Ajutor!Galmutza dupa ureche la bebe!!!!!
Sunt disperata...si pana cand sun pediatra pentru programare o iau razna...Am descoperit in seara asta dupa urechiusa stanga a baietelului meu o chestie umflata sub piele...nu se vede decat o umflatura,la pipaire se simte ca o vena...Bebe are aproape 9 luni si ma gandesc ca poate a capatat-o azi, cand s-a lovit...Intrebarea mea e: ce sa pun acolo?Am tinut compresa rece...offffff sper sa ma programeze saptamana asta pediatra....
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Poate fi un hematom daca zici ca s-a lovit. Pune-i rivanol tinut la frigider pe o compresa, apoi tamponeaza-l in locul respectiv.
Si unge-l cu niste galbenele.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
joxy spune:
(teoretic) Este un ganglion inflamat si LASA-L in pace !!!
Du-te la dr. sa vada copilu.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
roxanaz spune:
daca nu s-a lovit chiar in locul in care ai gasit umflatura parerea mea este ca e un nodul limfatic. e normal sa fie inflamat, copiii au in general ganglionii mai proeminenti. mai ales daca a fost racit sau a avut o viroza in zona superioara a sistemului respirator (nas, faringe, laringe) - ganglionii limfatici reactioneaza la orice stimul infectios.
mai ales daca zici ca "se simte ca o vena" inclin sa cred ca e un nodul limfatic, plus localizarea....cam asta trebuie sa fie.
Roxana
lauramonica spune:
Va multumesc pentru raspunsuri...astazi dupa masa avem programare la pediatra...o sa imi lamuresc misterul!!!O sa revin sa va spun ce era.
lauramonica spune:
am fost la pediatru..este vorba de ganglion inflamat, asa e. Ganglionii reactioneaza la infectii - medicul mi-a explicat ca bebe a fost zgariat, sau a aavut o bubita care s-au infectat si ganglionii au reactionat. Este o reactie frecventa la bebei, si se rezolva de la sine. Singurul tratament aplicat este baneocin unguent de 2 ori/zi, unsa usor zona inflamata...
Doamne, cat m-am mai speriat...
Elenalove27 spune:
laura , si eu am observat la piticul meu de 3 anisori ca are o galma dupa urechiuse iar daca incerc sa il ating galmutza se misca adica este ca un zgarci sub piele... maine avem si noi programare la dr. sa vedem ce zice .
stau si eu cu frica in san pana maine...sper sa nu fie nimic grav
ma bucur pentru voi ca nu este nimic grav
Elena
36+
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
lauramonica spune:
exact ca un zgarci se simte si la al meu...dar nu gaseam cuvantul potrivit!!!Sanatate puiului si tie sarcina usoara in continuare, elenalove!!!
oana_r spune:
Elenalove,imi cer scuze ca te intreb,ce ti-a spus medicul?
matei are 3 ani si de la 1.5 ani are ganglioni occipitali si unul dupa ureche,la gat si inghinali.toti medicii spun sa nu-mi fat probleme,dar nu pot.unii ganglioni se micsoreaza sa dispar,dar cand raceste se simt iar.cei de la cap si cel de dupa ureche nu dispar doare se micsoreaza cand nu e racit.
http://tt.lilypie.com/DT-7p2.png
oana si matei(12 NOV.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos