scoala - oaia neagra a societatii romanesti
In timp ce sute de milioane de Euro sunt pierduti in fantasmagorice proiecte cu sau fara fonduri europene, in timp ce finantatorii de carton arunca cu plasele de bani in neant, in timp ce "alesii" nenominal isi trag un buget de cateva sute de milioane de euro nimeni nu stie pentru ce, si pentru care nici macar nu sunt obligati sa dea socoteala, dupa ce ministerul educatiei (scriu fara majuscule pentru ca nu merita) ne aburea acum un an cu un miliard de euro pentru investitii in infrastuctura numai ca sa le inchida gura profesorilor infometati, iata ce se intampla in scolile noastre la numai doua luni distanta de intrarea in UE:
http://www.hotnews.ro/articol_59138-Frigul-din-clase-scoate-elevii-bucuresteni-in-strada.htm
Este strigator la cer!
Capcaun infrigurat
Un sincer bravo elevilor care au iesit in strada!
Raspunsuri
eve44 spune:
Si atunci nu merita luati la intrebari profesorii sau alte cadre didactice ,atunci cind cer bani parintilor pentru tot felul de modernizari.La noi la scoala de ex platim anual o suma ,nu f mare ,pentru renovarea scolii,lucru care in realitate nu se face .Dar atunci unde se duc banii ,ce reprezinta acest fond al scolii ,adunat din banii parintilor?
Niciodata nu primim explicatie din partea conducerii scolii.
Invatatoarea noastra ,de exemplu,isi doreste o tabla f performanta care costa in jur de 1000E.Zice ca nu e o suma f mare si ca se pot aduna banii de la toti din clasa.
Eve
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga
buggy spune:
Probabil ca va mai trece ceva timp pana cand lucrurile se vor schimba in bine, pana cand cei implicati (politicieni, cadre didactice si nu in ultimul rand parinti) vor devenii mai responsabili, mai constiinciosi, mai preocupati de viitorul copiilor.
Trecem printr-o perioada grea din acest punct de vedere insa in plina tranzitie dupa parerea mea. "Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
coryna spune:
poate ca ar trebui in loc sa dam banii la fondul clasei sa ii strangem noi si sa mergem si sa cumparam ce le trebuie, tabla, banci, perdele, fete de banci etc. Poate ca , la inceputul anului scolar ne-ar prinde bine tuturor daca am face un week-end de "curatenie" si am da cu trafaletul sau cu pensula si , uite asa am scapa de stresul mizeriei si lipsurilor si cu banii cheltuiti de cadrele didactice fara justificare. Cred ca depinde doar de noi ca lucrurile sa mearga mai bine. Asa cum cartile si caietele si culegerile le cumparam noi presupun ca in loc sa dam bani la fondul clasei si pe urma sa asteptam sa vedem ce s-a cumparat cu ei mai bine stabilim ce ne trebuie si facem trierea : ce e urgent si se poate mergem si cumparam, ce nu punem pe lista de asteptare. Sa nu spunem ca si asa ne costa foarte mult caci oricum bani tot dam la scoala numai ca nu prea vedem pe ce !
Sa nu se supere nimeni pe mine, dar cred ca ne-am obisnuit cu ideea ca daca dam bani , gata, am rezolvat! Trebuie sa incepem sa ne implicam si noi in procesul educational si sa nu mai lasam statul sa isi bata joc de copiii nostri. Nu vrea, nu poate, nu e in stare sa asigure un invatamant de calitate, haideti sa nu ne mai plangem si sa-l facem noi sa fie ca atare: haideti sa facem planse, sa coloram, sa fim alaturi de copii si de invatatori ( sau profesori).
simali spune:
Spre deosebire de toate celelalte categorii profesionale, profesorii sunt singurii care presteaza o activitate nesanctionata pentru abateri de la calitatea promisa.
Daca un inginer greseste un proiect, greseala se vede si el trebuie sa dea socoteala.
Daca un contabil greseste nu se inchide balanta si nu poate trece m,ai departe.
Daca un medic greseste pacientul are de suferit.
Daca tamplarul greseste nu i se inchide dulapul.
Daca profesorul face o treaba de mantuiala NU SE MASOARA NICAIERI.
De aceea multi se complac in mediocitate.
Veti spune ca notele la examene sunt o masura a calitatii activitatii profesorului. Fals. In zilele noastre meditatiile au reusit sa fardeze complet realitatea.
Facem pariu ca daca de maine nici un copil nu ar mai face meditatii la nicmic si ar ramane totul in seama profesorilor de la clase am fii rusinea Europei ?
claujro spune:
Eu nu sunt de acord cu Simali, sunt copii cu adevarat valorosi si fara mediatii.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,2 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei
mamabuna spune:
si eu sunt de acord cu simali. suntem o tara de copii meditati!
daca puteti sa credeti la gradinita particulara unde am fost inainte copiii faceau mediatii la limba germana, cu aceleasi educatoare de la gradinita! si parintilor li se parea normal!
incredibil! parerea mea!
noi ne-am mutat! cu scoala o sa fie mai greu da mai avem 2 ani.
filofteia spune:
quote:
Eu nu sunt de acord cu Simali, sunt copii cu adevarat valorosi si fara mediatii.
Sunt, dar sunt cei care au la clasa profesori adevarati, adica 10% maxim.
Si eu sunt de acord cu Simali.
Si mai am o parere... eu cred ca bani sunt, dar sunt foarte prost gestionati. In plus nu exista controale si sanctiuni vis-a-vis de ce s-a facut cu banii.
cl spune:
quote:
Originally posted by simali
Spre deosebire de toate celelalte categorii profesionale, profesorii sunt singurii care presteaza o activitate nesanctionata pentru abateri de la calitatea promisa.
...
Daca un medic greseste pacientul are de suferit.
...
Imi cer scuze, dar unde este sanctionat medicul respectiv? Eu vad ca doar pacientul sufera! Nu prea am vazut medici sanctionati pentru greselile facute. Asta nu inseamna ca toti medicii sunt la fel. Unii sunt jos palaria, iar de altii iti vine sa fugi mancand pamantul.
La fel este si cu profesorii. Nu toti sunt la fel. Exista si oameni valorosi, care isi fac datoria. Si este nedrept, pentru ei, sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.
Cee ce nu inteleg eu, aici, este ce vina au profesorii, ca este frig in scoli? Unde este vina lor? De ei depinde sa fie cald in salile de curs? Credeti ca ei nu sufera de frig, alaturi de elevi? Deci? Ce pot face? Sa refuze sa mai tina orele pana se rezolva situatia. Si apoi sa vedeti iar recuperari la greu si chemari la scoala in weekend (ca asa a fost si cu francofonia) si toata lumea va avea de suferit...mai putin ai de sus...
Claudia
simali spune:
quote:
Imi cer scuze, dar unde este sanctionat medicul respectiv? Eu vad ca doar pacientul sufera! Nu prea am vazut medici sanctionati pentru greselile facute. Asta nu inseamna ca toti medicii sunt la fel. Unii sunt jos palaria, iar de altii iti vine sa fugi mancand pamantul
quote:
Afara de cazul in care medicul nu este dermatolog, tot sta macar cu frica in san ca daca face ceva FOARTE PROST pacientul moare si treaba se ingroasa. Ei, medicii, traiesc mereu cu teama asta. Cadavrul se vede si miroase. Nu poti sa te prefaci ca nu exista. Mai sunt si rudele, etc.
Profesorii nu au nici un stres. Cadavrul lor e in capul copiilor si nu miroase decat dupa foarte multi ani, si asta IN FAMILIE !!!