauna sunt proaspete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Dana,cum am deschis msn-ul azi m-a si blincait amica mea si mi-a spus ca mi-a vazut fotomodelul..hihihi..nu m-am prins pana n-am citit si mesajul tau...

Ela , te uiti la poze,imi spui ce vrei sa faci si-ti trimit reteta,vezi ca am inceput sa pun retetele direct la poze..

Daria,n-am stiut...hmmm...

Paula,este un puf cu care se da pe perete si o solutie care se pune in var...dar cel mai bine sa-ti spuna Aimee daca are timp sa intre azi pe aici..

Herra( si nu numai) uite cate ceva despre oua:
"Prospetimea unui ou se poate stabiliprin scufundarea lui intr-o solutie salina-100 gr sare la litrul de apa.Oul de 1-2 zileaproape atinge cu varful fundul vasului,cel de trei zile ramane la jumatate ,cel de 4 zile urca si atinge suprafata apei cu capatul rotunjit,oul mai vechi de doua saptamani pluteste pe apa rasturnat.
Ouale proaspete au coaja mata ,poroasa(cu oarecare transparenta)privit la lumina este limpede,fara pete intunecate si este greu,cand il spargem se desface greu,iar albusul este legat de galbenus.Oul vechi este usor si clatinandu-l,se simte miscarea masei din interior,are coaja lucioasa si fara transparenta.
Cand il spargem,albusul este lichefiat(amestecat cu galbenusul) iar galbenusul este incretit
Cel mai usor de digerat este oul fiert moale>Acesta se prepara punandu-l in apa clocotita(dupa ce s-a luat de pe foc)in care se tine 10 minute.In acest mod nu se distrug proteinelesi oul este dietetic."
Daca nu esti sigura pe prospetimea oualelor,sparge cate un ou pe rand intr-un castronel separat.

Acum am si eu o intrebare,sau mai multe.

Aveti,folositi sau stiti pe cineva care foloseste storcatorul Power Juiser-Jack laLane,de la tv?
cat este de bun?

Stiti ceva despre produsele Gatorback (Germania?
ma chinui sa -mi iau un storcator de fructe bun,da bun..si am gasit la gatorback un storcator profesional,cu orificiul de alimentare mare si care se lauda ca stoarce dintr-un kg de mere peste 500 ml suc..cutie incapatoare pt pulpa si motor de 1200 w...problema e ca Power Juiser ar fi la juma de pret(sau mai putin?) si se lauda ca face acelasi lucru...
Stiti ceva?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Buna dimineata, sau...ma rog, buna ziua, dar eu abia mi-am baut cafeaua.
Spre rusinea mea scriu doar cand ma doare ceva...(SCUZE!) Acum ma doare durerea unei prietene si apelez, ca in atatea cazuri, la voi. Are un baietel de un an si doua luni iar medicul i-a recomandata sa renunte la laptele de vaca si sa treaca pe lapte praf, mai exact pe Vitalac, adica laptele pe care il da statul. E printre voi cineva care beneficiaza de acest lapte, dar nu-l foloseste? Prietena mea are mare nevoie si ar lua la un pret mai mic decat in farmacii ca e singurica cu un copil si...nu o dau banii afara, mai ales ca tot trebuie sa dea pe medicamente. Va rog...
Mail-ul meu e ghinetz@yahoo.com
Eu tin minte ca luam laptele asta praf si faceam ciocolata de casa. Acum regret ca nu l-am donat si eu cuiva, ca ma puteam lipsi de ciocolata.

Cat despre after school, herra, stiu ca tu ai intrebat ceva despre studiul individual. La after school-ul unde lucrez copiii isi fac temele singuri sub supravegherea invatatoarei, Asta mai ales ca sunt de la scoli diferite si nu au aceleasi teme. Din experienta de invatatoare stiu ca si la clasa copiii sunt incurajati sa lucreze individual, chiar se insista pe munca individuala. Mie mi se pare ca nu prea e studiu individual atunci cand temele le face in particular cu o persoana, bona sau invatatoare. Eu am facut si pregatire cu o fetita de clasa a IV-a si refuzam sa fac temele cu ea tocmai pentru ca se astepa - mama ei astepta, de fapt - sa-i fac eu problemele mai dificile, iar ea sa prmieasca calificativ bun. Sunt pentru sistemul after school si nu doar pt ca lucrez in domeniu. Sunt multe avantaje: nu sunt calculatoare pt jocuri stupide, nu e tv cu desene si sunt prieteni. Copiii de la mine se joaca asa frumos... Parte din ei au recunoscut ca acasa, asteptand-o pe mama sa vina sa faca temele, ar fi stat la desene, la cartoon. Stiu...asa cum orice cioara isi lauda puiul, laud si eu, dar credeti-ma, sunt sincera.

Oana si Stefanel

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

http://www.pragmaafterschool.ro

Mergi la inceput