Balon gastric pentru obezitate!

Balon gastric pentru obezitate! | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea!
Intrucat mama mea are obezitate de gradul III ma gandesc din ce in ce mai mult la ideea implantarii unui balon gastric in stomac si pentru ca nu am decat putine informatii, as vrea sa va intreb si pe voi ce parere aveti de aceasta metoda de slabire?
Ma gandesc ca e necesara deoarece sufera si de diabet, cardiopatie ischemica, hipertensiune..., doctorul ei a sfatuit-o sa slabeasca, deoarece inima e infasurata in grasime. Eu vreau s-o ajut, dar dieta in locul ei nu pot tine, asadar m-am gandit la aceasta metoda!
Ce stiti desprea ea, cat e de invaziva, care ar fi efectele secundare, se slabeste sigur si nu in ultimul rand un pret al acestei interventii mi-ar fi de mare folos.
Va multumesc si va pup pe toate!

Sa auzim de bine ;)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Din cate stiu eu, nu e metoda cea mai buna de slabit. In cazul ei ar trebui adoptat un stil de viata nou, care sa o ajute sa slabeasca. De ce nu e buna varianta cu balonul? Pt ca va slabi prea repede si inima nu va face fata (am avut un prieten in situatia asta). Mama ta trebuie sa slabeasca incet si sigur, fara riscul de a se re-ingrasa. Daca apeleaza la balon, riscul de a se ingrasa la loc e fff mare. De ce? Pt ca balonul, odata introdus in stomac ocupa o parte din volumul acestuia. Restul va fi umplut cu alimente, cand mama mananca. E clar ca va slabi (balonul fiind acolo, nu trebuie alimente multe pt senzatia de satietate). Dar cand balonul se scoate, volumul care va ramane in locul lui trebuie umplut, pt ca altfel nu va disparea senzatia de foame. Si se va ingrasa mama la loc.
Convinge-o ca e spre binele ei sa treaca la un stil de viata sanatos. Orice slabire brusca ii va afecta clar inima! Sa aveti mare grija! Succes!

Cu drag
Tzuni

PS. Citeam undeva ca Elisabeth Taylor a inghitit pui de tenia ca sa slabeasca...

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Tzuni, multumesc mult de raspuns!
Deocamdata "coc" ideea si i-am spus-o si ei si pare ca doreste sa faca ceva sa dea jos kilogramele in plus (vreo 35). Cu dieta a incercat de cateva ori si rezultatele nu au fost cele scontate, ba mai mult a pus la loc dublu.
Referitor la inima, ma gadesc ca sunt mult mai mari sansele sa faca un pre-infarct asa grasa cum e acum, iar riscul asta se va micsora substantial dupa ce va slabi?!
Nu stiu, nu am cunostinte in domeniu ...
Oricum merci tare mult!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Poate te ajuta:http://www.proestetica.ro/index.php?do=articole.index
Bafta!

EVE

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Giulia,
De metoda inelului gastric am auzit (sunt studenta la "Dietetics") dar de cea a balonului ca sa fiu sincera nu am auzit niciodata. Cere informatii doctorului care a propus operatia, intreaba daca s-au facut destul de multe studii care sa urmareasca pacientii cu aceeasi procedura timp de cativa ani, care sunt efectele secundare, ce se intampla dupa ce balonul este scos afara.
In ultimul rand, nu uita sa vorbesti cu mama ta, dorinta de schimbare trebuie sa vina din partea ei si nu din partea ta... Ai putea incepe prin a o invata (aici n-ar fi rau sa consulti un nutritionist) sa inlocuiasca ingredientele mai putin sanatoase pe care le foloseste in mancare cu cele sanatoase, sa o inveti sa faca alegeri sanatoase la masa. In fond cui i-ar place sa manance pentru o lunga perioada de timp numai supa de varza sau un castron de salata de morcovi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Eve, merci pentru link.
Jazz, uita-te te rog pe linkul pus de eve, din asta m-am inspirat eu cu balonul gastric si am vazut ca este o metoda ne-invaziva, dar bineinteles ca habar n-am care sunt celelalte riscuri ale unei asemenea interventii.
Deoacamdata nu i-a propus nimeni in Romania o operatie mamei ci numai la iesirea din spital i s-a recomandat sa slabeasca.
Mama isi doreste mult sa slabeasca , dar ca si mine fiind o gurmanda ii este mai greu sa reziste tentatiilor.
Si in plus ii este foarte greu atunci cand este departe de mine pentru ca se demotiveaza imediat. Eu sunt "antrenorul" ei cand vine la mine, iar rezultatele... se vad( destul de greu) la numarul asta de kilograme! Numai ca dupa ce pleaca acasa la ea, toata motivatia dispare si iar o ia de la capat cu mancarurile ei hiper-calorice!
Va pup si va multumesc!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

uff dificila misiune mai ales ca mama ta are o varsta si nu se mai simte foarte motivata sa dea jos acele kg
cred ca daca i-ar spune un doctor ar reactiona mai bine , ma refer la nutritionist care stie sa explice exact ce si cum fara sa o sperie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bocea spune:

