Doresc sa divortez de sotul meu japonez
Raspunsuri - Pagina 10
Barbarian spune:
In primul rind, inteleg ca poate am exagerat si exista cazuri particulare fericite in casatoriile mixte.Dupa cum spune un proverb binecunoscut :"cu o floare nu se face primavara"...Cuvintul care exprima culoarea pielii este exact reflectarea cuvintului gaijin in limbajul lor, si nu vad de ce nu i-as trata cu aceeasi masura...
Si recomand cu multa caldura sa studiati citeva cazuri de divorturi intre parteneri japonezi si straini, citeva bloguri de gaijini, si vorbim.Succes.
ocris spune:
quote:
Originally posted by Barbarian
In primul rind, inteleg ca poate am exagerat si exista cazuri particulare fericite in casatoriile mixte.Dupa cum spune un proverb binecunoscut :"cu o floare nu se face primavara"...Cuvintul care exprima culoarea pielii este exact reflectarea cuvintului gaijin in limbajul lor, si nu vad de ce nu i-as trata cu aceeasi masura...
Si recomand cu multa caldura sa studiati citeva cazuri de divorturi intre parteneri japonezi si straini, citeva bloguri de gaijini, si vorbim.Succes.
Who dares win.
Inca exagerezi, cand spui ca exista doar cazuri particulare de casatorii fericite. Ca peste tot, exista casatorii fericite si casatorii nefericite. Stii care este rata divortului in Romania?
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
nanami spune:
mey!!!! mutati-va la ZZ , nu-i stricati subiectul fetii, nu de alta , dar o sa il inchida , nu aveti unde va certa ? fata poate mai asteapta sfaturi.
o zi buna
*-ul fetelor fantastice*
ocris spune:
OK, Nanami, ai dreptate. Scuze, Izanami.
Barbarian spune:
In primul rind nu am intentia sa ma cert cu nimeni.Postul meu initial era pentru Izanami,si pentru acele viitoare femei care ar dori sa incerce aventura japoneza.Din experienta mea, rareori romancele si-au facut temele despre Japonia, inainte sa faca un pas decisiv.Si inainte de a ma contrazice, de ce nu cititi cu atentie toate posturile, in special cele de pe topicul"mamici in Japonia"? O lectura atenta v-ar dezvalui nu numai lapte si miere.Second, cele care dau cu mine de pamint inca n-au cuajul sa recunoasca un fapt evident, acela ca singurul lucru care le atrage acolo sint banii,deoarece o cultura care desfide femeia si e bazata pe hentai, nu e chiar conforma cu conceptiile europene.Alt motiv pentru care inteleg reactiile lor este legat de imagine, bien sur...
E greu sa spui familiei din tara cam ce poti vedea zilnic pe strazile din Japonia...Ah, si un mic amanunt , legat de love hotels:sint pline in weekend cu japoneze lovite in aripa de bautura.
Ah, si stiu un obicei comun al lor:mudattsukkai.Se traduce cam prin politica pamintului pirjolit.Cele care stiu japoneza stiu ce inseamna, si reprezinta un inalt semn de civilizatie, non?
Din nefericire, pe multi romani ii fascineaza Japonia, si toti au o imagine complet eronata despre realitate.Doamnelor, cum e cu baietii din metrou? Stiti de ce vorbesc.Sau cu betivii din metrou si de pe strada? Sau cu obsedatii care urmaresc tinerele fete si se ofera sa le cumpere lenjeria intima? Roricon va spune ceva?
Seiichi Ota, a lawmaker with the ruling Liberal Democratic Party (LDP), said at a debate on Japan's declining birth rate that at least gang rapists had a healthy appetite for sex.
"Gang rape shows the people who do it are still vigorous, and that is OK. I think that might make them close to normal," the former cabinet minister told a symposium.
Aveti ce reflecta la declaratia acestui domn japonez.
Ah, si doamnei din Denmark: Ich like Norskefolk...
Izanami spune:
Nu am niciun motiv sa afirm alte lucruri decat cele ce s-au intamplat cu adevarat in casnicia mea. Nu caut compasiune, decat va expun un caz real, trait de mine. Nu neg faptul ca unele persoane au casnicii fericite cu japonezi. Dar sunt sigura ca aceste persoane o duc bine financiar vorbind. Nu cred ca se milogesc la sot pentru o pereche de sosete. Sotul meu zice ca are o scuza: mi-a marturisit ca a avut un esec in dragoste, increderea i-a fost inselata si ii este greu sa mai imparta ceva cu cineva. Insa eu cred ca exagereaza mult, pentru ca eu i-am demonstrat ca tin la el, i-am oferit tot ce am avut; am vrut sa il fac sa aiba incredere in mine. Dar n-am reusit.
