Program supraveghere pc-uri angajati??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Si la noi circula zvonul ca ar fi urmarit traficul de pe pc-urile angajatilor...
Hmmmmm, nu stiu ce sa zic...Pe de o parte, gasesc normal lucrul asta, pe de alta parte nu il gasesc deloc normal...eu la un moment dat l-am intrebat pe tipul de la IT daca e/sau nu e...Mi-a zis ca doar mailurile si website-urile accesate sunt "vizibile", insa discutiile de pe skype/messenger nicidecum...Asta la noi...
Ideea este ca de putut se poate...Depinde de politica fiecarei firme ...

Nicoleta si Alexia (21 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi_hope spune:

Noi avem. Tot cu dedesubturi am aflat, iar in timp, ceea ce nu credeam, mi s-a confirmat.
Fireste, chestiunea este tinuta cat mai secret posibil (spunea cineva ca angajatorul are obligatia sa spuna ceva??? HA! Nu ma faceti sa mor de ras!)
Iar daca nu sunteti pe deplin lamuriti (lamurite), noi avem 2 IT-isti, din care unul este insarcinat chiar cu supravegherea... De exemplu, la messenger nu stiu cum naiba face, dar sigur urmareste tot ce se spune, chiar daca nu ai arhiva activa. Am avut prima banuiala atunci cand in pgm files pe PCul meu, la profile, NU am gasit IDul meu, ci pe al unuia din IT-isti. Am verificat si la alti colegi, si se intampla acelasi lucru. In timp, respectivul mi-a facut cateva aluzii la niste discutii pe care le purtasem eu pe mess si despre al carui continut nu avea de unde sa aiba habar (eu nu am timp la serviciu nici de messenger si nici de net, uneori abia am timp sa mananc!)
In plus fata de urmarirea zilnica, s-a instalat un program care monitorizeaza activitatea tuturor, si da si grafice si rapoarte. Are lipsuri - monitorizeaza atata timp cat misca ceva pe ecran. Monitorizeaza si ce se trimite la imprimanta (la noi exista o obsesie referitor la consumul de hartie!!!)
DanaT - banuiesc ca la ora postarii erai la serviciu?

Tot la noi, la inceput, lucrurile astea se urmareau din history, temporale, recent docs, cookies,... adica in cel mai simplu si mai stupid mod posibil. Inca nu stiu toti cum sa stearga urmele astea, deci s-ar fi putut continua la fel de bine si cu prima metoda.

Mergi la inceput