De foarte mult timp incerc tot felul de diete care nu au un efect decat pt moment.. slabesc 4-5 kg, dar dupa scurt timp ma ingras mai mult decat inainte. Nu stiu ce sa mai fac!!!... Am gasit acest forum si ma intrebam daca cineva stie despre clinica aceea din Cluj si poate sa-mi dea si mie mai multe detalii.. cum ar fi: adresa, un nr de tel, numele medicului, dar si un pret estimativ al acestui balon gastric. V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde cat mai repede.. sunt disperata!!!.. au trecut sarbatorile si am ajuns la 90 de kg, la o inaltime de 1,62 m... Si as mai avea o rugaminte...sa-mi explicati si mie cum se calculeaza indicele de obezitate. Astept raspuns... va rog din suflet...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

giulia71,

Nu stiu daca aceasta este o solutie pentru mama ta. Atunci cand nu ai probleme de sanatate si excesul ponderal se datoreaza strict surplusului alimentar este una, cand ai deja o varsta si anumite probleme se schimba cu totul datele problemei.

1. Mama ta a facut un consult endocrinologic amanuntit? Nu are nici un fel de problema cu tiroida si/sau suprarenala. Caci oricare o pot impiedica sa slabeasca (sau ingreuna mult procesul).

2. Ai mentionat ca mama ta are diabet. Acesta este un amanunt foarte important. Este extrem de important ce medicatie ia.
Daca ea metformin, acesta vine cu un anumit tip de regim. Si aici nu ma refer doar la restrictia unor alimente ci la faptul ca ea TREBUIE sa manance atunci cand ia aceste medicamente. Ori, balonul gastric reduce foarte mult cantitatea de alimente pe care o poti ingera la o singura masa. Nu stiu daca aceasta cantitate este suficienta si acest raspuns nu ti-l poate da chirurgul plastic. Din proprie experienta iti spun ca am facut prostia ca din lipsa de timp sa mananc putin atunci cand am luat metforminul si mi s-a facut asa de rau de nu pot sa-ti explic si cand i-am spus endocrinoloagei ce am patit m-a certat rau. A zis sa nu ma joc cu asta ca puteam sa fac o criza urata de tot!

3. Balonul gastric si alte metode asemenea duc la scaderi spectaculoase de greutate in 6 luni. Cand ai probleme cu insulina este bine ca scaderea ponderala sa fie lenta.

Deci, s-ar putea ca solutia sa fie cea zisa de Tzuni: schimbarea modului de viata. Oricum trebuie tinut un regim pentru diabet.

Multa sanatate mamei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

bocea
uite un link care poate te ajuta
http://dieta.romedic.ro/calculator_dieta.php,
giulia71 cred ca trebuie sa ajungeti mai bine la un nutritionist care sa-i creeze un regim personalizat si in functie de celelalte afectiuni pe care le are.

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Balonul este o metoda buna , dar nu cea mai buna. Nu este recomandata decat in cazuri extreme care nu raspund la regimul dictat de doctor.
Este un balonas care se introduce in stomac micsorand astfel volumul acestuia.

In primul si in primul rand trebuie sa o duci la un nuritionist pentru a-i face un regim personalizat.
Tinand cont de faptul ca are si diabet , si cardiopatie ischemica , daca urmeaza macar regimul pentru diabet ar trebuie sa aiba rezultate.
Explica-i frumos , arata-i statistici de pe net privind riscurile la care se supune ramanand obeza.
Balonul nu interfereaza cu medicatia antidiabetica.

Operatiile acestea cu inel , balon , samd se fac in mai multe orase , la sectiile de chirurgie. Am o colega care si-a dus o ruda pt. o astfel de operatie in Tm , la chirurgie.
Oricum , balonul nu rezolva absolut nimic fara regim , regim pe care trebuie oricum sa-l tina , si acum , si dupa operatie.

Indicele de masa corporala se calculeaza dupa formula:
Greutatea impartita la inaltimea la patrat.
De exemplu , IMC-ul meu este :
55/1,69x1,69=19,25

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput