PRO sau CONTRA anticonceptionale
Raspunsuri - Pagina 3
Sheannamp spune:
Toate metodele contraceptive (inclusiv abstinenta) au efecte adverse.
De exemplu, spermicidele (in diversele lor forme) cresc riscul de infectii urinare si, probabil, si vaginale. Talcul folosit pe vremuri la prezervative avea potential cancerigen.
De cealalta parte a baricadei se gasesc avortul si sarcinile nedorite care duc la copii nedoriti (desi mie mi se pare un nonsens acest lucru dar asta e o alta poveste). Fiecare are risc major pentru sanatatea mamei in primul rand si a societatii in al doilea rand.
Si atunci ce sa facem?
Pai simplu! Individualizarea metodei anticonceptionale cu respectarea stricta a precautiilor specifice fiecaui tratament in parte (caci pana la urma si asta este un tratament si trebuie dat la indicatia unui medic alopat de preferinta - adica nu naturist, homeopat, radiestezist sau bioenergetician ci ala care a facut o facultate si X ani de specializare dupa).
Eu as recomanda alaturi de metoda individualizata de contraceptie si tinerea posturilor crestine, macar a celor mari dar sigur primesc rosii multe si stricate in cap iar subiectul va lua directia ZZ. Insa am argumente stiintifice pentru aceasta afirmatie.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
tzitziri spune:
Nu sunt nici pro nici contra...dar iau Marvelon de 4 ani pentru a imi tine sub control singurul ovar cu care am mai ramas. Si atata timp cat isi fac efectul si nu au mai aparut chisturi care sa imi puna in pericol ovarul, eu ma declar daca nu multumita, cel putin linistita din punctul asta de vedere.
Marvelonul mi-a fost recomandat tocmai pentru ca doctorul stia de problema mea cu ficatul (am facut acum cativa ani niste analize care mi-au depistat o forma de hepatita de care se pare ca eu nu am fost constienta - adica nu m-am simtit rau si nimic de genul asta, dar ficatul meu arata ca si cum ar fi trecut printr-o forma de hepatita). Asa ca mi-a fost recomandat Marvelonul tocmai pentru ca se stia ca o sa il iau pe termen lung (pana ma hotarasc sa am un bebe) si tocmai pentru ca se stia de problema mea cu ficatul.
In rest: ciclul vine 'la ceas' (prima sambata dupa ce termin o folie intre orela 8.30 si 11
....cu un interval asa mare cand sunt racita), de ingrasat nu dau vina pe anticonceptionale, dureri la ciclu nu am avut nici inainte, deci nu am nici acum.
canne-marie spune:
Buna fetelor,eu sunt si PRO si CONTRA.Pro de ce ? pentru ca nu ai nici-o grija de a ramane insarcinata cand nu vrei si sa zicem si placerea este foarte mare , sau ma insel? CONTEA de ce ? pentru ca dau multe probleme dupa ce le -ai oprit , de exemplu eu , am folosit multi ami anti, dar cu pauze intre ele , primul lucru care nu mi-a placut a fost faptul ca m-am ingrasat enorm de la ele, am luat pt prima data in viata mea acum 7 ani Logest,luasem in 3 luni 10 kg si nu mancam exagerat, mancam normal si le-am schimbat ba cu Microginon , ba cu Marvelon si m-am hotarat sa le opresc pana anul asta cand am avut porbleme adica o hemoragie care tinea 3 saptamani in continu si iete cum am ajuns la doctor endocrin + ginecolog si mi-au iesit analizele unele bune altele proaste progesteronul sub limita normala si estrogeni ok, la gineco nu aveam nici o probleme , nu tu chisturi , nu tu rana pe col, nimic si iata cum imi da dr. in fct. de analize anti. 3 luni, ce imi da DIANE 35,cica mi le-a dat in fct. de analize,i-am zis ca nu vreua sa le i-au , ea a zis ca e spre binele meu, si i-am zis ca o sa ma ingras de la ele si s.a, ea a zis ca nu , ok, si iata dupa 3 luni cum am luat iar in greutate de nu ma mai incapeau nimic si le-am oprit, dar acum alta problema e ca nu mai imi vine ciclul dupa ce le-am oprit si sarcina nu e,deci va las pe voi sa ganditi.Asa ca parerea me e ca doctori le recomanda si dupa analize si fara si cred ca li se rupe de consecinte,am o prietene care dupa 7 ani de ani le-a oprit vreo 6 luni si cand le-a reluat a facut ditamai nodului la san si sta cu el de ceva timp 1 an si ii este frica sa mearga la dr.
