Ajutor pt. traducere din lb. turca

Ajutor pt. traducere din lb. turca | Autor: Georgetas

Link direct la acest mesaj

Fetita mea a inceput sa studieze limba turca la scoala si am nevoie de ajutor pt. traducerea unui text de incepator, pentru a putea astfel sa o verific un pic si eu daca invata sau nu ceva.Daca poate sa ma ajute cineva cu textul este urmatorul:" BENIM SENIFIM
Benim adın Meltem. Türk’ üm. İstanbulluyum. Uluslararasi Türk
Koleji’nde okuyorum. Türkçe, İngilizce ve Fransizca biliyorum. Sınıfımda çok ilginç arkadaşlarım var. Hans, Almanyalıdır. O futbol oynamayı çok seviyor. Her gün dersten sonra futbol oynuyor.Tanya, Rusyalıdır. Piyano çalmayı çok seviyor. Hafta sonları piyano kursuna gidiyor. Rusça ve Türkçe biliyor. Michel, Frasizdir. Bana Fransızca öğretiyor. Ben de ona Türkçe öğretiyorum. Dövlet, Türkmenistanlıdır. O Türkmence, Rusça, Türçe ve İngilizce biliyor. Pul koleksiyonuna meraklıdır. Ben ise araba resimleri koleksiyonuna meraklıyım. Araba resimleri biriktiriyorum. Arkadaşlarım da bana yeni araba resimleri getiriyor. Ben arkadaşlarımı çok seviyorum. "
Cu multumiri,
Geta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilish spune:

buna,
nu stiu daca raspunsul meu vine prea tarziu, dar abia azi am vazut acest subiect. nu am pretentia ca sunt un as ıntr-ale turcii dar la nıvel de ıncepator pot face niste traduceri. textul tau ar suna in romana ceva de genul acesta:

Clasa mea,

Numele meu este Meltem. Sunt de nationalitate turca, din Istanbul. Invat la Liceul International Turc. Cunosc limbile turca, engleza si franceza. In clasa mea am colegi foarte interesanti. Hans e neamt. lui ii place foarte mult sa joace fotbal. in fiecare zi dupa ore joaca fotbal. Tanya este rusoaica. Ei ii place foarte mult sa cante la pian. la sfarsit de saptamana ea merge la cursul de pian. Ea stie rusa si turca. Michel este frantuzoaica. Ea ma invata franceza. Eu o invat turca.Dövlet este turcmen. el stie turcmena, rusa, turca si engleza.El este interesat de colectionarea timbrelor, iar eu sunt interesata de colectionarea fotografiilor cu masini. Eu colectionez poze cu masini. Prietenii mei imi aduc poze noi cu masini. Eu imi iubesc prietenii foarte mult.

cam asa ceva. sper sa nu fie prea tarziu si sa-i fie de folos fiicei tale.
o zi buna
lilish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetas spune:

Lilish,
Multumesc frumos pentru ajutor. Fiica mea a avut vineri lectie de turca, dar s-a descurcat pentru ca a apelat joi la ajutorul dirigintelui.Daca ne dai voie o sa mai apelam la ajutorul tau.
Ea este eleva in cls. aVa la Liceul de Informatica Bucuresti si face 2 ore saptamanal de lb. turca. D-na profesoara nu vorbeste limba romana si de aceea copiii comunica mai greu cu dansa.Noi in familie nu avem pe nimeni care sa vorbeasca lb. turca, asa ca nu o putem ajuta deloc.Dar scoala este buna si ne bucuram daca pe langa spaniola si engleza fetita va invata si turca. Daca stii ceva cursuri pe internet care s-o ajute la studiu astept sugestiile tale,
Multumesc,
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilish spune:

Buna Georgeta,

Va voi ajuta cu multa placere macar atat cat ma pricep si eu. Ca si fiica ta, sunt si eu un invatacel in ceea ce priveste limba turca, doar ca un pic mai avansata.
Pentru ca intru mai rar la subiectul asta am sa-ti dau o adresa de email pe care o folosesc zilnic adela.kalelioglu@gmail.com, in felul asta voi reusi sa va dau o mana de ajutor in timp util.
cat despre cursuri online eu am preferat varianta face to face ca sa ma mai si socializez pe aici dar am folosit si internetui destul de mult. Doar cateva situri care cred ca-i vor fi de ajutor fetıtei tale: www. turkishclass .com, www. learningpracticalturkish .com, www. onlineturkish .com (am pus spatii ca sa nu se stearga pe motiv de reclama mascata)
Daca mai gasesc si alte surse ti le voi comunica.
O zi buna,
lilish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetelor!Georgeta,cum se descurca fetita ta?Eu am mai postat un subiect pe forum si am cerut acolo ajutorul fetelor.Sunt si eu invatacel,ma pregatesc intens pt. examenul de atestare ca traducator in limba turca.Doar ca..suint f dezamagita pt ca nu gasesc materiale deloc.Poate ma puteti ajuta voi fetelor dragi, daca stiti vreo sursa de unde as putea procura materiale.Acolo la examen avem voie cu dictionare,doar ca ictionarele pe care le-am gasit eu cuprind cuvinte putine.Georgeta,poate ma poti ajuta si tu sa-mi spui de pe ce invata fetita ta,ce carti i-ai procurat si care este programa de pe care invata ei pt. inceput.
Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

nadyana,
din pacate eu ajung in Ro abia in martie,insa cred ca mai am pe acasa niste dictionare si daca nu ma insel si ceva cursuri.Daca nu e pre atarziu,o sa te contactez.
Succes!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput