Intoarcerea la serviciu dupa terminarea CIC
Am o mica nelamurire.
Urmeaza sa ma reintorc la serviciu in luna noiembrie, mai precis pe 24 noiembrie cand fetita implineste 2 ani. Cei de la serviciu mi-au transmis sa ma prezint cu cateva zile mai devreme pentru a-mi depune o cerere de reluare a activitatii, contractul de munca fiind suspendat, evident. Tinand cont de faptul ca, concediul pt crest. copilului se acorda PANA LA IMPLINIREA VARSTEI DE 2 ANI, care ar fi data exacta, prima zi cand ma voi prezenta la serviciu, va fi cea de dinainte de 24 noiembrie sau chiar incepand cu data de 24.
Va multumesc,
Luisa si Dorothy (24 nov 2004)
Raspunsuri
pd spune:
Trebuie sa te prezinti la serviciu in prima zi lucratoare dupa ce fetita implineste 2 ani, in cazul tau pe 27 noiembrie, 25 fiind sambata.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze mai noi
Vacanta Antalya
LuisaTL spune:
Multumesc mult Paloma!
Asa ma gandeam si eu ca ar fi normal. Ramane sa vad ce zic si cei de la serviciu. Am avut o problema veche cu ei dupa nasterea copilului cand era sa pierd dreptul de a mai lua indemnizatia de crestere. Ei calcusera intr-un fel cele 42 de zile de concediu si aveau un alt punct de vedere despre care habar n-aveam si nici nu aveau de gand sa ma anunte macar. Ideea e ca puteam sa raman si fara loc de munca si fara indemnizatie. In cele din urma s-a rezolvat...Fiecare interpreteaza legea cum are chef.
De-asta am intrebat sa nu ma trezesc la alta surpriza din partea lor. As fi in stare sa ma duc cu o saptamana mai devreme doar sa nu trec prin ce-am mai trecut.
Luisa si Dorothy (24 nov 2006)
Rozi spune:
Atentie ca daca te duci inainte ca acest concediu sa inceteze DE DREPT (adica la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani), va trebui sa anunti la Directia de Munca, pentru ca sa nu-ti mai calculeze CIC! (ai semnat, probabil, o declaratie, atunci cand ai depus dosarul de CIC, prin care te angajezi sa anunti daca renunti la CIC).
viorelmari spune:
uite acum am venit si eu la voi,ma primiti?Am ceva probleme:eu trbuie sa incep serviciul dupaCIC pe 3.11.2006 patroana la care am lucrat nu vrea sa ma primeasca inapoi pe postul meu cu norma intrega -spune ca2 ani ea a avut nevoie de inlocuitor pt mine iar acum nu poate sa-l dea afara pur si simplu -ar vrea sa stam 2 pers pe tura ceea ca inseamna si salariu la jumatate .ce pot sa-i fac cu lege sa-i dau in cap?please HELP
LuisaTL spune:
Viorelmari...naspa situatie...Ideea e ca potrivit legii pe perioada cat tu te afli in CIC persoana respectiva e angajata pe postul tau pe durata determinata, adica pana in momentul cand tu te reintorci la serviciu. Asa ar trebui sa fie, iar persoana pe care a angajat-o pe locul tau ar trebui sa stie de la angajator.
Nu stiu ce sa-ti zic..ce-ai putea sa faci d.p.d.v legal. Am citit undeva pe forum ca ei sunt obligati pana copilasul implineste 2 ani sa-ti pastreze postul dar dupa aceasta perioada nu-i mai poate opri nimeni. Asa ca..mare lucru ca te mai primeste inapoi... Si faptul ca va trebui sa impartiti salariul..O sa primesti cel putin salariul minim pe economie ca-i obligat sa ti-l dea. Imi pare rau...
Iti doresc mult succes!