***PORTUGALIA***
Raspunsuri - Pagina 10
ML spune:
quote:
Originally posted by deam
. Am o gramada de studenti de doctorat cu, care tre sa fac terapie (adica in afara de munca, trebuie sa le ascult problemele si sa-i incurajez, doar sint latini semtimentali ce naiba :-)).
Suna interesant ce faci tu. Te-as intreba mai multe, dar si asa prea te descos.
ML, in dreapta am plantat butasi de vita de vie (500 de bucati)
Cati ani v-au trebuit pana sa vedeti strugurii? Mai, mai ce mai minunatii povestesti tu... Si eu imi doresc vita de vie (la noi la tara cresc struguri sabatici, muscadini, chiar am luat niste frunze si am facut sarmale), dar mi se pare multa munca. Asa-i?
Anul acesta am facut vin rosu (cam 1200 l) si sper sa fie bun (inca fierbe).
Ati gustat vinul? Cum v-a iesit?
Am mai plantat in fata casei(la ceva distanta bineinteles) 2 migdali si 2 castani (castane comestibile).
Ei si la astia poftesc, dar nu cred ca se preteaza la clima de la noi. Tot 4 ani ti-au luat pana au rodit?.
Socrii mei (pensionari) care locuiesc in Alentejo (la vreo 100 km sud) au o gradina mare si se ocupa cu agricultura intensiv. Ei ne si ajuta cu "tratamentul" necesar pentru a obtine produse naturale si de calitate. Eu mai fur cite ceva din experienta lor.
Asta-i grozav!
O sa fac poze si o sa le postez cit de curind.
Te rog, te rog mult. Trebuie sa fie ca in Paradis acolo la tine!
Cum mai merg baietii la gradinita?
Noi tot asteptam cu casa, slabe sperante... Nu ma pot opri din visare si planuri si aproape in fiecare zi vorbim cu cei mici despre caprite, ponei si iepurasi, flori pe care o sa le culegem... Hmmm... Voi aveti ceva animalute de casa?
Va doresc fetelor, tuturor, un 2007 cu sanatate.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Nastea23 spune:
Buna Fetelor, ce se intimpla? Nimeni nu dispune de timp? Cum ati inceput anul nou?
Ce nou la copilasi?
Cine stie, Portughejii acesta doua cetatenii, sau numai una?
Pa, o zi buna.
Mami si ALEXANDRE
hemengarda spune:
buna tuturor un an nou fericit sa va dea dumnezeu sanatate si tot ce va doriti in acest an sa se inplineasca voua si copilasilor vostri .ola nastea te=am gasit si aici .ce face alexandre e totul ok merge la gradi ?tu lucrezi?nu ti-ai pus internet acasa ?eu stau in lisabona de 5 ani lucrezam doi baieti..voi ce facetiam sa intru mai des si poate mai vb imi pare bine ca v-am gasit mi-ar placea sa vb. o dumineca placuta in continuare
Nastea23 spune:
Buna Tutuor,
mai intii de toate bine ai venit Anca printre noi, sper sa te simti bine.
Dar ce se intimpla? Unde v-ati pierdut Deam, Lauramar Dani_da? Poate gasiti putin timp si intrati pe la noi?
Deam, spuneai ca gemenii in ianuarie merg la gradinita, cum se simt? Le place? Pupici si multa bafta.
Micutul meu Slava Domnului s-a acomodat bine si repijor in comparatie cu alti copilasi, numai ca am observat ca mai bine intelege portugheza decit romana, asa ca deja sunt putin confuza.
Lauramar, multumesc mult de noutate in legatura cu legea, ai dreptate este deja aprobata si cu mici schimbari asa ca am inceput sa fac si eu schimbari, cind reusesc vin cu mai multe noutati. Ce mai nou la tine? Cum bebelusha? Ai fost la eco?
Pa, o zi buna si o saptamina usoara.
Mami si ALEXANDRE
deam spune:
va salut cu drag (dar scurt, iar is in pana de timp).
Nastea, ai mei merg la gradi din 18 dec. Le place destul de mult. Saptamina trecuta au facut o viroza, dar a trecut in 3 zile.
Okusan, eu cunosc o Gianina din Iasi casatorita cu Liviu (violonist)? Am nimerit?
Laura_mar: ce mai face bebelina ta? Joaca fotbal?
Bine ai venit hemengarda!
lauramar spune:
Buna fetelor!
Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe aici noi suntem bine, bebelina in continuare f. activa ,abia astept sa o tin in brate.
NASTEA cand mai intri pe yahoo sa mai vorbim?
Eco nu am facut ca dupa legea portugheza am dreptul doar la doua fara sa platesc deci voi face pe la 32 de saptamani la particular.
Cam atat acum ma duc sa cumpar patut la bebelina.
laura28+arianna
Nastea23 spune:
Buna, la noi tot pe vechi, fuga incolo, fuga in coace si tot asa...
Deam, ma bucur pentru micutii tai ca merg la gradinita si le place, felicitari . Cit despre viroza e ceva mai complicat, dar asta e, vrei nu vrei cam toti trec prin asa ceva. Daca poti pune ceva poze cu micutii la gradinita. Succese.
Lauramar, bine ca tot e bine la voi. Cum patutul? Ai gasit ceva pe plac? Ne arati si noua?
Hemengarda, unde te-ai pierdut? de ce nu mai intri? Ce fac copilashii?
O zi buna.
Mami si ALEXANDRE
mathilda spune:
buna fetelor,
in sept. vin in concediu in portugalia si de aceea apelez la voi , poate puteti sa-mi dati cateva informatii, va rog
de ex ce pot vizita, cazare la preturi normale, restaurante etc.
va multumesc mult anticipat
hemengarda spune:
Buna fetelor ce mai faceti?Noi suntem putin raciti ,dar ne va trece si afara e asa de frig!Inca nu a-ti inghetatcopii ce va fac ,cum va descurcati cu serviciu ?Cu ,copii,cu tot ?.Dar mai este maine si vine sf. de saptamana !Ce mai e nou ati fost la salduri sau nu aveti timp de cumparaturi?Buna Mathilde daca vrei sa stii mai multe trebuie sa ne spuiunde vii in portugal continental de ex Lisabona ,Algarve ,Cascais etc sau pe insule de ex.Madeira,Acores si mai vb.sanatate la mamici si la pitici