Credeti in spirite?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Uitati si aici chestii interesante despre www.spiritus.go.ro/spiritism.htm" target="_blank">spiritism.

Petronela

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Fetelor, hop sa va povestesc si eu ceva. O fosta prietena imi povestea ( si nu e deloc genul acela de persoana care minte ) ca unchiul ei facea sedinte de spiritism. ( la noi pe strada toata lumea stia de chestia asta pt. ca respectivul ii chemase si pe cativa vecini, facuse nu stiu ce pe acolo ca masa s-a ridicat sau asa ceva, aia s-au speriat ca de bombe si nu au mai vrut sa se duca ). Feliciei insa nu i-a fost frica pana nu a patit-o. Ea zice ca dupa ce a participat la asemenea lucruri o data cand s-a intors seara acasa si s-a dus la ea in camera, deodata, s-a tras draperia de la geam dintr-un capat in altul, asa din senin, pe ea a luat-o groaza, a aprins o lumanare, a inceput sa zica "Tatal Nostru" si a chemat-o repede pe maica-sa ca toata tremura de groaza... De-atunci nu s-a mai dus la "spiritisme" si stiu ca multa vreme i-a fost frica sa stea singura in casa. Eu,una, n-am experimentat astfel de chestii si va spun cu mana pe inima ca nici nu as face vreodata asa ceva.

Mamica de nazdravan Rares si cu al doilea .

Good things last forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Ma bag si eu ca musca..Spiritele celor morti? As zice ca nu exista daca e sa ne luam dupa Biblie care spune clar....."mortii nu stiu nimic". Ai murit esti bun mort...asta pana la ziua judecatii. Cred ca totul se petrece din dorinta de ai revedea pe cei trecuti in nefiinta. Cand bunicul meu a murit mi-a parut f rau ca nu am fost aproape de el sa imi iau ramas bun......l-am visat la o vreme ca statea pe malul unui rau tulbure, eu pe celalalt si am mers sa il imbratisez, apoi am plecat.....nu cred ca a fost spiritul lui.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by tyaa

Ma bag si eu ca musca..Spiritele celor morti? As zice ca nu exista daca e sa ne luam dupa Biblie care spune clar....."mortii nu stiu nimic". Ai murit esti bun mort...asta pana la ziua judecatii.
...

Dar Biblia e mare shi e lunga shi scrie in eaaaaa...fel de fel; ai incercat sa citeshti shi la Cartea Intai a Regilor de pilda, in capitolul 28 ? unde scrie cum din disperare, regele Saul recurge ca ceea ce el insushi interzisese sa se practice? shi zis-a "ghiceshte-mi chemand un mort", calcand astfel chiar legea care el o daduse ...o situatzie care nu ne-ar fi chiar nefamiliara p-acilea pre pamantu romanesc...din pacatilea

Adica de ce ar fi fost puse sub pedeapsa cu moartea de catre EL "chemarea mortzilor" sau "vrajitoria", prin "omorare cu pietre", inca prin Leviticul(20, 27.), pe vremea lui Moise, daca aceste lucruri n-ar exista shi n-ar avea implicit absolut nici un efect, nici un rezultat, nici o urmare ?! Pai iese fum fara sa fie foc?

Ca "mortii nu stiu nimic", da, e cert ca inevitabil "anumite chestii le scapa" (), respectiv "nu stiu nimic" despre unele lucruri de care nu mai pot lua cunoshtintza, cum de pilda nici tu(voi) nu sti la ce ma uit io acum cu jale de pe masa mea...(ca am terminat-o ), dar asta nu inseamna ca nu exista sau ca ar inceta sa mai existe sau ca n-ar mai exista sub nici o forma nicaieri cine a murit... pai nu ?
Pai cum a talcuit EL in Evanghelie? unde scrie: "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti,ci al celor vii." = vorbind totushi nu de contemporani care inspirau-expirau inca, ci despre "Avraam, Isaac shi Iacov", careeeee... erau "expiratzi" de multishor de pe lumea asta a viilor () !

da sau nu ?

