retete minunate

retete minunate | Autor: nicolle6792

Link direct la acest mesaj

Propun sa venim cu idei pentru meniul de sarbatori, avem astfel timp sa notam retete noi si in magia Craciunului sa facem pentru cei dragi surprize culinare de care sa se bucure. Deasemeni, pentru revelion imi doresc sa fac papicuri pe care inca nu le-au gustat cei dragi mie, asa ca astept dragele mele sa veniti cu idei, voi pregati si eu ca sa va scriu cateva. pupici tuturor, si felicitari pentru harnicia de care dati dovada.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga Nicole, eu de Craciun pregatesc masa traditionala cu antreuri: toba, leber, sunculitza, racitura cu mustar; apoi ciorbitza de porc si nelipsita friptura de porc si carnaciorii la cuptor! Ca desert numai cozonac. Atat de Craciun!
De revelion: salata beuf, oua umplute, piftelutze, clatite cu branza, sarmalutze in vitza, fripturica si carnaciori; la desert tort musai si diverse prajituri: anul asta incerc Praj. Snickers, praj. ochi de leopard...(retete gasite aici pe forum).
Hmmm... abia astept sarbatorile...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

Draga Nicole, eu de Craciun pregatesc masa traditionala cu antreuri: toba, leber, sunculitza, racitura cu mustar; apoi ciorbitza de porc si nelipsita friptura de porc si carnaciorii la cuptor!

ai reteta incercata de leber bun? sau il cumperi? as face in casa dar nu am facut niciodata. nu am mai mincat leber ca acasa de cind am plecat din tara. fa-ti pomana si scrie reteta. salivez deja. merci mult.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Lorelai mama mea e experta in facut leber pentru Craciun; am sa iti spun reteta ei:
- cumpara cam 1 kg ficat de porc si jumate de kg de sunca de porc; sunca o topeste in ceaun si o lasa la inchegat; separat se fierbe ficatul in apa fara sare sa nu se intareasca; se da ficatul la masina de tocat, se adauga piper sare si o ceapa mixata bine(se pune cu toata zeama care o lasa) si apoi se adauga untura de porc din "ochi", depinde cat trage compozitia (eu stiu vreo mana doua)! Vezi si tu sa fie nici prea moale nici prea tare...
Dupa aceea se introduce intr-un matz de porc mai grosut (cu masina de facut carnati), se inteapa cu acul in cateva locuri (sa nu pocneasca la fiert) si se pune la fiert in apa cu putina sare si o cana cu lapte (sa se albeasca putin cum e in comert)... sper sa-ti iasa!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput