avort spontan repetat

avort spontan repetat | Autor: topi

Link direct la acest mesaj

Am 33 ani si nu am avut nasteri pana in prezent.
In luna mai am pierdut o sarcina de 5 saptamani. Medicul mi-a spus ca a fost o intamplare, iar ca o posibila cauza ar fi fost o delegatie la Bucuresti cu trenul (datorita trepidatiilor posibil sa mi se fi declansat contractile).
Mi s-a recomandat sa astept 3 luni, dupa care sa incerc sa raman iar insarcinata. In luna august am ramas insarcinata. Am urmat tratament cu Duphaston (1-0-1) si No-spa(1-0-1) inca din prima luna de sarcina .
La sfarsitul lunii octombrie am pierdut sarcina care de data asta avea 8 saptamani. Sarcina am pierdut-o in spital, aflandu-ma sub tratament intesiv. Uterul il am normal, Rh pozitiv, VDRL negativ. Am cerut explicatii cu privire la cauza ce-mi declanseaza avortul spontan, insa nu am primit nici-una. Mi s-a recomandat sa raman insarcinata dupa prima menstruatie. Faptul ca trebuie sa raman insarcinata nu constituie o problema, insa nu as dori ca dupa inca 2-3 luni sa mai pierd iar sarcina, deoarece aceasta constituie nu numai o trauma fizica cat si una psihica. Cert este ca-mi doresc foarte mult un copil, insa mi-e teama ca aceste chiuretaje repetate sa nu complice situatia si mai mult. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac, astfel incat sansele de a tine sarcina viitoare pana la sfarsit, sa creasca. Va multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Si eu am patit la fel, dar la 9sapt, acum 3 ani.
Atunci am luat utrogestan dar din a 7-a sapt de sarcina ca nu stiam sigur daca sunt insarcina ca intarzieri de pana la 50zile mai avusem.
La a doua sarcina, din momentul ovulatiei am luat 7 zile Aspenter, Vitamina E si utrogestan 3/zi, si in a 7-a zi am facut 1 gravibinon, si am continuat pana in luna a 7-a cu utrogestan 6/zi si pe urma 4/zi, si gravibinon la 10zile.
Depinde de profilul hormonal pe care il are fiecare, eu avand lipsa foarte mare de progesteron, Dr. inclinand ca se apropie o menopauza precoce.Ar trebui sa iti faci niste analize hormonale inainte si sa urmaresti exact momentul ovulatiei ca sa poti lua un tratament adecvat si imediat pentru a ajuta implantarea embrionului.
Mult noroc si sa treci repede la gravidute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

topi daca te incalzeste cu ceva pot sa-ti spun ca si eu am trecut ca si tine prin situatii similare eu prima sarcina am pierdut-o in iunie(chiar de ziua mea) si a2a in octombrie ca si tine cam aceleasi vasrte aveau si sarcinile mele....la fel ca si tie nu mi-a explicat nimeni ce si cum dr se uita ca la extraterestri cand ii intrebi care ar putea fi cauza mi-a zis ca se intampla la mii de femei de parca pe mine asta m-ar bucura....deocamdata mai astept acum am reluat anticonc si dupa vreun an-2 o sa mai incerc...analizele le am bune toate...deci nu vad alt motiv...efort nu fac chiar duc o viata sedentara/....sper sa afli care e problema la tine si sa ne spui si noua...ti-ai facut analize?ti-a recomandat vreun dr vreun tratament?

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns topi spune:

Draga nushulica, vineri m-a chemat dr. la control. O sa te tin la curent cu ceea ce imi va recomanda.
Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns topi spune:

annaa, multumesc pentru informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Topi, intra la "Durerea pierderii unei sarcini" fiindca fetele de acolo pot sa iti ofere informatii pretioase.

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

In cele mai multe cazuri de avort spontan la o varsta mica a sarcinii sau la sarcinile oprite in evolutie doctorii doar ridica din umeri.Poate ca ar trebui sa-ti faci niste analize .

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

sfatul meu ar fi acela de a face o serie de analize inainte a incerca sa ramai din nou. Intr-adevar nu se poate pune un diagnostic in pierderea unei sarcini mai mici de 12 sapt, dar o cauza exista totusi .Chiar dc nu ti-a recomandat niciun medic( desi unul bun ar trebui sa inceapa cu asta inainte de a te sfatui sa mai ramai insarcinata)poti merge sa faci urmatoarele analize, chiar daca ti se pare imposibil sa ai vreuna dintre ele:
toxoplasmoza
citomegalovirus
chlamydia
progesteron
TSH
varicela, rujeola, Rubeola,
trachomatis,sifilis, listeria, HIV,
Hepatita B si C
Existenta daor a uneia dintre ele poate duce la avort spontam sau malformatii fetale..

Madalina 35+,

poze,

Mergi la inceput