Copiii rromi din parc!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Problema cu tiganii, dar nu numai, este ca de fapt nu avem aceleasi valori ca si ei. Ei pretuiesc ceea ce noi nu pretuim iar noi pretuim ceea ce ei nu pretuiesc.
Un client din SUA mi-a spus ca trebuie sa-si vanda urgent casa pana nu-i scade de tot valoarea. De ce ? Pentru ca s-au mutat pe strada doua familii de marocani. De ce a scazut valoarea caselor cand s-au mutat marocanii ? Pentru ca nu ingrijesc peluza, dau muzica tare in masini, tipa in casa si pe strada, au copii needucati. Va suna cunoscut?
Din pacate in Romania oamenii nu traiesc in mici cartiere in care tiganii sa stea cu tiganii (asa cum le place lor) si romanii cu romanii (asa cum le place). Si atunci solutia e simpla. Vinzi casa sau te integrezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Problema e una, mare si lata. sunt si romani prosti, murdari, inculti, hoti. insa nu ne judeca nimeni pe noi, restul, in functie de ei. pe cand, atunci cand e vorba de rromi, sunt judecati(si inca aspru) si cei cu bun simt in functie de hotii si nespalatii din etnia lor.

cand eram internata sa nasc, in salon "de doamne" adica mai curatel, o rezerva cu 3 paturi, a venit si o pustoaica rroma, de vreo 17 ani. genul ala foarte bogati care arunca cu bani. in afara de faptul ca ne-a dat lectii la capitolul curatenie/igiena (in fiecare dimineata statea cate o ora sa-si piaptane cozile, sa se aranjeze) , lucru peste care noi romancele mai saream (nu ne dichiseam , ce Dumnezeu, asteptam intr-un salon sa ne vina sorocul, nu ne pregateam de dus la serviciu), ne-a povestit multe despre etnia lor, si cat sufera ca sunt priviti altfel.

cand a nascut, au venit neamurile, cum e obiceiul la ei, cu purcelul fript, cu cadouri pt mamica(telefoane ultimul racnet si bani de aur) . pot sa spun ca fata aia a chemat toate lauzele din cele 3 rezerve "de doamne"la mancare si din toate, nu au venit decat doua. ceea ce nu ne-a deranjat pe noi, ca am mancat mai mult.dar a deranjat-o pe ea, a fost foarte trista. ne intreba pe noi in ce lume si-a adus copilul, si ca sotul ei se gandeste sa emigreze in SUA, unde sunt toate natiile din toate colturile pamantului. ca sa nu mai vb ca socru-su venea zilnic si ne intreba pe toate 3 din salon ce poftim sa ne aduca.sa nu mai amintesc ca atunci cand am nascut(la doua zile dupa fata rroma) a primit si fi-mea un ban din aur. il avem si acum .

de ce sunt Romanii asa ? nu stiu, de fapt constat ca sunt "asa" cu tot ceea ce inseamna diferit. ca-i rrom, ca-i copil cu nevoi speciale, ca-i adoptat..lista poate continua.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu i-as fi spus ca daca ii intorc 2 palme se duce acasa invartindu-se.
Nu am avut prbleme cu lasatul afara sau mai stiu eu ce . Cand eram mica ma lasau ai mei , jucam scunsa , prinsa , daca venea cineva stiam sa nu vorbesc , nu s-a luat vreodata cineva de mine.
Dar am vazut cand mai eram cu mama-mea sau taica-miu pe undeva si apareau "copiii strazii" care au o vila mai mare decat Casa Alba ca daca le explici frumos nu ineleg , daca le spui raspicat sa o stearga de acolo imediat pleaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Adevarul e ca sunt romi si romi si din pacate cei cu bun simt sunt in minoritate. Mama are ca vecini o familie de romi bogati, cu palat si sunt cei mai buni vecini pe care ii are. Stau in gasca si mereu au avut grija de frate-meu cand era mic, daca ma vedeau dimineata plecand la serviciu se ofereau sa ma duca cu masina si cand am vazut ca se intristeaza daca refuz am acceptat (ma si durea la basca daca ma vede firma ca cobor dintr-un mercedes condus de un bulibasa).
Nu mai spun ca toti au facultate (barbatii) si ca tatal e implicat in comisii la primarie.
Dar sunt putini ca ei.
Cat despre intalnirile cu copii romi agresivi, tupeisti care se bazeaza pe faptul ca ne e frica si sila de ei metoda este sa le vorbesti frumos in prima faza iar daca nu raspund la tratam,entul asta trebuie vorbit agresiv si amenintat ca la asta raspund de cele mai multe ori.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Vreau sa va spun ca , de acum doua luni de cand am postat, am mai avut si alte conflicte, sa le zicem asa. Intr-o zi, a mea se juca cu o alta fetita in nisip cu galetusa, lopatica. Au venit doi baieti de vreo 6 ani , si s-au bagat si ei in grup, sa se joace, i-am lasat si intre timp, fetele noastre au plecat la leagan, ei ramanand singuri , vreau sa va zic ca, in urmatoarea clipa au luat o jucarie de-acolo si au fugit din parc mancand pamantul. O fata mai mare , tot de-a lor a strigat dupa ei, si in acelasi timp la noi: d-na , v-au luat jucariile! Mamica, care era cu mine i-a prins si le-a spus sa se joace frumos, fara sa le ia si i-a lasat in pace. Eu le-am zis daca se mai intampla, o sa chem politia. S-au uitat urat la mine, dar nu au zis nimic.
In schimb, in alta zi, altii , au lasat-o pe a mea, sa se dea in leagan, cat vrea fara sa ne stea in cap si ne-au cerut voie la jucarii.
Deci, sunt rromi si rromi, la fel ca si romanii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

