boltile-se mai poarta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

1. Aaaaa... nu. Nu doar ca nu se mai poarta dar boltile sunt forme specifice constructiilor de mari dimensiuni - partial din motive estetice, in principal din motive de rezistenta. Insa, in cutiile-de-chibrituri de blocuri romanesti, atunci cand s-a pus problema maririi spatiului si a spargerii de pereti, tot din motive de rezistenta a cladirilor, s-au dat aprobari numai cu conditia ca sparturile sa fie cu bolta - asa a aparut moda boltilor care s-a extins apoi. In unele apartamente arata acceptabil, dar in altele... hm!

2. In stilul rustic nu exista bolti (cu exceptia verandelor, cerdacurilor, pridvoarelor, prispelor, garlicelor - toate acestea fiind elemente de arhitectura exterioara, majoritatea din/cu lemn)

3. In fond este casa ta si faci ce vrei in ea. Chiar si bolta, daca-ti place. Totusi, Un "ochi" de arhitect poate ca n-ar strica: ti-ar putea sugera solutii interesante, moderne si, de ce nu, mai ieftine decat o blota. Cum ar fi, de exemplu, o etajera din lemn lunga cat tot peretele, ingusta (15 - 20 de cm), plasata deasupra "sparturii" pe care sa poti pune obiecte decorative si, de ce nu, chiar si ghivece cu plante atarnatoare care ar indulci putin colturile. Chestia asta se "asorteaza" foarte bine cu un blat de lemn mai latut (35 - 40 de cm), pus pe marginea orizontala a zidului, ramasa dupa scoaterea ferestrei, ca un fel de... bar, daca vrei.

Parerea mea!
Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Multumesc mult fetelor pt.ca m-ati ajutat sa iau o decizie.Nici mie nu imi plac boltile,in primul rand ca parca sunt "uniforma"si le intilnim aproape in toate casele si in al doilea rand,sunt si eu de parere ca,boltile au bine la spatiile mari.Si apoi,mie imi plac finisajele mai patratoase.Am sa las asa patrat si sper sa iasa frumos.Oricum,cum spuneati si voi,simplitatea nu se va demoda niciodata.
Va multumesc mult pt. ajutor!

Mergi la inceput