Cum preparati sfecla?

Cum preparati sfecla? | Autor: genusa

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe retete de orice fel.
Tatal meu trebuie sa tina o cura de sfecla si vreau sa stiu sa i-a prepar in cat mai multe feluri.
Puneti si la murat?

Multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu aleg bucati de sfecla( putin mai mari decat o minge de tenis) le spal bine asa in coaja si le pun in tava la cuptor pentru o ora si jumatate(de fapt le incerc cu furculita si cand sunt destul demoi de scot), apoi le curat si le fac salata, fie cu putina lamaie si sare, fie si cu maioneza si cu hrean, cateodata fierb si un piept de pui si-l amestec cu sfecla si maioneza...

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

eu aleg bucati de sfecla( putin mai mari decat o minge de tenis) le spal bine asa in coaja si le pun in tava la cuptor pentru o ora si jumatate(de fapt le incerc cu furculita si cand sunt destul demoi de scot), apoi le curat si le fac salata, fie cu putina lamaie si sare, fie si cu maioneza si cu hrean, cateodata fierb si un piept de pui si-l amestec cu sfecla si maioneza...

monica




Sfecla se taie cubuletze sau se da pe razatoare pentru salata ?
Merci frumos de raspuns.

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian



"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ciuperci cu sfeclă rosie

Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete sau din conserva,
1 sfecla rosie mare,
2 cepe,
3 catei de usturoi,
ulei, sare.

Mod de preparare:
Cureti ciupercile proaspete sau le scurgi de zeama, daca sunt din conserva, le treci sub un jet de apa rece, le tai feliute si pe cele proaspete le pui la fiert in apa cu sare. Separat, fierbi sfecla cu tot cu coaja si, dupa ce s-a inmuiat, o cureti, apoi o dai pe razatoare. Cureti si toci ceapa, apoi o calesti impreuna cu sfecla rasa si ciupercile. Cureti si pisezi usturoiul, faci un mujdei, il adaugi peste ciuperci si sfecla si mai lasi pe foc 5 minute.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Bors de carne cu sfecla

Ingrediente:
1/2 kg piept gras de vita,
2 sfecle rosii,
2 cepe,
6 catei usturoi,
1/2 l bors,
2 crengute leustean,
sare.

Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2,5 litri apa rece si sare. Se spuia o pauzaste, se adauga o sfecla taiata bucati mari si cepele taiate marunt si se lasa sa fiarba doua ore. Jumatate din a doua sfecla se taie fideluta si se adauga la fiertura, iar cealalta jumatate se rade, se pune intr-o farfurie adinca cu doua linguri de apa si se lasa sa stea. Cind carnea este fiarta, se pune sfecla rasa intr-un tifon curat si se stoarce in castronul de supa tot sucul. Peste carnea fiarta se toarna borsul si se mai da un clocot. Se adauga apoi usturoiul pisat peste sucul de sfecla din castron si leusteanul taiat marunt. Se scot din bors bucatile mari de sfecla, iar restul se toarna fierbinte in castron si se serveste la masa.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata cu hrean si sfecla rosie


Ingrediente:
1 kg sfecla rosie,
5 linguri ulei,
3 linguri otet,
1/2 radacina hrean,
piper si sare, dupa gust.

Mod de preparare :
Se spala bine sfecla si se pune la cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a copt, se curata de coaja si se taie in felii. Separat, se curata hreanul si se da prin razatoarea mica. Intr-o salatiera se aranjeaza alternativ, randuri de felii de sfecla si hrean ras. Se prepara un sos din ulei, otet, sare si piper si se toarna peste salata.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Supa crema de sfecla


Ingrediente :
1/2 Sfecla,
Zarzavat de supa obisnuit,
3 Cartofi,
160 g Smantana,
2 Galbenusuri,
Sare, Piper.

Mod de preparare :
Se face o supa de legume in care se adauga jumatate din sfecla taiata. Restul de sfecla se rade, se pune intr-o strecuratoare si se opareste cu zeama de la supa de legume bine fiarta. Se inlatura sfecla rasa dupa ce si-a lasat toata culoarea. Legumele fierte, in special cartofii, se trec prin sita.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Sfecla rosie cu portocala

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline
4 sfecle rosii mici
1 lingurita sare grunjoasa
1 portocala

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul.
Incingeti 3 linguri ulei de masline intr-o tava pentru friptura si adaugati 4 sfecle rosii mici, spalate si frecate de coaja, 1 lingurita sare grunjoasa si un praf de piper.

Lasati la cuptor timp de 1 ora si 10 minute, pana se inmoaie. Taiati bucati 1 portocala, necuratata de coaja, si adaugati-o in ultimele 20 minute de coacere

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Telina pane cu sfecla

Ingrediente

2 teline,
sare,
1 ou,
ulei,
1 sfecla rosie,
1 hrean,
3-4 linguri otet,
putin zahar, pesmet, zeama de lamiie, faina


Mod de Preparare

Se taie telinele (curatate de coaja) felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamiie ca sa ramina albe. Se dau prin faina, prin ou batut cu sare, apoi in pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se prepara salata: se coace sfecla in cuptor, curatata de coaja. Se rade pe razatoarea mica, se rade si hreanul tinut citeva ore in apa sa se umfle. Se amesteca sfecla cu hreanul, se toarna otetul in care s-au dizolvat zaharul si sarea. Se tine salata acoperita pina la masa.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata de peste cu sfecla rosie

Ingrediente
2 conserve de sardele in ulei,
4 linguri unt (margarina),
4 linguri mustar,
300 gr. sfecla rosie fiarta (coapta),
10-15 masline negre,
10-15 castraveciori murati (in otet),
sare, piper

Mod de preparare
Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu untul, mustarul, sfecla rosie fiarta, data pe razatoarea cu gauri mici si scursa, maslinele taiate marunt si castraveciorii rasi pe razatoarea cu gauri mari (scursi). Se adauga sare si piper dupa gust.
Se taie capacul de la o bagheta, se scobeste de miez si se umple cu salata. Se tine la congelator 30 minute inainte de a o taia felii.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genusa spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.Chiar astazi voi incerca prima reteta.Nici nu imi imaginam ca sunt atat de multe feluri de a folosi sfecla-eu mereu o "ocoleam" in piata dar acum cred ca o sa ajung specialista cu ajutorul vostru.

Pentru miria cristina si monica

Mergi la inceput