Crese particulare sau de stat in Pitesti
Sunt interesata sa gasesc o gresa particulara
sau de stat in Pitesti.
Problema e ca habar n-am daca mai exista crese.
Va rog sa-mi dati un mesaj de ajutor, o recomandare ca sa ma luminez
si eu si sa fac cea mai buna alegere pentru fetita mea.
Multumesc!
Raspunsuri
lilianasoare spune:
Pai depinde in ce zona stai. Am auzit numai lucruri bune despre cresa de pe Craiovei, undeva pe langa scoala nr. 11.
ellaalessia spune:
Multumesc pt mesaj, Liliana!
Eu locuiesc in Gavana 3.
De curand am vorbit cu pediatra si am aflat ca nu recomanda sa-ti duci copilul la cresa pt ca ii slabesti sistemul imunitar.
Copilul e expus la prea multi virusi etc si se imbolnaveste f des.
Si eu am auzit lucruri bune despre cresa de la gradinita din Craiovei. Am mai auzit si ca trebuie sa mergi din timp sa iti ocupi un loc la acest centru si ca e destul de dificil.
Tu ti-ai dus copilul la cresa?
Multumesc!
Ella
filofteia spune:
Cand a vanit vremea sa hotarasc ce voi face cu copilul, m-am dus si am vazut singura cresa ce era in apropiere. Eu stau in Negru Voda si este una nr 11 parca unde este si scoala. Nu mi-a placut, asa ca am venit hotarata de acolo sa gasesc bona copilului si am avut noroc de una super. Copilul avea atunci un an si noua luni.
La trei ani l-am dat la gradinita de 4 ore, fara sa renunt la bona, iar in primul an s-a imbonavit de a stat acasa cam jumatate din timp.
Acum avem 6 ani si suntem la al treilea an de gradinita si nu am mai lipsit decat 4 zile.
Este adevarat ca sunt si copii care nu se imbolnavesc asa des, dar nu a fost cazul nostru. De retinut ca pana la trei ani, cand a mers la bradinita, nu stiu daca se imbolnavise de patru ori, deci nu era un copil bolnavicos... ma rog si nici nu este, am constat ca este in limita normalului.
Una peste alta si eu am auzit numai lucruri bune despre cresa din Craiovei, dar din pacate este singura si mult prea departe de mine.
Incearca si cu o bona, pentru ca la pret nu este mare diferenta, plus ca este mult mai comod, daca nimeresti una buna. Intreaba in stanga si in dreapta si vei gasi. Este bine sa aiba o oarecare recomandare.
ellaalessia spune:
Filofteia,
iti multumesc pt mesaj!
Fetita mea are 1 an si 2 luni. Inca mai stau cu ea acasa,
dar, din ianuarie, voi avea nevoie de o bona, care sa ma ajute doar 2 zile pe saptamana, la inceput.
Mi se pare f dificil de gasit o bona de incredere. Eu sunt sociabila, optimista si imi plac oamenii. Insa am auzit tot felul de povesti cu bone si copilasi tratati necorespunzator. Sunt dispusa sa o platesc motivant pe bona.
Ma dezamageste la noi, la romani, sa vad cate femei stau acasa, casnice si au totusi pretentia sa traiasca bine.
Adica, ma surprind lenea si vesnica nemultumire a romanului.
Am citit mesajul tau si mi-am intarit decizia sa caut o bona. Sper sa avem noroc.
Mmmaria spune:
Eu am dat-o pe Alexandra la cresa (Trivale) la un an si doua luni si am renuntat dupa o luna, fiindca mi-a luat o raceala care s-a intins destul de mult.
Are si cresa avantajele ei insa depinde foarte mult de copil si de ce vrea parintele pentru copilul sau.
Daca iti vei lua o bona, iti recomand sa iei una care a mai lucrat si la alta familie (eventual perioada indelungata) si sa ceri referinte de la familia respectiva.
Eu cu prima bona am avut o experienta horror. Ce imi reprosez si acum este ca (am stat si eu acasa cu copilul si cu bona doua luni inainte sa incep serviciul) nu am vazut nimic suspect, noroc cu sotul meu.
Daca ai posibilitate, iti recomand calduros sa-ti pui camera video...
Nu vreau sa te sperii, insa vrem ce e mai bine pentru copil, nu?
simali spune:
quote:
Eu stau in Negru Voda si este una nr 11 parca unde este si scoala.
quote:
Am locuit pe vremuri 1974-1979 la Pitesti pe strada Negru Voda (bloc A4). Am mers la caminul 11. Era nou construit si eu am fost primul copil inscris acolo. Imi amintesc un cantec:
"Caminul 11, caminul nostru drag, salutam personalul, ce ne asteapta-n prag".
Am amintiri foarte frumoase de acolo. Imi amintesc placintele calde cu mere sau cu branza pe care le primeam la gustarea de la ora 4, papanasii fierti, cu smantana si supa de chimen cu crutoane. Serbarile de vis, costumele...
Zici ca arata rau acum ?
La soala am fost la 1-4 la scoala generala 14, parca. Apoi ne-am mutat. La Pitesti a fost cea mai frumoasa parte a copilariei mele. Aveam foarte multi prieteni la bloc iar de caminul 11 ma leaga amintiri foarte frumoase.
alice simon
anamaria spune:
eu consider ca nicidecum cresa i-ar ataca sistemul imunitar, ba din contra, il pune la munca!
copiii mei au mers la cresa din craiovei, cel mare la 1 an si 7 luni si cel mic la 2 ani si 3 luni.
cresa din craiovei pe mine una m-a multumit!
stiu ca este o cresa si prin nord, una prin gavana, insa nu stiu detalii.
in principiu, ar trebui sa cauti adresa/ nr de tel si sa te duci acolo, sa vezi care sunt conditiile, ce mananca, etc...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
ja spune:
Si noi suntem la cresa de pe Craiovei...din septembrie,are acu 1.10ani.
Sunt multunita de alegere..In momentul asta suntem pe injectii,este prima raceala serioasa in 3 luni(restul mucozitati,niste nurofen).Dar si acasa cu mine a mai facut o data injectabil si de 7 ori antibiotic pana la 1.7 luni..asa ca asta cu raceala depinde de copil .
Am observat reale progrese....manaca singur ,vorbeste muuult mai bine,indrageste doamnele de acolo,are prieteni .
ana
ellaalessia spune:
MmMaria,
mesajul tau seamana f bine cu ce mi-a mai povestit cineva.
Adica, sa instalez o camera video ca sa stiu ce se intampla
cu copilul cat sta cu bona.
Tu spui ca nu ai observat ca bona nu era ok, ci ca sotul a fost
cel care si-a dat seama. Chiar ca scenariu de tip horror!!
Oftez, si ma gandesc, cat de greu e sa dai peste un om cumsecade, care sa vrea sa munceasca si sa castige un ban stand cu un copil.
Iti multumesc pt recomandari.In fiecare zi mai invatam cate ceva.
Ma intreb:
Daca instalez o camera video ascunsa(mi se pare de roman politist),
bona, daca ar da peste camera, nu s-ar simti ofensata si tratata cu lipsa de incredere?! Iar relatia noastra s-ar degrada?!
Multumesc!
ellaalessia spune:
Simali,
cred ca am fost colege de cresa. Si eu am fost la cresa aceea in intre 1978-1980. N-am avut bunici dornici si disponibili sa stea cu mine si cu ceilalti doi frati ai mei, asa ca tata ne ducea pe rand la cresa. Cel putin iarna, ne cara pe rand in brate infofoliti in patura pana la cresa. Nu pot sa uit acele plimbari. Dar la cresa era frumos. Nu am amintiri neplacute, ci doar amintiri senine.
Esti haioasa cum povestesti in detaliu despre mancarea de la cresa si despre cantece!
Poate ca cea mai buna alegere ramane cresa, astfel copilul isi formeaza propriile experiente si amintiri!
Anamaria,
sunt de acord cu tine, ca trebuie sa punem copilul la munca. Datorita meseriei mele, am vazut ce inseamna un copil cu care s-a lucrat si unul care n-a avut activitati.
Nu stiam ca exista cresa in Nord si in Gavana! Voi merge sa vad cat de curand.
Ti-am vazut nazdravanii in poze! Felicitari!
Ja, e adevarat ca trebuie sa vorbesc cu multe luni in avans ca sa obtin un loc la cresa?
Am retinut ca cea mai bine cotata cresa din Pitesti este cresa din Craiovei.
Multumesc pt mesaje!
Sa fiti sanatosi si voiosi!