Informatii utile Constanta (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Fetelor, doamne, cat va iubesc. Va dati seama ca suntem mai apropiate una de alta aici pe forum decat suntem cu unele dintre cele mai bune prietene ale noastre? Nu stiu voi, dar eu asa simt.

Aseara nu am mai intrat... am avut treaba cu sotzul... Parca sunt proasta, am asa o stare, zici ca am aflat ca sunt gravida, nu ca am doar un folicul care mai tb sa ajunga pana la 18 mm, de la 15 cat are acum. Dar sunt optimista si chiar daca nu se intampla nimic luna asta, ar fi prea frumos, sunt in al noualea cer ca a dat rezultat tratamentul. Daca la mine a dat rezultat sigur a fost valabil si pt baiatul meu, Cornelia, fata care a facut tratamentul mi-a spus ca sotul ei (care statea la inceput mai prost ca al meu la spermograma) ajunsese cu toate valorile la limita maxima.

Multumesc pentru informatiile lagate de pregnil, in dimineata asta am fost la o farmacie langa biroul meu si a spus ca imi fac comanda si imi aduc azi.

Fetelor, maine la ora 10.30 voi fi si eu la dna Lutzescu la cabinet, abia astept sa ne vedem si sa o cunosc pe Ioana, pe Cornelianeli o stiu

Maria, poate totusi este bebe, mai ales ca temperatura vad ca ramane ridicata. Ela, multumesc de incurajari, si stai linistita, daca nu poti intra pe forum asta nu inseamna ca te uitam sau ca nu ne gandim la tine. Mamacita, multumim pentru sfaturile competente. Totusi ezit momentan sa ii spun doamnei doctor de aloe vera, mai astept sa vad niste rezultate mai concrete.

Pupici multi si pentru gravidutele noastre sexoase!!!

Fetelor, am obtinut date foarte interesante cu privire la maternitatea din Cernavoda. Fiica unei colege a nascut acum 10 zile acolo si a spus ca este nemaipomenit, curatenie si foarte multa grija din partea cadrelor medicale. A spus ca sunt numai separeuri, saloane in care mama sta singura cu copilul si in fiecare mai este un pat sau canapea pe care poate sa stea o ruda, pentru ajutor. Maternitatea ar fi foarte modern utilata cu fonduri din afara. Nu costa nimic sa stai intr-un astfel de separeu si doctorita de acolo (cica sunt 2) nu a primit absolut nici un ban pentru cezariana. Pe doctorita o cheama Beatrice si nu mai stiu cum, nici colega mea nu isi mai aducea aminte.

Pupici,
Angelique

pozele mele, povestea nuntii, luna de miere

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralina
[am mai intrebat asta ...cu riscul de a ma repeta :ce parere aveti despre Testerul Donna(test de fertilitate pe baza de saliva)?

Este cel in forma aproximativ ca un ruj? Am vazut ceva la televizor. Mi se pare foarte bun, daca intr-adevar este si sigur, nu stiu ce sa spun.

Amniocenteza face dna Lutzescu. Despre eco 4 D nu stiu nimic, avem in Constanta?

Pupici,
Angelique

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondiemonyk spune:

AngeliquedeS, felicitari pt FOLICUL....m-am emotionat asa tare...sa dea domnu' sa iasa ceva luna asta...sa continuam cheful!!! Vroiam sa te intreb ceva...ti-ai facut monitorizari la dr.Lutescu si asa ai vazut ca nu ovulezi? Si apoi ai trecut pe tratament cu clomifen ca sa ovulezi? Nu stiu...n-am urmarit toata evolutia ta..dar am facut un rezumat ..ca sa inteleg.N-am mai intrat sa postez...dar VA CITESC PE TOATE zilnic. Si eu cred ca am acceasi problema...cu toate ca analizele de fertil au iesit bune..partial..

VA PUP PE TOATE....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Neata si o cafeluta....
Am fost aseara si noi la d-na dr si avem in jur de 2,800 kg,colul inchis, dar s-a mai scurtat(are 2 cm), lichid suficient...etc..intr-un cuvant toate sunt bune si la locul lor...in afara de cordon , pe care il avem dat o data in jurul gatului....M-am panicat imediat ce am aflat, dar doctorita mi-a spus k 80% din bb au asa ceva... Eu stiam k nu este indicata o nastere normala in cazul asta, dar dr mea sustine sus si tare k nu am niciun motiv pt cezariana si k imi face dc si numai dc tin eu neaparat...Iar nu stiu ce sa fac....I-am pus si toate intrebarile pe care mi le pusesem in minte, dar nicuna nu si-a gasit raspuns favorabil cezarianei...
In schimb m-a asigurat k va fi alaturi de mine la nastere, indiferent la ce ora va fi si k voi sta in camera cu bebicul...., k imi va face anestezie la epizotomie si nu voi simti nici cand ma taie nici cand ma coase..., dar eu sunt la fel de ingrozita...Mi-a recoltat aseara si secretia pt streptocii din grupa B si numai cat mi-a bagat chestiile alea inauntru m-a durut groaznic..dar cand va iesi bb? Off, dar sa nu va mai innebunesc si pe voi..sau sa va sperii, dar sa stiti ce va asteapta.
Inainte de a ramane insarinata spuneam k voi suporta orice durere, orice fel de nastere, numai sa raman eu insarcinata...si acum...am cam uitat ce spuneam atunci...

mamacita:stiu k si la noi in invatamant este la fel..fiecare cu specialitatea lui, dar totusi nici tu nu esti genetician si ai putut sa dai macar cateva explicatii si lamuriri pertinente....Cred k macar atat poate fecae orice ginecolog competent.Sau macar sa recomande pasii urmatori, sau un pe alt coleg genetician, nu sa o lase mai nelamurita decat inainte...La asta ma refeream...
Imi pare rau k si tu ai trecut prin atatea probleme pana sa ai parte de "soarele" tau..nu am stiut.Deci si tu esti un exemplu "viu" pentru aspirantele noastre k se poate daca nu la lasi doborata si nu renunti ....Uite pentru suferintele din trecut...si pentru prezent...

AngeliquedeS: vezi k toate suferintele si chinurile nu raman nerasplatite? bravo...si sa dea d-zeu sa se si sparga foliculul sa elibereze ovulul si sa intalneasca un mai vioi.Pregnyl am luat mereu de la Helpnet

Cat despre maternitatea din C-voda mai multe detalii poate ne va da Luciaro, care a nascut tot acum 10 zile acolo, tot cezariana si tot cu o dr draguta.Deocamdata nu am vb cu ea decat prin mesaje, dar sunt convinsa k ne va poveti mai multe cand o va lasa Serban mai libera.Oare sa fie ea aceeasi persoana despre care vb si tu?

maria: cand faci un test???tocmai pt k stii k nu ai ovulat sa il faci asa linistita , fara niciun stres...

cornelia; parca tu intrebai si de pretul unei analize a secretiei: eu am dat 300.000 dar nu stiu dc sunt la fel pt k eu am vrut sa vad doar streptococii de grupa B.Oricum, cu aproximatie...

ralina: imi pare rau dar nici nu am auzit de un asemenea test.
Cat despre echo stiu k d-na lutescu are un ochi f bun, dar iti voi spune mai multe dupa ce nasc, pt k atunci mi se va confirma sau nu( doamne fereste)tot ce mi-a spus pe parcursul sarcinii.Stiu k la Provita acum 2 ani aveau 3D, dar nu mai stiu si de 4D, dar am inteles k e doar un moft diferenta dintre ele...Cel putin asta e parerea fetelor de la odisee si de aceea eu nu m-am stresat sa fac 3D-4D. Chiar nu stiu cati D are echograful d-nei lutescu, dar stiu k face echo morfologica si Doppler.

bafta fetelor care merg maine la monitorizare sau la control...Dc stiam mai dinainte nu ma mai programam aseara, ci maine. Acum eu mai merg pe 2 dec.Poate facem si atunci o "gasca" acolo.

andicu:ce mai faci ? au inceput greturile? sau te scuteste Doamne Doamne de ele dupa toate prin cate ai trecut? pe mine nu m-a scutit....dar nu-mi pare rau...

ela2004: te asteptam cu vesti superbune....incepem galeria...

Va pupic pe toate si fug sa fac o placinta cu dovleac....

Madalina 36+,

poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Buna ziua !Va multumesc ca v-ati gandit la mine,nici nu stiti cat de greu poate fii,as da orice sa am puiutul meu langa mine,si nu doar in vise.Intradevar am mai multe sarcini pierdute,si acum mi s-au retezat aripile mi-e frica sa mai sper, mi-e frica ca nu voi auzi vreodata cuvantul MAMA.Ma uit la voi cat de increzatoare sunteti si va doresc mult succes care vor sa ramane gravide si sarcini usoare celor care au comori in burtica.
Ultima sarcina mi-a fost supravegheata de d-ul Cristurean,un om cu inima de aur si pe viitor tot la d-lui voi merge,la cele anterioare am fost la un alt medic.
Motivul mortii bebitei mele ? nu-l stie nimeni,nu ne-a dat nimeni un raspuns exact.Cine e de vina?cine fetelor?DE CE?OARE DE CE?Sa visezi atat timp si apoi sa te trezesti intr-un cosmar?As fii vrut macar un mormant sa fii avut sa am unde sa o jelesc dar nu am nimic..................NIMIC

Mergi la inceput

Jojo_Miha, suntem alaturi de tine, crede-ma ca am plans de nu ma mai puteam opri cand am citit postarile tale de la mamici, si acum mi-au dat lacrimile. Numai tu stii ce este in sufletul tau, nimic nu poate fi mai groaznic, intotdeauna am spus ca mai bine nu ramai deloc insarcinata decat sa pierzi sarcini. orice ti-am spune noi acum este in zadar, tu esti singura care mai poate gasi in sufletul ei curaj sa mearga mai departe.

Madaluta sa stii ca vorbim de una si aceeasi persoana. Sunt 99%sigura de asta. pe fata colegei mele pe care de altfel o cunosc si eu o cheama Lucia, a nascut acum 10 zile la Cernavoda cu o doctorita super draguta (singura de acolo de altfel, mai e un singur doctor barbat) si pe nepotelul colegei mele il cheama Serban Alexandr. saracuta de ea stiu ca s-a chinuit enorm sa ajunga aici, a avut doua sarcini oprite din evolutie dar acum a reusit!! acum 2 ore am vazut si poze cu ea si Serban de la spital, este o frumoasa si o curajoasa si bebele un scump. I-a fost foarte rau in urma cezarienei, s-a chinuit mult, nu putea face nimic, mama ei a stat langa ea zi si noapte. madaluta, sa stii ca cu cezariana te poti chinui mai mult decat normal, nasa mea de exemplu a avut noroc si a avut o cezariana usoara, asa cum ne imaginam noi ca tb sa fie, a doua zi era pe picioare dar am avut o prietena care la fel ca si Luciaro s-a chinuit mult. Iubita de ea, uite ce mica este lumea. Cand am auzit de Luciaro ca a nascut, am spus tare fetei care mi-a dat vestea: Sa fie Dumnezeu laudat, atunci sunt coinvinsa ca o sa fac si eu un bebe, la cat s-a chinuit fetiza asta!!!

Blondiemonik, eu nu ovulez pentru ca nu am ciclu Ciclul nu imi vine decat porovocat cu progesteron. Am fost si la monitorizari la dna Lutzescu si mi-a spus acelasi lucru. in plus am ovare polichistice. M-ia dat clomifen pentru stimulare dar nu l-am luat, in schimb am facut 45 de fiole de aloe vera injectabil, in 13 zile, am povestit toata istoria aici. Nu am luat clomifen pt ca dr care mi-a facut injectiile a spus ca nu e nevoie, ca voi ovula natural, ca aloe imi va regla organismul. Nu am crezut dar uite ca asa a fost. abia astept ziua de maine sa vad daca s-a maturizat foliculul, dar chiar daca nu, tot e ceva, este un prim semn ca este posibil!

Pupici,
Angelique

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

jojo_miha:e groaznic prin ce treci...nici nu-mi pot imagina suferinta care te inconjoara...dar totusi cum s-a intamplat? trebuie sa existe ceva explicatii...cum sa te lase asa fara sa-ti explice nimic....Ai intrat in travaliu? ti-au decalnsat nasterea?au facut ceva nelalocul lui? cum e posibil asa ceva?e ingrozitor...nici nu pot sa ma gandesc k acest lucru se poate intampla fiecareia dintre noi...Sincer de cand ne-ai dat groaznica veste, nu este zi in care sa nu ma gandesc la tine si la ce ti s-a intamplat si sa ma intreb DE CE ?Nici pentru sarcinile anterioare nu ai avut explicatii? eu stiu k pana in 3 luni nu prea se poate explica pierderea unei sarcini? dar dupa?trebuie sa fie motive? de ce nu ti-au dat-o macar sa o inmormantezi ? nu stiu..in capul meu vin atatea intrebari...imi imaginez ce este in al tau...
Totusi nu trebuie sa renunti...Vei auzi si cuvantul "mama" cand dumnezeu va considera..., dar tebuie sa te apuci serios de investigatii...dar eu cred k foarte serios...nu doar asa...
Eu n-am nimic cu d-l dr Cristurean, dar nu crezi k meritai macar o explicatie...simpla...sau o examinare mai atenta a sarcinii stiind antecedentele?

Eu ma revolt acum impotriva sistemului nostru medical..nu stiu, am impresia k medicii nu se implica asa cum ar trebui...
De multe ori, chiar si acum , in sarcina asta,EU am fost cea care am solicitat anumite analize. Auzeam de ele, citeam k pot fi fatale dc ai anumit virus, sau infectie..sau ma rog....si totusi medicul nu-mi spunea nimic despre ea si despre faptul k tb sa o fac.Chiar dc procentul de a o avea este mic, de 1 % eu cred k pacientii ar tb informati, si apoi iau ei singuri hotararea..
De ex am citit k tb sa faci in sapt 35-37 analiza streptococilor de tip B, care au o gramada de efecte negative, dar cel mai adesea moartea bebelusului, sau avortul sau nasterea prematura...si nu au nicio simptomatologie Si aseara o intreb pe d-na dr ce e cu acesti stafilococi...Imi spune: Da, dar eu cred k tu nu ai asa ceva". Aici nu cred k ar trebui sa mergem pe ce cred sa nu medicii despre noi.Cred k trebuie sa fim informati....Si i-am spus k nici eu nu cred k am, dar k vreau sa ma conving.Si mi-a recoltat pe loc secretia, mi-a facut testul, a iesit negativ....si m-am linistit...dar putea fi pozitiv...Si poate cate alteanalize nu mai trebuiau facute...

Fetelor care vreti bebici, pe langa analizele de ferilitate pe care le faceti, faceti acum tot ce tine si de sanatatea voastra, k e groaznic sa afli k esti posesoarea nu -stiu carui diagnostic-dupa ce te-ai chinuit atat sa ramai insarcinata...Stiti cu cata frica am stat eu pana mi-au iesit analizele de toxoplasma ci citomegalovirus? Ma condamnam k desi am stiut de ele nu le facusem pana atunci... ma gandeam cu groaza k ar putea iesi pozitiv vreunul...si k tb sa fac intrerupere de sarcina...E groaznic si cand trebuie singura sa iei hotararea asta, chiar dc sarcina are 2-3 luni...Doare...de ti se rupe inima...mai ales cand stii k e din vina ta, sau a vreunui medic...
Off, nu stiu ce m-a apucat sa scriu atat, dar aici, chiar simt k ma pot descarca...Va multumesc k existati!Acum plang....dar o sa imi treca..va pup..

Madalina 36+,

poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelianeli spune:

mada nu mai plange ca faci rau la bebe
ai perfecta dreptate in ceea ce priveste medicii.....stiti toate povestea mea cu osman
si acum cand imi aduc aminte ma apuca nervii ca un specimen ca el este lasat sa profeseze
dar de asta am evoluat,acum avem acces la informatii multe si daca medicii sunt asa cum sunt nu ne ramane de facut decat sa invatam
offff si mi-a fost frica de medicina
cum ti-a iesit placinta?
jojo miha ma bucur ca ai gasit puterea sa ne scrii cateva randuri,imi imaginez cat de greu iti este...
pentru toate fetele

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

my ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by ralina

mamacitamultumesc pentru informatii(eram in intuneric).pe buletinul meu de analize scrie doar atit "46xx,marker in grupa D"tulburari de reproducere,riscul implicarii cromozomului marker in tulburari de reproducere ulterioare este de max 50%.sincera sa fiu am pus la indoiala acest diagnostic si m-am gindit ca ar trebui repetat kariotipul,dar indiferent de rezultatul analizei va trebui sa fac amniocenteza.tinind cont de faptul ca al meu sta in tara doar maxim4-5 luni refuz sa mai folosesc contraceptive.sa mai astept rezultatul analizei cind este clar ca voi face amniocenteza(mi-e frica de mor).indiferent ce as face tot la amnio ajung....
sint in cautare de medic ginecolog f bun,care sa faca amniocenteza si de un medic care stie sa faca eco,eventual in 4D(am citit o poveste in care graviduta a facut 2 eco la medici diferiti si a primit raspunsuri diferite,masuratori diferite la 30 min diferenta)
am mai intrebat asta ...cu riscul de a ma repeta :ce parere aveti despre Testerul Donna(test de fertilitate pe baza de saliva)?

Diagnosticul este incomplet,asa cum mai spuneam,caci nu se mentioneaza cromozomul[perechea]afectata;atata lucru stie si un anestezistAmniocenteza nu este obligatorie,doar daca testele PAPPA,triplu si echo cu masurarea translucentei nucale ies prost,atunci se indica.
Recomandare ptr.dr.mai bine nu-ti dau eu,caci se considera reclamaDar sa stii ca echo 4 D are avantaje mai mult"comerciale",psihice ptr.parinti,decat medicale,asa ca poti merge pe 2D sau 3 D linistita,experienta medicului conteaza mult mai mult decat modul de echo,iar respectivul,daca este profesionist,iti spune singur daca se indica altceva in afara de echo 2D.

Engleza stii?Daca da,uite niste lamuriri despre tester,mie mi s-au parut utile.Nu-l cunosc,am citit despre el cautand sa te ajut,dar daca este aprobat de FDA[un fel de baba Cloanta a producatorilor de medicamentein SUA],apoi sigur este bun!
http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m3225/is_5_67/ai_98489021

fetelor,nu-mi mai multumiti atat,de cand eram copil mi-a placut sa ajut acolo unde pot[dar nici chiar model "FIlantropica",daca ati vazut filmul}si cand am timp si posibilitati,este o extensie pe forum a placerii mele de a fi medic

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Salutari noilor sosite pe forum dar si celor cu vechime pe aici!

Din pacate nu stiu ce defectiune s-a intamplat si nu-mi functioneaza mail-ul acasa iar la serviciu sunt f.f. ocupata asa ca imi pare tare rau ca nu sunt alaturi de voi tot timpul, dar de multe ori ma mai gandesc la Andicu ca e o fericita si la zbuciumul celorlalte fete.... eu sunt bine sotul e acasa dar din pacate trec printr-o perioada mai stresanta ... o sa va povestesc pe mail-ul comun....

Week-end placut! Va pupic!

Mergi la inceput