Cultura japoneza am capatat cat de cat, de-abia dupa casatorie, cand am inceput sa citesc mai multe despre Japonia ; adica, mi s-a deskis mintea dupa ce m-am inscris la facultate. De exemplu, nick-ul meu este inspirat din cea mai veche cronica japoneza, Kojiki, in care se gaseste mitul facerii lumii, se vorbeste despre zeitati si despre originea divina a imparatului si se continua cu istoria japoniei. Zeii Izanagi si Izanami (frate si sora) reprezentau cuplul insarcinat cu crearea insulelor Japoniei si popularea lor. Acestia se casatoresc si dau nastere altor zeitati. Am citit si Genji Monogatari, despre viata printului Genji si unde se specifica faptul ca, in vechime, societatea japoneza era poligama. Anumite trasaturi s-au pastrat si in ziua de azi; de aceea sotii japonezi considera normal sa aiba amante.
Am citit si carti de antropologie. Nu vreau sa afirm faptul ca dau pe dinafara de culta ce sunt, dar am anumite notiuni care m-au ajutat sa inteleg societatea japoneza si am inteles de-abia acum de ce casnicia mea nu este asa cum am sperat. Mentalitati diferite. Ceea ce mi se pare mie normal, nu i se pare sotului si invers.
Se vede ca Barbarian ori a fost in Japonia, ori a citit despre Japonia. In orice caz, e bine informat si ii dau dreptate. Nu poate nimeni sa nege faptul ca exista o anumita doza de rasism in Japonia. Si multe alte lucruri ciudate. No comment. Sunt locuri in care strainilor nu le este permis sa intre. De asemenea, strainii isi gasesc cu greu loc de munca in Japonia.
Sotul meu imi spunea sa nu il sarut pe strada, sa nu il tin de mana, pentru ca daca noi aratam fericiti in public, unele persoane care sunt nefericite se simt ofensate.
Persoanele straine casatorite cu japonezi, si care se simt fericite si implinite, n-ar trebui sa se simte jignite, pentru ca nu la ele se face referire. Noi vorbim de societatea japoneza in general, si cu bune si cu rele. Si despre romani se vorbesc multe. De ce sa ma simt jignita? Nu rezolv nimic. Demonstrez contrariul, demonstrez ca sunt o persoana buna, iar impresia se schimba.
UN AN NOU FERICIT LA TOATA LUMEA!!!
aiko2004 spune:
pana la urma acest subiect la ce sa deschis??ca sa criticati japonezi???
si eu am avut esecuri in viata si in casnicia mea..insa cu rabdare lucrurile sau rezolvat..nu spun ca japonezi sunt sfinti insa nu cred ca avem noi dreptul de ai judeca si critica....
eu mam casatorit cu sotul meu din dragoste si nu pt bani..daca ar fi fost pt bani ..masi fi dus si eu in romania sa stau vreo 2-3 ani si sa-mi fac o facultate sau sa-mi deschid o afacere ceva...
BARBARIAN ....betivi si tampiti gasesti si in romania si peste tot in lumea asta..doar nu vrei sa spui ca doar in japonia se poate intampla..uite eu nam avut niciodata chesti de genul acesta...insa in romania mi sa intamplat....eii ce zici???
sau cu japonezi ce isi inseala femeile..si mie mi sa intamplat si cred ca si in europa se intampla din astea..
acum cateva seri vazusem la tv o chestie despre barbati din lumea intreaga..ce isi inseala femeile..pe primul loc esise GRECIA<APOI ITALIA<APOI RUSIA >>>deci nu numai japonezi fac acest lucruuu
izanam draga nu vrei sa punem punct la capitolul asta..ca deja iese fum din subiectul tau.......nu cred ca ai deschis subiectul special pt japonezi sai critice lumea .???
numai bine si pace sufleteasca
Ileana2000 spune:
quote:
Originally posted by Barbarian
get his f...g money and live a better life!
Barbarian sensei,Izanami asta face,asta a facut si asta va face..janaika??
Rasism,m-ai lovit unde mah doare Gaijini sunt peste tot,nu doar in Japan!Japonezii iesiti din Japan,sau priviti din afara,sunt si ei gaijini la randul lor,japs sau"galbejiti"
Barbarian san,nu m-am "maritat"sa numar chishchireii ziua si noaptea sa dau bir cu fugitii..
Cat despre HENTAI,betivi,obsedati sunt si in Romania nu numai in "strainezia"
paula_mea spune:
Barbarian ti-ai pus vreodata intrebarea-Dar Japonezii ce parere or avea despre ROMANIA"???
Au fost multi Japonezi in Romania si cred ca 80%-90% dintre ei nu au mai calcat a doua oara pe meleagurile romanesti,de ce oare???pt.ca este mudatsukai,cu banii respectivi se simt mult mai bine in Italia sau in Franta unde lumea e mai civilizata si strazile mult mai curate,iti dai seama la ce ma refer cand zic de strazi(gropi,cersetori,centura etc.)
Cred ca ar fi mai bine sa inveti mai multe despre Romania si dupa aceea sa vb. despre Japonia
"LA MULTI ANI 2007!"
ocris spune:
Izanami, as vrea sa-ti pun o intrebare.
Daca sotul tau ti-ar propune acum sa vii in Japonia, pentru ca s-au rezolvat cat de cat problemele materiale, ce ai face?