Pandispan numai cu albush de ou?

Pandispan numai cu albush de ou? | Autor: monica-elizabet

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,
va rog frumos stie cineva o reteta de pandispan numai cu albushul de la ou?
sa va zic si de ce...noi suntem mari amatori de ciorba de burta unde folosesc doar galbenushurile de la ou si de fiecare data imi raman cel putin 10 albushuri pe care fie le arunc fie le fac bezele(dar ne-am cam saturat de ele)si stiu sigur ca o prietena de-a mea facea pandispan numai cu albush(dar nu am cum sa dau de ea) si ma gandeam ca poate ma ajutati voi
multumesc anticipat

monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Soacra-mea face un astfel de pandishpan, cand ii raman albushuri!Face totul la fel cum ar face aluatul de pandishpan, numai ca nu mai adauga shi galbenushuri!Iese bun, doar ca nu este de culoare galbena!
Daca vrei am sa itzi scriu retzeta!pe PM!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

poti sa o scrii si aici. si mie imi raman albusuri de la ciorba de burta si nu am ce face cu ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

astept cu nerabdare reteta
multumesc

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Sa zicem ca ai 8 albushuri: le batzi spuma tare ...(adaugi un varf de sare shi 2-3 picaturi zeama de lamaie), zahar 8 linguri, 8 linguri faina, 2- 3 linguri de ulei.Batzi bine, potzi amesteca shi cu cacao!Se rastoarna in tavi shi se da la cuptor...se lasa pana se coace.E bine sa adaugi shi un - doua galbenushe, fara galbenush iese asha mai...gumat !

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc mult pentru raspuns

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

greierashule
si multumesc de reteta...a iesit super
eu am folosit 12 albushuri si am mai pus 2 oua intregi, pentru fiecare ou(albush) am pus cate o lingura de zahar si una de faina,cam1/2 lingura de ulei pentru fiecare albush si a iesti un pandispan super bun...am pus si niste piersici in el si a iesit o prajiturica supeeer.
numai bine

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

monica, pandispanul numai cu albus de ou se numeste "Angel Food Cake". daca googalesi gasesti o tona de retete.

cu albusurile mai poti face o crema pt torturi, fursecuri etc. asta se numeste "buttercream frosting" sau "meringue buttercream". se bat albusele pe aburi cu zahar si apoi se adauga unt moale si arome (cacao, ness, lamiie etc). nu stiu reteta exacta dar o gasesti si pe asta pe internet.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Monica, gugäleste dupå Angel Food Cake si ai sä gäsesti cateva variante de retete si chiar poze, inspiratii pt decorare si servire.
Sunt si forme de copt special concepute pt aceast tip de produs.
In plus,trebuie un pic de ... indemanare/räbdare ca sä iasä perfect; si mie imi place mult gustul ... mai ales servit cu fructe cum l-ai pregätit tu ... eventual cu ceva friscä


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Hehe...Lorelai .... ne-au despärtit doar cateva secunde gandurile ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

salmida, gind la gind cu bucurie, as spune.

am uitat ceva, albusele se congeleaza foarte bine, in container bine inchis. cind le folosesti le scoti din congelator si le lasi peste noapte in frigider. eu am facut bezele cu albuse dezghetate si au iesit super. asta ca sa-i arat soacrei care ma ... la creier ca albusele trebuie sa fie proaspete (oul ouat in ultima saptamina) si la temperatura camerei ca sa-ti iasa bezelele. ea se crede specialista.

(se vede ca tocmai am citit subiectul cu soacrele. ma abtin inca de la scris, imi vars oful in bucatarie)

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput