***PORTUGALIA***
Raspunsuri - Pagina 7
lauramar spune:
Draga LAVI02 eu lucuiesc chiar in zona turistica a portugaliei de mai bine de 5 ani.Cepot sa-ti spun in august e plin sezon estival cum e la noi in romania la mare hotelurile sunt scumpe dar gasesti apartamente daca va hotarati va pot ajuta eu cu asta sa va caut ceva convenabil costa incepand de la 70 € pe zi cu doua camere,sa inchiriezi o masina incepand de la 25 € pe zi depinde de masina,la restaurant daca nu le cunosti risti sa te ,,arzi,, dar sunt restaurante f. bune si nu f. scumpe pana in 15€de persoana manaci ce vrei fructe de mare ,peste, desert,suc ,cafea dar asa cum ti-am spus daca va hotarati eu va ajut cu cea mai mare placere mai ales ca la vara o sa stau acasa cu fetita pe care o asteptam.Daca mai ai intrbari fara nici o problema poti sa scrii .te pup si mai vorbim
lavi02 spune:
Multumesc de raspuns!
Mai revin eu cu intrebari.
E interesant, frumos, orasele pitoresti? Merita?
Deci zici ca trebuie cautata cazarea din timp...
Cam ce temperaturi sunt la mijlocul lui august respectiv mj lui septembrie. Sau, in fine, cum te simti pe strada?
Parca am prefera in septembrie daca e mai putin aglomerat, mai ieftin si vremea OK
Nastea23 spune:
Buna,
Lavi02, parerea mea e sa vii pina in Faro, apoi dupa ce scapi de bagaje si te odihnesti putin mergi la plimbare cu masina, si alegi o zi si pentru capitala si nordul Portugaliei, unde tot e ceva mai ieftin decit in Algarve.
Laura, ai primit pm? Ce mai nou? Sunteti in cautare de carut? Incepeti sa amenajati camera sau e prea devreme?
Deam, unde te-ai pierdut? E tot bine?
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.
lauramar spune:
Nu suntem inca presati de timp dar daca as gasi un carut care sa-mi placa l-as lua acum pt. ca nu le pot lasa toate pe ultimul moment chiar daca ai mei o sa mi-l faca cadou vreau sa-l aleg eu dar din tot ce am vazut pana acumnu mi-a placut nimik doar cel de la chicco dar e aproape 700 de euro si mi-i se pare cam scump aici toate sunt in nuante inchise nu am vazut ceva frumos pt. fetite de aceea te-am intrebat de unde l-ai luat.In rest inca nu amenajam camera ca sotul e cu superstitiile asteptam sa vina soacra si o sa facem impreuna cumparaturile si amenajarile .Te pup si mai vorbim.
Nastea23 spune:
Laura, uite ce am gasit, poate te ajuta. Am inteles ca daca cumperi online e mai ieftin, nu sunt sigura, poate astepti reduceri.
Apropo la Algarveshopping am vazut un carut rosu, mi-a placut mult.
bafta.
http://www.knick-knack.pt/Produtos/Marcas/BebeConfort/tabid/55/Default.aspx
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.
Nastea23 spune:
http://www.quinny.com/
eu am vazut de la aceasta firma carut din categoria speedy(cu 3 roti mari) mi s-a parut foarte dragut, numai ca nu era rosu dar cafea cu lapte.
este o firma pt care nu e prea scumpa dar nu imi aduc aminte acum, mai scriu.
pa.
lauramar spune:
Mersi de ajutor Nastea dar eu vreau sa-l vad personal nu am cumparat niciodata nimik prin internet si nu sunt fana dar am vazut cateva dragute pa site-urile indicate de tine,vreau sa merg in ianuarie si pana in Spania cineva a cumparat de acolo totul pt. bebe e si mai ieftin si a gasit de toate.Apropo cine e mosul tau?Poate mai merge in germania si ma inteleg cu el sa-mi i-a si mie un carut ca si al tau.te pup
lauramar spune:
Draga Lavi parerea mea e ca in septembrie nu e mai ieftin poate din 15 mai putin aglomerat dar risti sa nu prinzi timp de plaja de vazut nu pot sa spun ca nu e frumos dar eu m-am obisnuit deja deci nu mi-i se pare ceva iesit din comun dar am niste prieteni in spania care in fiecare an inchiriaza un apartament pe langa noi si stau o saptamana aici le place la nebunie plaja si totul chiar aici aproape este cel mai mare parc acvatic din europa,apoi zoomarine in lisabona delfinarium ai ce vedea cu copiii doar ca nu e f. ieftin depinde de cat vrei sa cheltui.Dar pana atunci mai aveti timp sa va hotarati,poti sa mai intrebi orice
deam spune:
Hop si eu.
Lauramar, felicitari pentru fetita (si eu vreau, si eu vreau). Ai grija de tine si o sa decurga totul bine. Cea mai fericita faza din viata mea a fost cind am fost gravida (nastere provocata (cezariana) la 39 saptamini si 6 zile, ai mei baieti gemeni nu voiau sa iasa... Miguel s-a nascut cu 3010 g si Alex cu 2990 g, 50 cm).
La primavara/vara musai sa facem o intilnire a românilor din Portugalia!
Despre carucior, eu am avut unul de la BebeConfort (de gemeni bineinteles) de acre am fost super multumita. A costat in jur de 400 euro nou. Era cu roti mici (alea cu roti mari sint foarte grele si nu foarte practice).
Nastea, baieti sint ok, plini de energie, fug toata ziua pe afara si se bat destul de mult (hmm...) Cind ajung acasa de la servici stau lipiti de mine, nu pot nici sa respir (dar nu ma pling)!
In rest, asa cum v-am spus sint bué de ocupata, de aceea nu vin sa va salut in fiecare zi. Am o gramada de studenti de doctorat cu, care tre sa fac terapie (adica in afara de munca, trebuie sa le ascult problemele si sa-i incurajez, doar sint latini semtimentali ce naiba :-)).
ML, cind am cumparat terenul(in jur de 1 ha) era definit ca si rural vinicol. Adica era acoperit de vita de vie veche de vreo 100 de ani care practic nu mai dadea struguri. Mai erau maslinii (in jur de 40), 2 arbori de pluta (care sint ocrotiti de lege), vreo 5 pini batrini si vreo 7 smochini. Am scos tot, mai putin arborii de pluta si maslinii, si am reorganizat terenul (mama ce de treaba am avut). In mijloc am construit casa, in dreapta am plantat butasi de vita de vie (500 de bucati) si in stinga pomi fructiferi (vreo 60: portocali, mandarini, lamii, meri, peri, ciresi, caisi, pruni, piersici, smochini, rodii, diospiro (nu stiu cum ii spune in romaneste, dar face niste fructe care arata exact ca si rosiile)).
Toate au acum o vechime de 4 ani, dau fructe, dar nu sint foarte mari (exceptie piersicii care cresc foarte repede). Anul acesta am facut vin rosu (cam 1200 l) si sper sa fie bun (inca fierbe).
Am mai plantat in fata casei(la ceva distanta bineinteles) 2 migdali si 2 castani (castane comestibile).
In spatele casei pun citeva rasaduri de morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, ardei, fasole verde si cam atit. A si bineinteles lebenita si pepene vara. Este foarte interesant ca datorita climei poti sa ai 2 recolte de ceapa, cartofi, fasole, etc pe an. Socrii mei (pensionari) care locuiesc in Alentejo (la vreo 100 km sud) au o gradina mare si se ocupa cu agricultura intensiv. Ei ne si ajuta cu "tratamentul" necesar pentru a obtine produse naturale si de calitate. Eu mai fur cite ceva din experienta lor.
Cind o sa mai am ceva bani (nu stiu cind?) vreau sa plantez flori si arbusti si sa ma ocup de partea artistica a peluzei.
Deocamdata este ceva mai salbatic (asa cum vrea mama natura).
Iarna acesta, pina cum, a fost destul de calda. Gradina este super verde. Cum este un teren nisipos (specific vitei de vie) trebuie irigat cu generozitate in timpul verii (mai ales ca in ultimii ani am avut frecvent temperaturi destul de elevate >35ºC).
O sa fac poze si o sa le postez cit de curind.
Baietii sint super bine. Vreo 2-3 viroze de control si gastroenterita recenta a lui Alex, si cam atit in 2 ani jumate. Sa vedem dupa ce-i duc la gradinita cum reactioneaza...
Va pup cu drag