Aniversatii de nov-dec 04 (133)
Raspunsuri - Pagina 27
roserb spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
La ora 10 ne-am trezit si avea 38.6. Am incercat de aseara sa-i dau nurofenul in doua reprize adica 3 ml odata si 2 la 4 ore ca tremura din cauza ca scadea brusc temperatura si plangea ca Ana frig, isi pune pilota in cap. La ora 1 avea 40 si inca nu era vremea sa-i dau nurofen. I-am facut baie caldutza si am reusit sa scad temperatura apei, dar bazaia si tremura. A scazut la 39.6 si la ora 2 i-am dat 3,5 ml nurofen, plus jumatate zupozitor de novocalmin 300 ca doar din asta mai am, iar la 6 jumatatea cealalta de supozitor si 1,5 ml nurofen, la 10 i-am dat nurofen 3,5 iar la ora 14 sa-i pun supozitor cu paracetamol, sper sa gasim. Nu a mai facut 40 in ultimele 9 ore si nici nu a mai tremurat deci merg asa ca vad ca-i fresh acum. Mi-a adus pianul "canta mami a pian", a apasat pe butonul cu percutzii si a adus is 2 pestisori sa-i chitzaie. Deci avem concert.
Otilia, deci regula e asa : alternezi la 4 ore eferalgan(paracetamol, calpol) cu nurofen(marcofen, etc), iar novocalminul oricand intre ele , dar nu mai mult de 2 sup/zi si nu in acelasi timp cu alt antitermic. Nu-i bine sa-i dai amestecat in acelasi timp 2 chestii diferite, eu asa stiu. Apoi, tremuratul este din cauza cresterii temperaturii (frisoane)probabil in momentele alea crestea brusc, am patit-o si noi. Si inca ceva, nu-i mai injumatati dozele ,ca sa-si faca efectul cum trebuie, deci nurofen 5 ml si eferalgan tot 5 (sau supozitor paracetamol).La fel, la febra mare pune tot sup novocalmin, nu numai jumatate. Scuze ca ma bag, dar la noi a functionat asa de fiecare data.Pupici si insanatosire grabnica!
Madachan, chiar am ajuns "capcauna"?
Eu am scos numai pe cine nu a mai dat un semn de viata de 2 ani...
Roxana&Co
POZE CU PITICII
simonacip spune:
Paxela, am inteles...o intraga poveste, bine ca ati scapat cu bine, interventia la tine a fost mai dificila decit la mine din cite spui.., Sanatate multa iti doresac si fara peripetii in continuare
Felis

ar trebui sa te iau de exemplu cind am zile proaste...
Otilia, acelasi lucru pe care l-a spus Roxana voiam sa ti-l spun si eu...sa ii dai toata doza odata,altfel nu-si face nici un efect......Eu cred ca pina in momentul asta l-as fi bagat pe antibiotic pe David..Ce rau e sa nu gasesti intelegere la dr. astia...
si sanatate Anutei, sper sa nu mai aveti probleme
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
Miche spune:
quote:
Originally posted by roserb
[Madachan, chiar am ajuns "capcauna"?Eu am scos numai pe cine nu a mai dat un semn de viata de 2 ani...
Roxana&Co
POZE CU PITICII
uuups...deci sunt in pericol
semnele de pe mess..se pun?

Va salutam si va citim..cand avem un pic de ragaz dar va iubim la fel 
LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor de pana acu, de azi...si celorlati , bineinteles

abia fac fata la vazut poze cu copii frumosi si aniversati....
Miche si
Darius
(26.11.2004)
Otiliav spune:
Roxana, Simona, nu ma supar mai ca doar de asta v-am cerut ajutorul ca ma simteam complet neinstruita la capitolul asta. Se vede clar ca se simte mai bine, la 4 avea 37.6. Nici eu nu sunt adepta antibioticului, dar era destul de aproape de limita la care ar fi avut dreptul. Ma intreb daca avea CRP 49 tot nu-i dadea ca le da lor cu virgula la statistici
. Am citit si pe net despre analiza asta CRP, proteina C reactiva, si tot asa ziceau ca intre 10-50 este un nivel intermediar care nu necesita antibiotic pentru ca organismul inca poate lupta. Iar la ml de Nurofen tot asa se zgarcesc, adica mi-a zis ca 5 ml este maxim, daca merge bine si cu mai putzin este si mai bine asa. In concluzie daca se poate sa treaca raceala cu lichide reci este ideal. Si atata vreme cat sunt parintzi care asa fac si-si calesc copii, normal ca ei insista sa dai cat mai putzine medicamente. Antibioticul este tare greu de obtinut reteta, parca dai examen pentru el
.
Inca ceva voi ce supozitoare de Paracetamol le dati, de 125?
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
ylilimic spune:
otilia - da' stiu ca te descurci de minune! Eu stiu cateva mamici care s-ar fi luat cu mainile de par pana acum. POate in completarea fetelor care ti-au explicat cum e cu antitermicele, as veni cu o sugestie: nu uitati de vitamina C. Este un antitermic excelent si pana acum nu s-au vazut intoxicatii cu vit C. Este hidrosolubila si in caz de febra se elimina mult mai repede. Cu o hidratare corespunzatoare face minuni.
Sper ca Ana e mai bine!
Multumesc tuturor pentru urari si imi doresc din suflet ca Matei sa devina un copil asa cum era pe vremea cand am ramas insarcinata: intelegator si cuminte. Cam multe, nu?
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
29+ (31 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
FELIS spune:
DARIA si DENIS 
MICHE... oooo ce surpriza...
Ce mai afci... ami zi ceva... ce mai afce Darius?
OTILIA... pupam Ana... sa se faca repede bine
TRY... ce mai faceti?
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ian 2006,fev 2006, motz, martie 06 aprilie 06, mai 06,iunie 06,iul-aug 06,"sept-06", oct-06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
dama spune:
Otilia, eu una nu gasesc chiar asa rau sistemul asta medical al strainilor. Ei, e drept ca nici nu a fost inca cazul la noi si sper sa nu avem nici de acum probleme majore. Adica nu ca David nu ar fi avut niciodata febra mare...si el mi-a facut de cateva ori 39,9 (cauze precum gingii, mica raceala...), dar daca am asteptat acele 3 zile pe care le recomanda pediatrii aici in care i-am dat doar antitermicele prescrise, nu am ajuns niciodata la antibiotice. Ei intr-adevar merg pe ideea calirii de mici, cateodata am fost si eu surprinsa de modul cum ii imbraca pe bebelusi (fara nici o caciulita, nu 3 ca pe la noi, si fara ciorapei in plina iarna)...
Si aici se recomanda administrarea alternativa de Advil (ibuprofen) care se da cu o pipeta dozata pe kg (si mie mi se pare destul de mult comparativ cu ml de care va aud pe voi vorbind, dar probabil e vorba de alta concentratie) cu paracetamol, insa nu mi s-a spus niciodata sa fiu precauta cu Advilul. Dar cum ziceai si tu cate bordeie, atatea obiceiuri
.
Mami de David (18.11.04)
dama spune:
La Multi Ani gemenusilor Didutzei, Daria si Denis, sa cresteti mari si sa va bucurati parintii!
Mami de David (18.11.04)
monica-elizabet spune:
la multi ani! Daria si Denis, sa cresteti mari si sanatosi, sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti in viatza.
oti
si sanatate multa anutei.
paxelina
mamica curajoasa..Doamne bine ca ais capat cu bine pana la urma....pe mine ma apuca durerea din cand in cand la maselele de minte(mi-au zis toti dr-ii care m-au vazut ca trebuiesc scoase fiindca nu au loc suficient sa iasa si imping aiurea in maxilar...dar la mine trebuie operatie facuta...adica taiat, scos, cusut
...si tot aman...nu stiu pana cand)probabil pana nu o sa mai suport odata durerea
felis
ai grija de tine si de mihaitza.
micheeeee
ai aparut
ce mai face darius?
miria
am retinut faza cu dresul peste ciorapeii uzi![]()
noi suntem bine, Dumnezeu si ingerashul pazitor au avut azi grija de ruxitza mea...zapaucul de alex o plimba pe ruxi cu caruciorul si au ajuns la o panta unde ruxi i-a cerut lui alex sa ia mana de pe carutz, alex nu numai ca a luat mana dar i-a facut si putin vant
ea nu avea nici centurile de siguranta puse nici bara din fatza...radeau amandoi ca zapacitii si pana sa ajung la ei ruxi a intrat cu carutul intr-o margine de bordura si a cazut pe jos ca un sac
are doar 2 fff mici zgarieturi la picior si manutza...ea nu s-a speriat delok dar alex era terminat cand a vazut cum a cazut ruxi...eu initial cand amv azut ca nu zice nimik am crezut ca s-a lovit la cap...m-am speriat ingrozitor...Doamne ajuta ca nu s-a intamplat nimik...
va pup pe toate si pe copilashi
numai bine
monica
Otiliav spune:
Va multumim de grija, ce bine este sa ai o familie asa mare
!
Liliana, nu i-am dat vitamina C pastilutze. Dar eu ii dau zilnic ceai de soc/menta/coada soricelului/macese in diferite combinatzii in functie de nevoie si cu lamaie si miere. Si i-am mai dat multe mandarine in ultima vreme, asa ca zic eu si-a luat necesarul de vitamina C plus hidratarea. L-am vazut in poze pe fat-frumos cu plete blonde
.
Dama, asa este dureaza putzin pana te invetzi cu sistemul, mai greu prima data. Si antibioticele pot face mult rau daca organismul dezvolta rezisteanta la ele.
Monica, doamne ajuta.. Alex nu s-a gandit la consecintze, sa nu il certzi prea tare ca probabil si el este speriat.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana