Mamici de ianuarie - februarie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 27
kateryna spune:
Pupici la burtici!
Am fost si noi la dr azi si e totul bine cu printisorul nostru. Liuda si bebe meu e mai mare cu vreo 3 sapt
(dupa UM are 29 de sapt si 2 zile) si are aproape 1 kg 400, adica numai bine ptr 32 de sapt (cat are dupa cum s-a dezvoltat). Si inca ceva...am intrebat-o pe dr ce program imi fac de sarbatori
...si mi-a zis ca : "Nasc!". Se pare ca de Craciun, cel tarziu de Revelion imi tin puiul in brate. Asa ca Liuda, cred ca te iau mama
.
Vine barza
29+
George Anelin
ralu74 spune:
Oana uite aici caditza http://new.photos.yahoo.com/ralucadascalu/albums/
Ralu
31+
DARIA
belle_vue spune:
Multumesc de primire, fetelor! Tare bine fac vorbele frumoase in situatii in care hormonii isi fac de cap, asa cum suntem noi!
Ei, maine o sa stiu mai multe despre bb si va spun si voua. Burtica mea e marisoara, dar nu excesiv -- nu intru nici pe departe in competitie cu Liuda. Am luat vreo 9 kile si ceva in sarcina, ceea ce nu e prea rau. La prima sarcina am luat in total 13 kg, din care 8 s-au dus la nastere. Puiul a fost mare, 3.900.
Oana, experienta mea de la primul bb apropo de cadita a fost cam asa. Am avut cezariana si cadita nu avea scurgere, iar dormitorul nu era prea aproape de baie, asa ca baita bb-lui era obligatoriu in camera. Mai ales ca am avut vreo 3 sapt fara caldura dupa ce al venit de la spital intr-o perioada in care s-a lasat un frig ca de iarna (am nascut pe 27 oct). Deci nici vorba nu putea fi de plimbat cu puiul mic prin casa dupa baie... Asa ca umpleam si goleam cadita cu oala, ca bucataria era mai aproape. Asta era in Bucuresti si eu tot singurica am avut grija de bb vreo cateva luni la ineput.
Acum, una dintre bai e chiar langa dormitor (ii zice "en suite" la aranjamentul asta, in care dormitorul principal are baia lui separata) si o s-o folosesc pt bebe, ca altfel noi folosim cealalta baie, care are dus (asta din dormitor are doar cada).
Sunt mai multe tipuri de suporturi de pus in cadita, de la un simplu covoras cauciucat (si frumos colorat), care face sa nu alunece bb, pana la unele cu diverse forme. Eu in Ro am avut unul din prosop, fixat pe o rama de metal (ca un fel de sezlong micut) care facea ca bb sa stea inclinat la 3o de grade. A fost destul de practic la inceput, dar al meu copil s-a simtit in largul lui in apa intotdeauna, asa ca am renuntat la el la vreo 2 luni, cred. La vreo 4 l-am mutat in cada mare si a fost ok.
Cadita e un accesoriu pe care trebuie sa mi-l cumpar si eu, ca hainute le am inca pe cele mai multe de la bb1, care au fost de toate culorile asa ca si daca al doilea o sa fie fata (ceea ce ne dorim) merge in linii mari. O sa mai adaugam cate ceva pe ici pe colo (de frumusete, cel putin), dar si bb1 a fost "de iarna", asa ca suntem acoperiti. Ar trebui sa ma decid sa deschid sacosele cu hainute si alte marafeturi sa-mi fac o idee despre ce am si ce-mi mai trebuie, dar nu prea imi arde.
Motivul e ca ne-am mutat recent, in iulie, si n-am terminat inca tot ce era necesar de aranjat prin casa (si gradina), asa ca imi tot zic ca sunt altele mai grele de facut pana sa ajung la trusoul bblusului...
Abia astept sa vad maine ce face. Sper sa prind un moment activ, in care sa se vada totul bine. Daca imi spuneti si mie cum sa fac, pun si eu niste poze cu bb zilele urmatoare.
Aiska, nu e chiar o consolare, dar se vede treaba ca sistemul functioneaza. Tot e bine ca iti poti alege spitalul (aici). Dar obisnuita sa stiu mai mult (si obsedata fiind, de felul meu, sa aflu tot ce se poate despre ceea ce ma intereseaza), m-am obisnuit greu cu ideea ca se uita la tine ca la televizor...
Pupici pe burtici!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
kateryna spune:
Aaa..sa nu uit.
Oana, caruciorul are 3 (sau 4?
pozitii de reglare a spatarului, pana la orizontala. Deci are si pozitia stil landou ca asta ma interesa si pe mine. Chiar are si marginea la spatar facuta ca si cum ar fi landou, adica putin ridicata (imita cutia aia de la landou). Se face si sport si se poate folosi pana la 2-3 ani (daca sta copilul atat in carucior).Manerul e reversibil, se da si in fata si in spate. La kg caruciorul are 9 kg, si cosuletul parca 2. Cosuletul scoica se poate monta si pe carucior si sa il folosesti si asa, sau pus in masina-depinde de caz.
Vine barza
29+
George Anelin
kateryna spune:
Si...bineinteles ca tot am uitat ceva. Fetelor, am si eu o intrebare. Pana acum ne faceam griji daca o sa fie frig in casa ca vin bebeii in iarna si trebuie sa le asiguram parca 24-26 de grade. Dar, ce faceti daca o sa fie prea cald in casa, mai ales daca e si caloriferul cat de cat in preajma patutului? Nu de alta, dar la noi dau astia caldura de mori de cald- stam iarna cu geamurile deschise(nu as vrea sa ii deochi, dar e adevarul). Poate mamicile cu experienta ne vand si noua un pont.
Vine barza
29+
George Anelin
oana_bucur spune:
Ralu multam fain...asa imi imaginam si eu. Chestia aia prinsa pe cadita e din cauciuc sau textil?
Belle_vue multumesc...e bine de stiut.
Kateryna bun atunci...practic are cerintele de baza..tot greut, dar asta este...
Eu stiu ca regula stabilita ca temperatura ptr bebei nou-nascuti este de 18-20 grade nicidecum asa mult...temperaturi prea mari in casa aduc dupa sine o mai mare sensibilizare a lui.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
oana_bucur spune:
Acum ...dispar...imi apare sotul , ca de obicei ptr weekend...
Va pupacesc.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
Helenutza23 spune:
buna seara fetelor, intru si eu scurt sa va spun weekend placut!
Shine te mai doare capul? din pacate nu stiu ce sa iti spun sa iei, stiu ca paracetamolul se accepta. incearca sa iti faci un masaj cu spirt, bea un ceai caldutz. poate te-a tras curentul daca ai fost si harnicutza. am vazut ca ca si tu esti pacienta lui Nayel. si eu si simkat tot la el. ![]()
pt fetele noi: bine ati venit printre noi, sarcini usoare si bb sanatosi!
a, Liuda sa nu-ti fie de deochi, eu m-am minunat de tine!
esti castigatoare!
Daconst nu te supara ca am declarat-o pe Liuda castigatoare. 
si inca ceva, Liuda, imi place camera.
weekend placut!
25+