Mergi la inceput

ManyHope, Eclesiastul 9:5, 6, 10 (copy-paste de pe net).."Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat.
Și dragostea lor, ura lor și pizma lor a pierit de mult și nu se vor mai bucura niciodată de ceea ce se face sub soare.
Tot ceea ce mâna ta prinde să săvârșească, fă cu hotărâre, căci în locuința morților în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici știință, nici înțelepciune. "
Nu am studiat foarte mult Biblia insa din acest citat eu asta inteleg...o fi sau nu asa....Dumnezeu stie.
Oricum....nu pot sa te contrazic pt ca nu am studiat atat de mult.
Alte pareri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by tyaa

ManyHope, Eclesiastul ...
Alte pareri?

Despre spirite ? Da, mai am ()!
Am pa_re_rea ca spiritul eclesiastului, cand a scris cel putzin o parte din Eclesiastul, va fi fost macar puUuuutzintel asha cum zici tu... cam inspre raposat-decedat-mort ! () ...ca prea le spunea cu foc, ca shi cum era in deplina cunoshtintza de cele care le scria ... parerea mea! ()
( altzi autori n-ai mai incercat a consulta ? )

Mergi la inceput

ManyHope, mai stii....?:)
La fel o fi fost si Solomon...
Pana la urma nimeni nu stie....am mai zis, eu nu prea citesc(studiez) Biblia, asta mi-a venit asa in minte cand am vazut topicul....."mortii nu stiu nimic".........eu asta cred, dar nu pot contrazice pe nimeni. Nu am f multe argumente.
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Urmeaza alta parere:

am citit si Biblia si am citit si alte carti si am inclinat in favoarea altor carti Explicatia logica pe care o recunosc in realitatea pe care o traiesc este ca toti si toate suntem energie, spiritele celor morti sunt tot o forma de energie, de care suntem legati prin rudenie, prietenie, etc. si care interactioneaza cu noi de fiecare data cand avem nevoie de ajutorul lor. De fiecare data cand plangem un decedat din familie, respectivul spirit este langa noi, la fel cand ne gandim la el. Fenomenul se cheama telepatie. Prin vise incearca sa stabileasca o comunicare. Din cate am citit, este metoda pe care noi o intelegem cel mai bine. In functie de perceptiile noastre extra senzoriale constientizam mai mult sau mai putin toate aceste fenomene. Spiritele celor morti ne inconjoara cu dragoste, doresc sa ne aline durerile, ne transmit ca sunt bine si ca sunt cu noi. Despre alte categorii de spirite (malefice) nu pot spune ca am citit prea multe, nu pot sa-mi dau cu parerea.

Sa va povestesc ceva haios:
- mama tinde sa creada ca in apartamentul ei sunt spirite malefice si ca o prietena de-a ei care are poate vedea aceste forme de energie, spune ca le-a si vazut. Mama in virtutea credintei ei imi spune ca ii tot cad icoanele de pe rafturi si ca sigur este ceva in neregula. La un moment dat, a fost nevoie sa ma mut eu in apartamentul mamei pt. o perioada si ma pregatisem sa observ paranormalul. In loc de paranormal, am observat un curent teribil prin toate usile si geamurile din casa, icoanele mamei erau mai toate din carton cu rama subtire, foarte sensibile la orice adiere si erau mai mult pe jos decat pe sus si mobilele trosneau de obosite ce erau dupa atatia ani de folosinta. Dupa ce am rezolvat usile si geamurile, am mai adunat din icoane, am schimbat mobila cu una noua nu s-a mai intamplat nimic. Paranormal sau imaginatie speriata? Voi ce spuneti??

Salutari!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Biancaaaa, eu ma uit de vreo 2 saptamini la un documentar-serial pe really-zone(un post nou) :"vinatorii de fantome". O echipa investigheaza cu aparatura performanta, locurile unde s-au raportat aparitii.Au si surprins pe pelicula citeva manifestari.F.f. interesant

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Multumesc ...o sa ma uit si eu!!!

Mergi la inceput