Cresa pro si contra...

Cresa pro si contra... | Autor: alexis26

Link direct la acest mesaj

De azi l-am dat pe fiul meu Edi (1 an si 11 luni) la cresa. Si a fost asa nasol sa il las acolo.......... Dar fetele de acolo au spus ca a fost cuminte, ok, a dormit, a papat... Acasa e chiar invers.
Bineniteles toata lumea a fost impotriva cresei, ca ii prea mic, ca se imbolnaveste etc.
Cand am venit acas' l-am intrebat daca i-a placut cu copii si daca mai mergem si maine si a spus ca da. Insa seara mi-a spus "mami, maine copii nu"....
Voi ce credeti???
Aveti copii in cresa?
Racesc mai des decat de obicei???
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Alexis, abia are micutul o zi de cresa... E mic, intr-adevar.
Eu am dus-o anul trecut pe Oana la cresa. Avea 2 ani. S-a imbolnavit in 2 saptamani de 3 ori foarte tare, cu temperatura de 40 grade ultima dintre ele si am renuntat. La momentul acela eram insarcinata cu cea mica si m-am temut de toti virusii pe care ii aducea de la cresa pentru ambele fetite. Asa ca am renuntat sa o mai duc.

Anul acesta, insa, merge la grupa mica de la gradinita. S-a imbolnavit, dar e deja altceva. E putin mai mare si in plus la 3 ani are mare nevoie de a fi in colectiv.

Eu cred ca numai daca nu exista o alta varianta copilul ar trebui dus la cresa. E inca prea mic !
Toate bune !

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Psihologii sustin ca pana in jurul varstei de 3 ani copilul nu se poate concepe separat de mama sa. Abia de la 3 ani in sus incepe sa realizeze ca este o alta persoana, diferita de mama sa, care poate avea idei si actiuni proprii.
Ducerea copilului la o cresa este perceputa de copil ca un abandon.
Deoarece se intampla doua evenimente care-l rup pur si simlu din universul sau provocandu-i traume:
1. seprarea de casa
2. aparitia unor perosane straine care au/sau nu au grija de el - sprapus peste disparitia mamei.
Daca angajezi o bona lucrurile nu sunt atat de grave, pentru ca micutul inca ramane acasa, inconjurat de lucrurile familiare, iar despartirea de mama este mai usoara.
Am observat la copiii care au mers la cresa cresterea agresivitatii si relatii tensionate cu parintii. Acesti copii tind sa-si nege mult mai usor familia, in schimb leaga rapid relatii cu "tovarasii lor de suferinta" ceea ce-i face niste adevarti "tipi de gasca". Cu problemele care ulterior decurg din asta, evident...

Eu sunt total impotriva creselor si sunt un sustinator infocat al prelungirii perioadei concediului platit de ingrijirea copilului pana la varsta de 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamideIngeras spune:

Buna
Si eu am un baietel de 1 an si trei luni la cresa , de doua luni deja.
La inceput a fost mai greu, cu acomodarea si cu racelile. Si al meu a racit, a facut febra dar acum e bine.
Face anticorpi. E greu, dar e o solutie bune, dupa parerea mea. De racit poate raci si acasa.
Avantajele cresei sunt mai multe decat dezavantajele(racelile). Pe care daca il imunizezi le poti fenta.

sanatate si curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Perfect de acord cu ceea ce sustzine Simali. Cresehele ar trebui evitate pt. traumele mentale generate si nu pt. raceli sau alte mai stiu io ce boli. Ma deranjeaza ca toata lumea nu se gandeshte decat la sanatatea fizica a micutului si prea putzin ia in considerare psihicul acestuia. Cel din urma mi se pare mult mai important fiindca efectele se mentin pe termen lung.
Io sunt total impotriva creshelor, prin urmare imi voi prelungi concediul cu inca macar 1 an, chiar daca asta inseamna bani mai putini. Prefer un copil fericit ca sta cu mine, decat niste bani care oricum se vor cheltui imediat. Am trecut prin nefericirile creshei asha incat prefer sa privesc situatia prin ochi de copil si sa evit sa provoc aceleashi neimpliniri fetitzei mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ma gandesc ca o mama isi da copilul la cresa daca nu are de ales - nu poate renunta la servici sau nu poate munci cu program redus. Sau, desi ar putea, nu vrea lucrul asta! Si sa nu le uitam nici pe mamele singure...
Copilul meu a mers de-abia la 3 ani la gradinita, nu s-a pus problema cresei, nici macar la 2 ani.
Sotul, cand era mic, a stat la cresa si la gradinita cu program prelungit si n-a ramas cu traume.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

alexis - copiii racesc mai des la cresa decat de obicei. sunt in colectivitate, fiecare viroza trece cu usurinta de la unul la celalalt chiar inainte ca semnele de raceala sa fie vizibile.
eu sunt mama unei fetite pe care am dus-o prima data in colectivitate la 1,4 ani. era o gradinita particulara in care erau 10 copii la grupa de cresa, de care se ocupau o educatoare si doua ingrijitoare. acum are 2,2 ani si merge la grupa mica, unde sunt 7 copii, o educatoare si o ingrijitoare. am citit si eu diverse articole care spun ca un copil nu este pregatit pentru despartirea de mama si intrarea in colectivitate pana la 3 ani. eu personal cred ca depinde de copil si depinde de colectivitate. intre o bona incapabila si o gradinita/cresa as alege intotdeauna cea de-a doua varianta. cat despre relatia copilului cu familia, agresivitatea, frustrarile, etc eu personal cred ca sunt direct proportionale nu cu "cantitatea" de timp petrecuta impreuna cu parintii ci de "calitatea" acestui timp. daca mama este aproape fizic dar preocupata de probleme diverse, nu inseamna ca puiul de om va fi mai echilibrat. in schimb o mama implicata in dezvoltarea puiului, care valorifica fiecare moment petrecut impreuna cu el, va face ca cel mic sa fie fericit si echilibrat emotional chiar daca timpul fizic impreuna este de doar cateva ore pe zi. este doar o parere personala, fiecare face cum crede de cuviinta.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

cristina - si eu si 90% dintre prietenii si cunostintele mele am mers la cresa. concediul de crestere a copilului era, in anii 70, de 3 luni. nu de 1 an, nu de 2, cu atat mai putin de 3. nici eu si nici cei din jurul meu nu suntem agresivi, nu facem parte din vreo "gasca" certata cu legea. iar relatiile cu familiile noastre nu sunt nici pe departe tensionate (au fost in adolescenta, dar mi-e greu sa cred ca datorita cresei ).
intelepciune tuturor!

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Lordra, am si eu o intrebare:cum iti mai prelungesti concediul inca un an?Ca atunci cand se termina cei 2 ani nu vad ce mai poti face inca un an.Eu de ex o sa fiu obligata s-o duc la cresa, pt ca nu am nici un bunic in dotare, bona nu imi permit si de altfel am cautat pe cineva si n-am gasit.Si atunci?Baiatul meu a mers la cresa de la un an si 7 luni, si in primul an a fost la saptamanal, adica il duceam luni si il luam vineri.Pt. noi a fost groaznic, dar nu se putea altfel.Acum are 8 ani si e ok, nu are absolut nici o trauma, crezi tu ca tin ei minte de la 2 ani ceva?Sa fim seriosi.Si dupa o saptamana de mers la cresa manca singur, era foarte ordonat(ceea ce acum din pacate nu mai e),eu am fost tare multumita de cresa.Si nici nu s-a imbolnavit mai des, si nici bolile copilariei macar nu le-a facut, desi a prins pline epidemii si de oreion, si de rujeola..Deci depinde si de sistemul imunitar al copilului.
Eu una sunt pro cresa.Decat bona care sa nu stii ce ii face, poate ea vb la tel sau se uita la tv si copilul urla si face dracii, sau doamne fereste il mai si bate cum am mai auzit mai bine intre copii sa il socializez.Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Lorda: ce nefericiri (daca nu sunt indiscreta) ti-au adus cresele?
Iar eu stiu ca nimeni nu poate sa-si prelungeasca concediul de crestere a copilului, decat in cazul in care copilul este f bolnav si are nevoie de ingrijirea permanenta a mamei.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Pe DC este un articol f interesant .
"Mersul la gradinita reduce riscul de cancer la copii"
Se gaseste pe pagina principala si merita citit. Aceleasi idei le-am citit acum doi ani in British Journal Medical , intr-un studiu facut pe copii cu leucemie.
Se pare ca e chiar adevarat, asa cum adevarate sunt efectele secundare care apar in urma vaccinarilor excesive.

Mergi la inceput