Gradinita Aschiuta sector 4 _ Feriti-va !!!
Raspunsuri - Pagina 3
ingridnen spune:
pai la gradinita catolica nu au facut grupa mica nici in septembrie 2006.... si pe mine ma batea gandul sa-l insriu pe Cristi acolo, am inceput cu telefonae/vizite din decembrie 2005, m-au tot "plimbat" pana cand prin martie 2006 mi-au zis ca vor face grupa doar de copii cu 4 ani impliniti. Cristi ar fi avut in septembrie 3 ani si 6 luni, deci nu se incadra. Asa ca am renuntat si l-am inscris la Gradi de Stat nr. 25 (acum e nr. 30) pe Frigului. Sant multumita si nu imi pare rau !
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni
vali2000 spune:
Artemis sa stii ca am sunat si mi-au zis ca pt. la anul nu mai au locuri poate pt.2008 daca vreau.Asa ca, atunci cand te duci sa vezi gradi de la "geamuri mule" poate imi zici si mie amanunte.Mie imi trebuie neaparat de la anul.Am incercat sa gasesc si in zona unde lucrez(sector 1 ,Aurel Vlaicu) dar nimic.Asa ca, cautarile continua
.Si cand te gandesti ca am si lucrat aproape un an ca educatoare
(dar in Drumul Taberei).Nu credeam ca este asa de greu sa gasesti o gradi cat de cat buna pt. copilul tau.Asta e reusim pana la final.
eunice78 spune:
Eu am avut copilul la Aschiuta cinci luni de zile si am fost f multumita. L-am inscris pe petru la Aschiuta la doi ani si cinci luni. Copilul s-a adaptat f bine, educatoarele erau dragute, copilul venea zilnic cu ceva nou, a inceput sa vb fff bine, niciodata nu l-am luat murdar de la gradi ( daca se intampla sa se murdareasca ii spalau bluzita ingrijitoarele de acolo care sunt super ok ). Parere buna am si despre mancarea de acolo, am avut ocazia sa vad de mai multe ori ce mananca, plus ca din sala de mese a copiilor se vede bucataria care este curata.
Pe scurt: am numai cuvinte de lauda la adresa acestei gradinite. In fiecare luni copii erau consultati de medic si au avut si consultatii stomatologice. Un avantaj la ac gradi: curtea care este destul de mare si nu e betonata ca la alte gradinite. In ceea ce priveste pretul eu plateam anul trecut pt programul lung 6500000. Acum am impresia ca e vreo 7200000.
Singurul si unicul motiv pt care l-am mutat pe Petru de la ac gradi a fost acela ca vroiam sa il dau la o gradi cu predare exclusiv in germana, si nu am putut face asta pana la trei ani ( cel putin nu la o gradi in zona mea ). Acum copilul meu merge la o gradi in zona Pta Domenii, cu predare in lb germana ( am considerat ca daca tot dam o caruta de bani pe o particulara e mai bine sa facem un efort, sa mai punem niste bani si, pe langa ingrijire sa invete f bine si o lb straina).
Dar, daca nu ai pretentia asta cu lb straina poti sa lasi copilul la gradi Aschiuta linistita.
eunice78 spune:
Revin cu o precizare ( am citit toate mesajele). Si Petru a fost racit primele trei luni aproape tot timpul, dar asta se va intampla la orice gradi iti vei duce copilul. In plus nu vad nimic rau in administrarea nurofenului la gradi pt ca medicul recomanda de obicei un tratament de cinci zile, ori de cele mai multe ori copilul este bine dupa trei ( plus ca doua, trei zile mai stai acasa cu el dar sa lipsesti cinci zile de la servici ca sa ii dai tu siropul acasa...). Iar tusea poate persista mult si bine. Iar la Aschiuta, cel putin asa era anul trecut nu se administreaza antibiotice copilului ( nu il primeste cu ele ).
Briantis spune:
Eunice ,femeia aceea nu avea numai nurofenul in punguta aia ,nu pot sa garantez dar cred ca avea si antibioticul .
De adaptat s-a adaptat foarte bine ,intr-adevar ingrijitoarele sunt ok ,mancarea buna ,educatoarele ok .
Dar nu mi se pare normal sa duci copilul bolnav la gradi .stiu ca pana se imunizeaza dureaza ,dar nici chiar asa ...merge doua zile la gradi ,dupa aia stam cu saptmana ,cel putin acasa ,il duc ok si-n doua zile e gata ,in conditiile in care ii dau vitamine si stimulente pt imunitate ,iar Andreiul meu nu e un copil prea bolnavicios .
Si da ,au curte draguta ,nu e ingramadita gradinita ca altele ,spatiul e ok .Nici eu nu l-am luat murdar de acolo ,dar l-am luat cu iritatie inghinala ,ceea ce el a mai facut o singura data in viata lui cand am facut prostia sa-l dau cu pudra de talc in loc de bepanthen ,iar asta imi ridica semne de intrebare si ma face sa cred ca nu e schimbat la timp .
O sa ne mai gandim in vacanta de sarbatori ce vom face mai departe ,mai ales avand in vedere ca ,copilului ii place sa mearga acolo si alta gradinita nu ne-a placut ,in afara asteia atunci cand eram in cautari .
Mama lui Andreiutzu
eunice78 spune:
Acum m-am intors din provincie si am intrat pe forum. Sa stii ca Petru e din sept la alta gradinita si din septembrie e racit in permanenta. Saptamana trecuta tusea rau, dr de la gradi l-a trimis acasa cu reteta, la sfarsitul saptamanii era bine si am plecat la bunici iar azi ne-am intors in Buc si ne-am oprit prima data la medic si apoi acasa. Bronsita si antibiotice desi dr la care mergem nu e deloc fan antibiotice. Iar Petru pana nu a mers la gradi nu a fost racit NICIODATA decat i-a curs nasucul f putin de vreo doua ori. Dar, din cate am inteles asa patesc toti copii in primul an de gradi.Indiferent de gradi. Cu schimbatul nu stiu ce sa zic ca noi nu am avut probleme ( am scapat de scutece la un an si cinci luni). Dar, eu apreciez gradi poate si prin prisma experientei negative pe care am avut-o ulterior la Melba de unde l-am mutat dupa 2 sapt. Din pct meu de vedere conteaza f mult si daca ii place copilului.
Dar decizia va apartine. Noi mergem acum la Speranta, care e tocmai la Pta Domenii. Totul e bine, dar distanta ne termina.
Decizii corecte si raceli cat mai putine va doresc!
Elag spune:
Dragele mele Eunice si Briantis,
Si eu locuiesc langa Eroii Revolutiei si sunt in cautare de gradinita pentru baietelul meu (va face in toamna 3 ani jumatate)!
Ma gandeam la Aschiuta din cauza apropierii de casa![]()
Puteti, va rog, sa-mi raspundeti la cateva intrebari?:
- Ce limba straina se invata acolo si cam cat timp pe zi se vorbeste in acea limba straina?
- Cati copii sunt in grupa?
Multumesc mult pentru ajutor!
Ela
Briantis spune:
Stiu sigur ca se face ceva germana ,am vazut asta la serbare cand copii au fost pusi sa recunoasca culori ,fructe si legume .Cat si cum nu stiu ,pt ca sincer nu ma intereseaza deocamdata .Andreiul meu are abia 2 ani si 10 luni .
Pe contract scrie ca pot fi maxim 16 daca nu ma insel insa eu mai mult de 8 nu am vazut niciodata .
Mama lui Andreiutzu
eunice78 spune:
Deci, l-ai gasit.
Petru nu prea a invatat lb straina la Aschiuta. El invata engleza dar nu am sesizat ca s-ar fi prins ceva de el, insa era si ff mic ( l-am inscris acolo la 2 ani si 4 luni). Asta a fost si motivul pt care l-am mutat de acolo, desi acum suntem la o gradi ff departe ( la Pta domenii si noi stam pe Oltenitei, iar gradi este mult sub nivelul gradinitei Aschiuta ca dotare, insa copilul chiar invata lb straina, germana).
In grupa erau cca 12 copii, mai multi eu nu am vazut niciodata. Iar mancarea era ok ( aici unde suntem acum sunt nemultumita de gustarea de dupa masa, spre deosebire de Aschiuta, unde copilul manca mai sanatos, ca aici mai primeste si covrigei, batoane cu cioco
). Daca la Aschiuta s-ar fi facut predarea intr-o o lb straina exclusiv.. nu l-as fi mutat niciodata.
Briantis spune:
Mda ,dupa ce am vazut din nou ca sunt primiti copii cu medicamentele in traista si dupa ce l-am luat pe Andrei murdar la fundulet de 2 ori de la gradinita asta ,ne-am hotarat ca nu mai mergem de luna viitoare acolo .Imunizare ,imunizare ,dar nu pana il termin .In conditiile in care copii sunt primiti bolnavi in gradinita ,cu pastilele dupa ei ,Andreiul meu nu reuseste sa mearga acolo mai mult de 2-3 zile consecutiv ,in rest zace .In conditiile in care eu imi chem parintii de la 300 de km distanta sa stea cu el acasa cand e racit ,chiar nu mai pot sa tolerez nesimtirea unor parinti carora nu le pasa nici de copii lor ,nici de ai altora .Iar in gradinita nu se ia nici o masura care sa limiteze accesul copiilor bolnavi pt ca nu le pasa cati se mai imbolnavesc ,atat timp cat ei isi incaseaza banul indiferent daca copilul merge sau nu .
Apreciam daca mi se dadea un telefon sau macar un beep cand copilul meu a varsat la gradinita .In plus degeaba ii duc o gramada de schimburi ,caci nu se uita nimeni in saculetul lui cu lucruri ,l-am gasit imbracat cu hainele altora ,lucru pe care nu-l apreciez de nici o culoare .
Nici macar tentativa lor de a-l dezvata de pampers ,cand abia se refacuse dupa o raceala zdravana mostenita de la gradi si cand inca e frig ,nu o apreciez defel ,mai ales ca nu mi-a spus nimeni nimic inainte si dupa ce si-a udat toate hainele l-am gasit imbracat cu pantalonasii de strada (bine macar ca de data asta avea pampersul pus ca altfel nu stiu cum il luam acasa imbracat ).
Asa ca ,desi imi place cum arata gradinita , sunt hraniti relativ ok ( sunt si chestii pe care nu doresc sa le vad in meniul copilului meu ca de ex almette sau pastrama de pui si in general mezelurile ) ,copilului ii place sa mearga acolo ( atat cat apuca intre 2 raceli ) noi o sa zicem pas la gradinita asta ,iar motivul principal este acela ca sunt primiti copii bolnavi in gradi (asta nu o pot trece cu vederea ,daca pt celelalte pot sa mai inchid ocii ,pt chestia asta nu pot )
Poate altii o sa traiasca experiente mai placute acolo ,noi insa ne-am saturat .
Mama lui Andreiutzu