Problema e una, mare si lata. sunt si romani prosti, murdari, inculti, hoti. insa nu ne judeca nimeni pe noi, restul, in functie de ei. pe cand, atunci cand e vorba de rromi, sunt judecati(si inca aspru) si cei cu bun simt in functie de hotii si nespalatii din etnia lor.

cand eram internata sa nasc, in salon "de doamne" adica mai curatel, o rezerva cu 3 paturi, a venit si o pustoaica rroma, de vreo 17 ani. genul ala foarte bogati care arunca cu bani. in afara de faptul ca ne-a dat lectii la capitolul curatenie/igiena (in fiecare dimineata statea cate o ora sa-si piaptane cozile, sa se aranjeze) , lucru peste care noi romancele mai saream (nu ne dichiseam , ce Dumnezeu, asteptam intr-un salon sa ne vina sorocul, nu ne pregateam de dus la serviciu), ne-a povestit multe despre etnia lor, si cat sufera ca sunt priviti altfel.

cand a nascut, au venit neamurile, cum e obiceiul la ei, cu purcelul fript, cu cadouri pt mamica(telefoane ultimul racnet si bani de aur) . pot sa spun ca fata aia a chemat toate lauzele din cele 3 rezerve "de doamne"la mancare si din toate, nu au venit decat doua. ceea ce nu ne-a deranjat pe noi, ca am mancat mai mult.dar a deranjat-o pe ea, a fost foarte trista. ne intreba pe noi in ce lume si-a adus copilul, si ca sotul ei se gandeste sa emigreze in SUA, unde sunt toate natiile din toate colturile pamantului. ca sa nu mai vb ca socru-su venea zilnic si ne intreba pe toate 3 din salon ce poftim sa ne aduca.sa nu mai amintesc ca atunci cand am nascut(la doua zile dupa fata rroma) a primit si fi-mea un ban din aur. il avem si acum .

de ce sunt Romanii asa ? nu stiu, de fapt constat ca sunt "asa" cu tot ceea ce inseamna diferit. ca-i rrom, ca-i copil cu nevoi speciale, ca-i adoptat..lista poate continua.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Ai dreptate. Am cunoscut si eu rromi de toate felurile. Inclusiv unii care erau mai civilizati decit romanii.
Aici imi place ca in scoli au programe pentru a-i educa pe copii, despre diversitate. Sa inteleaga cit de greu e pentru persoanele cu handicap, sau sa invete despre obiceiurile altor tari. Cred ca e important, mai ales daca invata de mici sa fie toleranti.
Sint si in Romania destule minoritati (nu numai etnice).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai eu n-am fobie la rromi: si n-am de gind sa imi feresc copilul de nici o natie a pamintului care se poarta civilizat.
Daca nu se poarta civilizat... pot fi neam de rromi sau neam de arieni, nu cred ca nu ma descurc sa infrunt 3 puradei de 10 ani, si trebe sa-mi iau bbul sa plec.
Sincer.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Elise, sora mea a certat UN SINGUR PURADEL, ca a scuipat-o pe strada cand trecea pe langa el. Nu l-a atins. L-a apostrofat.
Si s-a trezit la usa cu 20 de adulti( faza fiind langa blocul ei, au aflat rapid unde sta), a trebuit sa cheme politia ca o linsau...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

sa vina.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Teoretic da, 'sa vina', practic, mai bine sa vina politia

Mergi la inceput