Salutare,
Am mai scris cu ceva vreme in urma si lucruiel pareau a fi clare pana azi...
Reiau. Eu am 2 locuri de munca, unul de baza, cu contract pe durata nedeterminata si unul pe durata determinata (adica am tinut ore in un cumul pe baza unui contract de 12 luni - 1 oct 2005- 30 sept 2006 - la Universitate). Asadar, in momentul de fata, sunt in concediu de lauzie si ar fi trebuit sa primesc indemnizatii din ambele locuri, avand in vedere ca am cotizat la fiecare pentru sanatate. Dar....de la Universitate nu mai vor sa imi dea. Eu am intrat in concediu de saricna si lauzie de la 1 sept a.c., iar contractul meu cu Universitatea s-a incheiat la 30 sept. Ei se prevaleaza de acest fapt si imi spun ca nu ma mai pot plati de la 1 oct fiindca eu nu mai am contract cu ei...Le-am spus ca in lege spune ca trebuie sa ai cotizate 6 luni din ultimele 12 si ca nu conteaza ca acum nu mai figurez acum la ei in scripte, iar replica lor a fost ca de vreme ce mi s-a terminat contractul cu ei nu mai am ce sa cer, chiar daca am inceput concediul inainte de a se termina contractul!
CUM E? Mie mi se pare ca vor sa ma traga in piept. In lege doar scrie clar ca poti sa fi lucrat acum 6 luni....pentru 6 luni in care ai cotizat?!
Va rog mult lamuriti-ma, spuneti-mi ce sa le mai spun!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
POZE CU PUI DE CUC
Una este indeplinirea conditiei de stagiu (pe care il ai), si alta este cine plateste concediul medical.
Este adevarat ca nu te mai poate plati Universitatea deoarece nu mai esti pe statul lor de plata.
De aceea cred ca trebuie sa mergi la Casa de Asigurari de Sanatate cu o copie legalizata dupa certificatul medical si cu o adeverinta de stagiu pt perioada lucrata la Universitate.
Este posibil ca ei sa te directioneze catre angajatorul unde ai functia de baza, ca sa ia in considerare, la calculul indemnizatiei, si sumele de la Universitate. Nu stiu exact ce-ti vor spune sa faci, dar este singura indrumare pe care stiu sa ti-o dau.
Multumesc Rozi, o sa incerc asa cum mi-ai spus!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
POZE CU PUI DE CUC