scoala - oaia neagra a societatii romanesti
Raspunsuri - Pagina 2
claujro spune:
Mi se pare o comparatie nefericita si morbida. In plus nu toti pacientii mor din cauza nepasarii sau incompetentei unor medici.
Sunt si profesori foarte buni asa cum in fiecare profesie/meserie gasim oameni de exceptie. Iar problema invatamantului este de fapt egala cu cea a societatii romanesti. Invatamantul este oglinda in care ne privim cu totii.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
cocutica spune:
Invatamantul e o investitie pe termen lung pe care, din nefericire, nici o guvernare nu vrea sa o faca.
Nu cred ca profesorii, indiferent cum sunt ei, au vreo legatura cu frigul din clase, ci primaria.
Nu cred ca numai profesorii sunt de vina ca exista atat de multi copii meditati, ci si parintii. Din proprie experienta va pot spune ca m-am trezit cu parinti pe cap ca sa le iau copiii la meditatie, pentru ca nu aveau media zece(ci noua), si daca nu au zece, au nevoie de mediatie. Mi s-a parut de- a dreptul stupid. Dar asa cum exista profesori mediocri, exista si parinti cu idei absurde care nu au incredere in copiii lor si care vor numai note maxime.
Prestatia profesorilor este sanctionata de prestatia elevilor mult mai tarziu. Exista o sanctiune morala, iar daca profesorul respectiv nu o simte nu este de vina meseria de profesor, ci omul din spatele meseriei.
Cocutica si Elena (4 iunie 2006)
crig72 spune:
Vin si eu cu 2 intrebari:credeti ca profesorii nu au nici un stres?Chiar credeti ca ei nu sunt sanctionati?
Despre ce s-a scris mai sus sunt multe de spus si din pacate probleme in educatie vor mai fi mult timp...Sper cat de curand ca invatamantul privat sa se dezvolte si atunci probabil va fi altfel.
Fara meditatii nu cred ca vom fi rusinea Europei ...sunt multe generatii care au ajuns departe si fara meditatii.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by crig72
Vin si eu cu 2 intrebari:credeti ca profesorii nu au nici un stres?Chiar credeti ca ei nu sunt sanctionati?
Faptul ca exista un spor de stres prevazut in legea invatamantului(care nu prea se da, in treacat fie vorba) nu inseamna ca toate cadrele didactice sunt stresate. Cat despre sanctiuni ... Nu stiu decat de profesori (foarte buni si de aceea incomozi) mutati de la oras la tara sau demisi din functii pe motive de apartenenta politica 'prost' aleasa.
In ce priveste sanctiunile pentru prestatia slaba la catedra cunosc doar exemplele din iarna 89/90 cand numerosi profesori activisti/securisti/turnatori/ mediocri au fost dati afara din invatamant la presiunile intemeiate ale studentilor si chiar elevilor din unele licee, dar care din pacate au revenit foarte repede in sistem, unii pe cai mari (vorba ceea: cine rade la urma, rade mai bine)
cl spune:
quote:
Originally posted by simali
Afara de cazul in care medicul nu este dermatolog, tot sta macar cu frica in san ca daca face ceva FOARTE PROST pacientul moare si treaba se ingroasa. Ei, medicii, traiesc mereu cu teama asta. Cadavrul se vede si miroase. Nu poti sa te prefaci ca nu exista. Mai sunt si rudele, etc.
Profesorii nu au nici un stres. Cadavrul lor e in capul copiilor si nu miroase decat dupa foarte multi ani, si asta IN FAMILIE !!!
Da, uita-te la Ciomu ce sufera!
Si sunt medici carora chiar nu le pasa. Sa nu-mi spui ca nu ai auzit de oameni care trag multe din cauza de diagnostice puse gresit si tratamente date aiurea. Repet, nu toti sunt la fel. Exact la fel stau lucrurile si cu profesorii. Si cu alti oameni din alte domenii! Dar de aici si pana la a-i baga pe toti in aceeasi oala, e cale lunga...
In orice meserie, depinde OMUL. Omul sfinteste locul! Dar e foarte usor sa dai cu noroi in toti!
quote:
Originally posted by claujro
Mi se pare o comparatie nefericita si morbida. In plus nu toti pacientii mor din cauza nepasarii sau incompetentei unor medici.
Sunt si profesori foarte buni asa cum in fiecare profesie/meserie gasim oameni de exceptie. Iar problema invatamantului este de fapt egala cu cea a societatii romanesti. Invatamantul este oglinda in care ne privim cu totii.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
CORECT!
Claudia
simali spune:
Cu afirmatii de tipul "nu toti sunt asa" sau "mai sunt si unii care" nu vom reusi niciodata sa reformam sistemul.
Eu cred ca daca vrei sa schimbi lumea trebuie sa incepi de undeva. Toti avem datoria sa avem o atitudine transanta atunci cand vine vorba de CALITATEA muncii noastre sau a altora. Aceasta toleranta ne-a adus unde suntem. Poate ca daca ficare dintre noi si-ar fi dat luptele la timp cu sistemul astazi aveam un alt invatamant.
Ar trebui sa devenim ceva mai pretentiosi, sa fluieram mai des in sala la spectacolele proaste si sa PRETINDEM o prestatie mai buna pentru banii cheltuiti. Oferind la randul nostru acelasi lucru, evident.
cl spune:
Simali, nu e vorba de toleranta, ci de generalizare! Daca tu ai un coleg incompetent, nu cred ca ti-ar conveni sa se spuna si despre tine la fel, doar pentru ca aveti aceeasi meserie. Deci, hai sa nu confundam toleranta cu generalizarea! In rest, de noi depinde totul. Atunci cand avem de-a face cu un profesor, doctor, functionar etc incompetent, noi ar trebui sa luam masuri, sa facem scandal, reclamatii, sa cerem inlocuirea lui. Dar sa nu "dam" in toti care au aceeasi meserie!
Problema este ca aici se discuta despre frigul din scoli. Pur si simplu, nu inteleg, ce vina au aici profesorii, ca eu nu inteleg? Imi explica si mie cineva, va rog frumos? Multumesc!
Claudia
cl spune:
Si inca ceva:
quote:
Originally posted by simali
...Ar trebui sa devenim ceva mai pretentiosi, sa fluieram mai des in sala la spectacolele proaste si sa PRETINDEM o prestatie mai buna pentru banii cheltuiti. Oferind la randul nostru acelasi lucru, evident.
ca ar trebui sa fim mai pretentiosi, total de acord cu tine. Dar sa fluieram in sala de spectacole???? WOW! Cu asta nu sunt de acord. Eu una as parasi sala de spectacol si mi-as cere, civilizat, banii pe bilet inapoi. Este numai parerea mea.
Claudia
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by cl
ca ar trebui sa fim mai pretentiosi, total de acord cu tine. Dar sa fluieram in sala de spectacole???? WOW! Cu asta nu sunt de acord. Eu una as parasi sala de spectacol si mi-as cere, civilizat, banii pe bilet inapoi. Este numai parerea mea.
In orice sala de spectacole se fluiera piesele proaste. Poate chiar mai tare pe Broadway decat pe Magheru. Poate de aceea actorii de pe Broadway sunt mai buni decat ai nostri. Parerea mea.
cl spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by cl
In orice sala de spectacole se fluiera piesele proaste. Poate chiar mai tare pe Broadway decat pe Magheru. Poate de aceea actorii de pe Broadway sunt mai buni decat ai nostri. Parerea mea.
Da' tot nu m-ati lamurit ce are de-a face frigul cu profesorii? In afara faptului ca si ei il suporta...
Edit ca-s uituca: nu toti actorii lor sunt mai buni ca ai nostrii, avem si noi actori valorosi si mai buni ca ai lor. parerea mea.
Claudia