scoala - oaia neagra a societatii romanesti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Gripo, cu semnatura elevilor fff buni, m-ai facut praf! Cat de legala e treaba aceasta? Si de ce acei copii sa ramana in tara? Sa moara de foame cu un salariu de 6 milioane? Nu e mai bine (pentru ei, evident) sa fie profesori (sau ce vor ei) in alta tara, ca sa aiba un salariu decent, cu care sa-si intretina familia? Si de ce sa va mareasca salariile? Aveti prea mult! Uite la guvernantii nostrii ce salariu "mizer" au! Abia isi duc zilele, sarmanii de ei! Asa ca si-au tras, saracii, si niste prime de concediu, micute rau. DAR au fost darnici, au zis ca sa dea si la alti bugetari aceste prime (nu asa de "micute" ca ale lor, nu va speriati!), exceptand profesorii si medicii, bineinteles, ca ei au prea mult! Ei, asa ne trebuie, noi i-am ales! Sa ne traiasca si sa-nfloreasca!

Pisi-pis, exact atitudinea asta, prin care sa cauta tapi ispasitori, ma mira pe mine. Si daca se intampla aici, unde lumea are o educatie si o cultura si are acces la informatii, ce pretentii sa mai avem de la ceilalti?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Adevarul este ca m-am cam aberat la chestia cu semnatul unui contract, nu poti obliga pe nimeni la asa ceva, dar se poate ca sa zicem, la primii 10 dintr-o facultate, statul sa le ofere firmelor romanesti care ii angajeaza dupa ce termina un salariu minim de 5000 de euro pe luna, adica statul sa dea acesti bani, iar firmele sa completeze cu ce mai vor, macar 5 ani dupa ce termina, in felul asta poate ne raman si noua mintile luminate in tara.

DORI, mami lui RADU ANDREI 11 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">poze
VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

gripo 5000 sau 500?
va citesc si apreciez unele pareri.E mult adevar in ceea ce ati scris dar si multe vise din pacate.
Apropo din cate stiu eu spor de stres nici nu mai este.Ca tot s-a vorbit mai sus despre asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

intr-adevar sporul de stres care era parca 1% s-a introdus in salariu de incadrare...deci nu mai e nici spor de stres

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

5000

VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Gripo ceea ce spui tu, nu cred ca se va realiza vreodata...iti dau un singur exemplu:
Acum cativa ani s-a propus sa nu se impoziteze salariile programatorilor, tocmai pentru a nu pleca toti peste hotare. Toti programatorii din tara innumara aprox 6000 mii de persoane si reuseau anual sa aduca profit un procent considerabil din PIB(nu mai stiu exact cat)anual. totusi din 2007 vor avea si ei impozitate salariile...pentru ca de, acum se impoziteaza si impozitul(nu suntem departe de asta)...Stiti care va fi efectul acestei impozitari: fie programatorii pleaca in occident , fie firmele de programatori se muta mai la est unde vor angaja persoane pe salarii mai mici...Ce pacat ca se va intampla asta, pentru ca era printre putinele domenii in care nu erau probleme si aduceau si profit.
Scuze ca am deviat de la subiect....

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by gripo
Adevarul este ca m-am cam aberat la chestia cu semnatul unui contract, nu poti obliga pe nimeni la asa ceva, dar se poate ca sa zicem, la primii 10 dintr-o facultate, statul sa le ofere firmelor romanesti care ii angajeaza dupa ce termina un salariu minim de 5000 de euro pe luna, adica statul sa dea acesti bani, iar firmele sa completeze cu ce mai vor, macar 5 ani dupa ce termina, in felul asta poate ne raman si noua mintile luminate in tara.

Auzisem de existenta unor burse Marie Curie pentru studentii care au facut doctoratul in strainatate si doreau sa se intoarca in tara. Dar dupa ce se intampla? Ca iti trebuie un loc in care poti evolua continuu, nu numai cinci ani si gata.

Mergi la inceput

COCUTICA, urata treaba, intr-adevar.

