Pacientele optimiste si gravi ale dr. Tutunaru-16

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Iyoana,IA este indicata cind aveti probleme cu spermograma.Daca sunt gigeii prea lenesi sau prea putini.
Tu tb sa fii OK-adica sa ovulezi bine si sa ai trompele functionale,ca ovulul sa poata ajunge in contact cu spermatozoizii!
Monitorizarile le face Mr.T sa vada daca ovulezi,pt.trompe s.a laparo.
Nu tb internare in spital.Procedura in sine dureaza putin,tb sa stai dupa introducerea spermei cca 30'pe masa,oarecum cu capul in jos si picioarele in plan superior,asa un unghi de inclinatie al mesei de vreo 45 grade.Dupa care poti pleca fain frumos acasa,colul ti se inchide repede!
Recomandarea de IA ti se face dupa efectuarea spermogramei de catre biolog!
Bafta!

Teodora
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/]TEODORA[/url]

Mergi la inceput

Si vezi ca e subiect cu ,,Inseminarea''.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

multumesc Teodora!

poate, totusi, nu o sa fie cazul....

pup

iyoana

Mergi la inceput

Asa iti doresc si eu:sa nu mai fie cazul!Si sa vina BB-ii iubiti la toate iubitele mele Tutunici!!!
Cine ti-a indicat IA?
Alexutaaaaaaaaaaaaaa,ce-ai facut?

Teodora

Mergi la inceput

Nimeni, prostiile mele din cap, ca pana nu ajung la dr. T sapt viitoare, imi circula tot felul de gargauni prin cap.
n-am facut nici un fel de analize, sotul cu atat mai putin si eu am ajuns deja la IA. Saracu', dac'ar sti el la ce ma gandesc eu....

scuze daca am anticipat un pic cam mult, vroiam doar sa stiu cum face dr.T in caz ca imi recomanda deja monitorizari!

of, ca nu mai trece sapt asta...

iyoana

Mergi la inceput

Pai pentru monitorizari te cheama,nu pt.altceva.Te monitorizeaza 3 luni,daca nu ovulezi te trece pe stimulare.Daca in 5 luni nu ti se intimpla nimic(si bineinteles spermograma OK+ovulatie OK),iti propune laparoscopie,sa nu fie vreo probl.gen aderenta,trompa nefunctionala,sau Doamne fereste,mai grav endometrioza.
Eu personal, prin etapele astea am trecut si daca nu mi se intimpla nimic bun luna asta,pe 20 decembrie voi face laparo!
Nu te mai panica,poate n-o sa fie nevoie decit de monitorizare sa prindeti momemtul maxim de fertilitate,ovulatia,sa prestati cu spor in ziua ,,X''si dupa 2 sapt sa ai II!
Doamne ajuta la toate!

Teodora

Mergi la inceput

Teodora, tu ai dreptate, sunt eu mai inceata...
da, pana la urma, monitorizare se cheama..
cred ca in mintea mea, "monitorizare" insemna o procedura super complicata care are ca scop si final inevitabil IA...

scuze, dar cum sunt la inceput, incerc ca inteleg cam cum sta treaba.

sper sa fii si tu bine, dupa toate cate ai facut.

iyoana

Mergi la inceput

Iyoana,monitorizarea presupune urmarirea in dinamica(crescind)a foliculilor potentiali producatori de ovocite si a endometrului,cu ajutorul unui echograf cu sonda(endovaginal),in intervalul de timp:z10-z15(16),cam o zi da,una ba!
Daca foliculii cresc cam 1.5-2 mm/zi e f.bine ,iar endometrul in jur de 1-1.5 mm/zi.
Mie endometrul mi-a crescut cam 2.2 mm/zi.
Cind foliculii ajung in jur de 20-22-25 mm ei se sparg(singuri sau ajutati cu o injectie de Pregnyl)si atunci are loc ovulatia(pe care intre noi fie vorba,ne-o dorim cit mai fulminanta).Ideal ar fi ca in mom.ovulatiei endometrul(mucoasa care captuseste uterul)sa fie mai gros de 9 mm.
Am vazut ca esti din Pitesti,va trebui sa te inarmezi cu rabdare!
Sper ca am fost cit de cit explicita si te-am facut sa intelegi ca monitorizarea e metoda de urmarire ,nu o procedura medicala in sine.
Asa se poate elucida dr.cu ce problemuta are de-a face(pt.inceput,ca dupa mai face el sapaturi)!
Sa nu te superi ca am luat-o oarecum cu ABC-ul.Vreau sa te ajut!

Teodora
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/]

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilut spune:

Teodora
Eu sunt pacienta lui T de 1,3 ani. De atunci am facut 3 luni monitorizari (sept 2005 – nov 2005), dupa care in decembrie am avut un accident la schii, asa ca trei luni pauza, am revenit in forta pentru inca 2 luni de stimulare (mai-iunie anul acesta), iar in final am incercat si la liber (din pacate la acea vreme aceea credeam ca sotul e OK - asa ziceau analizele facute la Medsana, totusi cam mare diferenta de la nosmospermie la astenozoospermie + necrospermie).

Cand am vazut ca se apropie sfarsitul anului si nu se intampla nimic (asta era unul din obiectivele noastre pe anul acesta), am decis sa il reintalnesc pe dr. T si in felul asta mi-am adus aminte ca trebuie sa refacem spermograma la Matei. In acel moment (octombrie) a cazut cerul pe noi, dar mai ales pe el. Noroc ca d-na Matei e finuta si a stiut cum sa il ea ca sa nu cada jos.

Analizele de secretie vag le-am facut cu de la mine putere (nu le mai facusem de mai bine de un an), pentru ca T nu crede in astfel de analize (am auzit o discutie cu o tipa).
Cat priveste hormonalele, dr. Soare m-a trimis sa le repet pentru ca i-am explicat ca la ultimile analize hormonale, tipa care m-a trimis nici nu m-a intrebat la cate zile am ciclul, iar eu incepatoare intr-ale ‘meseriei’ nu am stiut sa intreb. Dupa ce am mai citit una alta am realizat singura ca acele analize nu sunt relevante (CM 37 zile in luna respectiva), asa ca i-am explicat lui Soare despre acestea.

Luna trecuta am facut monitorizari din z11-z19, valorile despre care am scris erau la monitorizarea facuta inainte de ovulatie; dupa constatarea ecografica a ovulatiei am facut pregnyl .

Cat despre durerea de sani... am dureri si in presupusa perioada de ovulatie, si ininte de CM. Asa ca ...nu prea cred sa fie cu ochisori luna asta pentru ca nu am si alte simptome in afara de somn pe la 11 si 14.

PS Cand merg la T am mereu impresia ca de abia astepata sa ies din cabinet, atitudinea asta ma inhiba total. Dupa ce a vazut spermograma sotului mi-a zis direct ‘doar cu inseminare aveti sansa sa reusiti’ si nu a mai zis nimic de tratament sau altceva. Eu am avut o reactie fireasca: m-am blocat. Alta data am fost si cu foita, dar m-a luat la fel repede, in momentul acela toate intrebarile mele mi se pareau absolut stupide.
Asta este, mergem pentru ca avem un interes...

Nu mai stiu, sotul tau are probleme?

Numai succese si curaj !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilut spune:

Ioana
Am uneori si eu impresia ca nu fac destule pentru bebe, desi imi fac listute cu ce e de facut, le pun in practica, nu las nici o restanta, mai greu este cu sotul care e mai ‘ocupat’, trebuie sa il programez eu la medici, sa il duc de manuta ca mai ‘uita’.

Cred ca ar trebui sa ne rugam mai mult la DD (vorbesc de noi, adica eu si sotul). El poate face minuni cu adevarat. Minunile sunt de la el si nu de la oameni.

De cand incercam am tot facut diverse tratamente:
- homeopatie (4 luni-rezultat: nu ma mai dureau sanii),
- tratamentul Liviei (3 luni eu, 2 luni sotul: tincturi, mastodynon, propolis, laptisor matca, …. – rezultat: nu am realizat o mare schimbare, nici el o schimbare vizibila),
- tratamentul de la FLP pentru sterilitate (Multi-maca, RoyalJelly, Gin-chia, gel de aloe cu merisor - eu nici o schimbare majora, sotul super incantat)
- urmeaza tratamentul dr. Soare dupa ce venim cu analizele si ecografiile in brate.

Astept laparoscopia , dupa care inseminari ‘fara numar’ (sper sa nu fie chiar asa ...)

Despre Multi-maca – are un rezultat f bun la barbati inca din primele zile; nu am refacut spermograma ca sa vad o imbunatatire de orice fel(numar, mobilitate), dar pot sa va spun ce a declarat sotul dupa 4 zile de tratament ‘Dar ce droguri mi-ai dat, ca am o energie!!! ’

Ai inceput tratamentul lui Andritoiu? Il faceti amandoi ?
Esti cumva o mica ‘taurica’?

Si tie multi

Mergi la inceput