asta este experienta mea despre anti.
va pup pe toate si aveti grija de voi si de sanatate 

annes
eunice78 spune:
CONTRA! Sora unei colege tocmai s-a operat de tumoare pe creier de 2.5 cm cauzata de AC asociate cu fumat! Cand i-a zis neurochirurgul cauza tumorii a facut soc. Eu nu fumez dar nici nu ma aventurez cu AC. Mai bine un sterilet.
mami_oo7 spune:
eu sunt si pro si contra , depinde cand ma intrebatzi. de ex. acum sunt contra pt ca mai vreau sa fac un copil si la primul mi-au dat o bataie de cap ca am ajuns depresiva. luasem deja de 7 ani si abia dupa un an si mai mult de jumate' am reusit sa raman insarcinata + alte probleme care le-am avut din cauza lor. inca nu stiu ce voi face dupa ce o sa-l am pe al doilea bb (poate sterilet- nu-l deranjeaza ??? :)
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
Sheannamp ce argumente stiintifice ai?
Daca te referi la argumentele stiintifice privind beneficiile abstinentei pe care o presupune postul (atentie! nu numai cel crestin) sunt multe de spus. M-as referi numai la faptul ca in perioadele respective anticonceptionale pot fi intrerupte (lucru stiut ca ar diminua din efectele adverse).
Apoi se pare ca abstinenta determina acumularea de testosteron si estrogeni in organism iar acesti doi hormoni ar avea rol in stimularea secretiei de serotonina si endorfine, cumoscuti pentru efectele lor antidepresive si euforizante.
Exista, asa cum spuneam, si efecte adverse. De exemplu, ejacularea frecventa la barbati ar scadea riscul de cancer de prostata iar privarea de sex ar duce la acumularea de testosteron cu cresterea agresivitatii masculine (si probabil si feminine). Insa aceste efecte negative sunt vizibile in cazul unei durate mai lungi de 40 de zile de abstinenta.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Daca te referi la argumentele stiintifice privind beneficiile abstinentei pe care o presupune postul (atentie! nu numai cel crestin) sunt multe de spus. M-as referi numai la faptul ca in perioadele respective anticonceptionale pot fi intrerupte (lucru stiut ca ar diminua din efectele adverse).
anul trecut m-am interesat ff mult legat de aspectul : pauza sau nu cand iei AC.
Am intrebat multi medici si in Germani si in Romania, am studiat si ceva site-uri legate de metode contraceptie... concluzia: nu e deloc benefic sa faci pauza cand iei AC decat daca vrei sa faci bb.
Delidana spune:
PRO, categoric. Eu le iau de 7 ani fara intrerupere, n-am avut probleme din cauza lor, iar doctorul mi-a spus ca nu e nevoie sa fac pauza decit daca vreau un copil. In prezervative n-am incredere, cred ca as sta tot timpul cu stresul, steriletul din cite stiu se pune dupa nastere....Ce alte metode contraceptive ar fi?
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog • www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
Marilena12 spune:
CONTRA. Eu stiu ca tratamentul cu pilule contraceptive se ia maxim 2 ani fara pauza, apoi se impun pauze la 1 an. Ovarele lipsite de activitate se atrofiaza daca nu sunt stimulate deloc. Orice tratament hormonal are efecte secundare, uneori mai mari alteori mai mici, mai devreme sau mai tarziu. Acolo unde este nevoie de tratament hormonal nu discut (desi as prefera un tratament naturist sau homeopat), dar numai pt. contraceptie, nu. Se poate si altfel, cu metode de bariera nehormonale. De fapt eu am si alte motive de natura medicala si existentiala pentru care sunt impotriva contraceptivelor orale si a steriletului, dar nu intru in detalii deoarece nu cred ca este locul potrivit.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/