PISI, pai ma gandeam ca in astia 5 ani POATE se mai schimba ceva, nu stiu, macar pui la munca pentru 5 ani cea mai cenusie materie de la tine din tara, pentru care ai investit ceva timp, bani si oameni.

VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Simali,unde a fost familia in timpul in care se imputea cadavrul din capul elevului?

Sunt scoli cu profesori f. buni [unde ajung copii f buni],scoli cu profesori buni[unde ajung copii buni],scoli cu profesori slabi[unde ajung copii slabi]-ca in orice spital,ca la orice tamplar, etc ,munca este masurata,dar in note ,nu in cadavre sau usi.A mai fost o perioada in care inv era considerat domeniu neproductiv.Se pare ca sechelele sunt inca prezente...

Meditatii...Sunt profesori care dau ore de meditatie .Au elevi de la ei de la clasa,de la scoala in care predau,de la scoli in care nu au predat o ora.Nu se duc cu afise prin scoli pt meditatii ,ci vin parintii dupa ei.Oare de ce?!Chiar va imaginati ca TOTI profesorii,de la cel de sport-pana la cel de lb straine,dau meditatii?! GRESIT. Chiar va imaginati ca toti profesorii de o anumita materie dau meditatii?!Din nou,GRESIT.

Apoi,nu stiu cum se face ca pe la scoala vin doar parintii cu copii f. buni sau cei cu copii cu probleme[chiul,corigente,etc-si asta numai dupa ce au fost somati in fel si chip de diriginte,sau cand problema a devenit grava si acasa].

Nu stiu cum se face dar CAPCAUNUL,are,nu are treaba,mai deschide un subiect despre invatamant.

Si in final,dati cu piatra in profesori doar atunci cand nici macar UN PARINTE care are copilul la un examen nu va INCERCA sa-i puna pile.Doar atunci cand NICI UN PARINTE nu se va duce sa roage un profesor sa-i ia copilul la meditatii.

Voua,parinti,de ce va este ,de fapt,teama?Chiar credeti ca pe o lucrare de 9 un profesor va da 6,daca nu aveti pile?Va luptati si ii transformati pe proprii vostri copii in niste corupti pt niste amarate de sutimi,pe care in final le primesc 90% dintre elevi din diverse motive-unii pt ca au avut pile,altii-fara pile- pt ca au avut lucrarea mai buna decat altul cu pile...In final ierarhia este aceeasi.

Nu cumva va este,de fapt, teama de proprii vostri copii si atunci cand le puneti pile,si atunci cand ii dati la meditatii peste meditatii?!

Auzi,meditatii la gradi...A cui e vina -a educatoarei ca i-a primit,sau a parintilor care s-au dus sa o roage sa-i primeasca[doar pt ca au auzit ca asa "se poarta"]?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Felicitari mi-ha sunt total de acord cu tine!
Nu ne convine societatea in care traim dar este construita de noi, cu noi, dupa tiparele noastre!
Uimitor cat s-a dezvoltat sistemul "after school" si cati parinti prefera sa-si ia copilul acasa cu lectiile efectuate in acest sistem, desi cunosc cazuri concrete cand nu lipsa timpului este cauza ci comoditatea parintilor.
Sigur intervine si diferenta intre invatamantul particular care cere (sau ar trebui cel putin sa ceara) implicarea parintilor, unde profesorii sunt platiti cu salarii decente (sustin punctele lui gripo)si cel de stat unde troneaza indolenta din ambele parti.
Exista deja facultati foste de stat unde toate locurile sunt cu taxa, ceea ce mi se pare corect pentru supravetuirea invatamantului in conditiile in care statul este aproape absent. Sistemul burselor pentru copiii lipsiti de posibilitati materiale este o alternativa daca ar fi bine gandit.
Deocamdata firmele mari aduc manageri straini platiti cu sume bunicele si care culmea dau si randament schimband totodata si mentalitati.
Suferim inca de sindromul romanesc de a astepta ca totul sa fie facut de altii, daca se poate de "stat" este ok, care nu mai functioneaza insa intr-o societate la care speram.

Mergi la inceput