** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 8 )
Raspunsuri - Pagina 15
Raza de soare spune:
'mneata, burtici si bun venit noilor
! pauly, atentie ce fel de ceaiuri bei, k sunt unele contraindicate in sarcina! bea de fructe, de lamaie..vezi k park pe DC e o lista cu plantele rele.
pt raceala ia Oscciloccoccinum (mama, cate c-uri
), e special pt gravidute!
Mos Craciun in...pantaloni scurti
Vine bebe ! 
Vali5 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Am citit tot ce ati scris de vineri pana acum, dar nu mai stiu ce vroiam sa raspund. Imi aduc eu aminte...
Eu sunt fericita pentru ca am ieri am incheiat 14 saptamani de sarcina
, dar pe de alta parte foarte emotionata pentru ca la ora 19:00 am programare la dr si sper sa fie totul bine.
Eu am trebaluit tot week-end-ul si acum ma simt foarte obosita. Ma balonez foarte mult, am inceput sa ma constip (nashpa situatie!) si problema cea mai mare este ca am niste dureri mari de mijloc, mai ales seara - de abia reusesc sa ma intorc de pe o parte pe alta. Mai este vreuna cu dureri de mijloc? O avea legatura cu sarcina sau o fi altceva?
Va pup!
Valentina
14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
addinel spune:
quote:
Originally posted by musete
Fetelor, ajutati-ma si pe mine va rog! Sunt la rpima mea sarcina si sunt panicata rau. Lunea trecuta, adica de 30.10., am fost la doctor. la ecografie, cu sondita, doctorita a reusit sa-mi vada punctuletul, desi tare frica imi era ca nu-l poate vedea. In fine, dupa micul interogatoriu ,m-a felicitat, mi-a dat prima poza de album cu un punctulet, mi-a zis ca este bine fixat, intrauterin , 6-7 saptamani. mentionez ca de duminica trecuta au inceput sa ma doara sanii.
V-am mai scris ma pipai in fiecare zi sa vad cum sunt. Din cate am inteles, daca te dor si sunt umflati, putem sta linistite, sarcina evolueaza normal. Numai ca, durerile mele s-au atenuat considerabil. Parca sunt mai umflati, sau doar in creierul meu de blonda....
Nu am greturi, nu am pofte, noptile nu ma odihnesc extraordinar, in mici intepaturi, dureri in zona plevina, cred....
sUnt programata la echo abia pe 15.10. sunt disperata, cum e cu durerea sanilor? Pe voi va mai dor?
Pupici,
Musete6+
musete, si eu sunt tot la prima sarcina si am trecut, in cele numai cateva saptamani, prin diverse psihoze. in cele din urma am avut o lunga discutie cu medicul meu ginecolog (asta vineri seara) care m-a facut sa privesc cu seninatate aceasta perioada si sa scap de temeri. sper sa nu mai apara. ca sa revin la subiect... nu toate femeile au aceleasi simptome in sarcina. deci daca nu iti este greatza sau nu ai pofte nu ai de ce sa te ingrijorezi. atata vreme cat nu ai sangerari (care ar putea insemna un posibil avort spontan)nu iti face griji. bucura-te de perioada asta si fii calma si impacata cu tine, caci samburelul de asta are nevoie. o mama panicata si mereu "in priza" nu il ajuta cu nimic.
numai bine!
7+"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
musete spune:
Merci mult Addinel.
Hai zi-mi, pe tine te dor sanii???
In caz afirmativ, de cat timp te dor?
Sunt disperata?
Spuneti-mi, avortul se manifesta obligatoriu prin sangerari?
Adica, daca nu sangeram, putem sta linistite? sarcina e oK/
Pleeaee!!
Musete
6+
pauly spune:
raza de soare 
multumesc ca mi-ai raspuns asa de repede.intr-adevar beau doar ceaiuri de fructe si lamaie, dar daca ma doare gatul sa il beau caldut sau fierbinte?
cat despre osciloccoccinum e sigur in sarcina, mai ales in trimestrul I?
mai sunt fete care au fost racite si a-ti scapat cu bine si voi si bebe?
va pup si va multumesc
7+
pauly spune:
vali5 incearca sa trebaluiesti mai putin...bebe ii in burtica si sarcina ta ii maricica, ai nevoie de odihna.daca durerile de mijloc persista suna-ti doctorul sa te linistesti.te pup si ai grija de tine.
musete de exemplu pe mine nu ma dor sanii, doar sfarcurile si bineneteles is mariti.
, in schimb am greturi care nu-mi dau pace.iar despre pierdutul sarcii..din pacate se poate si fara sangerare, eu am avut o sarcina oprita in evolutie anul trecut si nu am simtit absolut nimic,m-am dus imtamplator la control si asa am aflat.
iar despre simptome...la prima sarcina nu am avut aproape nici un simptom, fata de sarcina de acuma care ma copleseste...dar nu ma plang.![]()
nu poti gasi un cabinet unde sa mergi mai repede ca sa-l vezi pe bebe?ca asa sunt sigura ca te-ai linisti.
7+
vas spune:
MUSETE, draga de tine esti chiar stresata. Nu te mai gandi aiurea , te rog eu mult. La mine sanii cand ma dor cand nu , cand sunt moi , cand se intaresc de nu pot nici dormi. E normal sa nu fie in fiecare zi la fel. Si da majoritatea avorturilor se produc prin sangerari. daca totul e ok nu-ti fa griji.
Uite la mine si greturile s-au mai domolit de am crezut ca am scapat dar de o saptamana s-au reluat. Hai lasa-l pe bebe sa creasca linistit.
13
O sa fiu si eu mamica
Vali5 spune:
pauly, multumesc pentru raspuns! Azi merg la doctor si o sa-l intreb. Cat despre treaba facuta in week-end... la noi in casa s-a decupat un zid pentru a pune un geam si toata casa era plina de praf de nu se putea nici respira cum trebuie. Imi statea pe suflet, crede-ma!
M-au ajutat foarte mult si sotul, cumnatul si soacra. O sa incerc sa stau mai linistita de acum incolo.
musete, ar trebui sa stai linistita, nu poti avea toate simptomele posibile la o sarcina si e normal sa te doara sanii cand mai tare, cand mai incet... Nu te mai stresa asa mult ca nu iti face bine si nici lui bb nu ii face bine.
si o sa vezi ca totul e bine!
Valentina
14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by pauly
raza de soaremultumesc ca mi-ai raspuns asa de repede.intr-adevar beau doar ceaiuri de fructe si lamaie, dar daca ma doare gatul sa il beau caldut sau fierbinte?
cat despre osciloccoccinum e sigur in sarcina, mai ales in trimestrul I?
cu placere! eu zic sa-l bei caldut. da, Osccilo e sigur, am citit chiar la odisee un subiect si am intrebat si la farmacie. pt 1 trim e cel mai indicat.
pb e k nu-l prea poti tine sub limba, cum zice in prospect.
ideea e sa nu faci febra peste 38,8...dak ajungi aproape de..suni urgent dr!!!
eu-s relativ ok, vineri si sambata n-am vomat, da' de ieri recuperez
...azi merg la med de fam, sa cer hartia oficiala+trimitere pt analize/dak nu-mi place de ea, cer transferul.
azi fix 8 sapt!
Mos Craciun in...pantaloni scurtiVine bebe !

musete spune:
Scuza-ma Addinel, n-am vrut sa te supar!
Nu, stai linistita nu vreau sa creez o stare pesimista aici! Am inteles, voi pleca eu...daca va deranejez cu intrebarile mele sacaitoare.
Daca ai stii ca timp de 7 ani am trecut prin cele mai cumplite chinuri si fizice si psihice ca sa obtiin aceasta sarcina , poate ma veti intelege. In plus, am trecut si peste 30 de ani, nu mai sunt o tinerica..
Aceasta MINUNE, pe care Dumnezeu mi-a harazit-o in sfarsit, a fost obtinuta prin FIV... Este prima si tare n-as vrea s-o pierd.
Scuzati-ma daca am o mina pesimista, credeti-ma inca nu mi-am anuntat colegii, prietenii, doctorita mea e plecata din tara pana pe 15, asa ca, chiar n-am cu cine sa ma consult...
Inca o data, scuze!
Pupici, Musete
6+