Credeti in spirite?
![](images/user_woman.png)
Ce parere aveti de spiritele care ne viziteaza? Aveti experiente...?
Raspunsuri
samadhi spune:
Hallo Bianca,
Intrebi, credeti in spirite? A crede inseamna a lua in consideratie ceea ce spun altii, desi nu poti personal sa cunosti, decat sa crezi ca cei care spun exprima adevarul.A stii inseamna experienta pe care ti-ai acumulat-o in domeniu.... deci daca ai experiente nu mai poti crede pentru ca deja stii ca exista. Cred ca faci o mica mare confuzie. Iar eu daca ti-as impartasi experiente pe care le-am trait, m-ai crede ? Oare nu ar fi mai bine sa le experimentezi, dandu-ti seama ca ele exista ???
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
loneanbianca spune:
De ce esti ironica? Vroiam alte pareri...credeam ca suntem "in familie" Eu nu am experiente de acest gen dar cunosc persoane in jurul meu care povestesc diverse....Poate ne poti tu povesti din experientele tale...
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Eu cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face atunci cand un spirit vine sa ne viziteze e sa'l rugam sa ramana.
Un pic de spirit in plus e intotdeauna un avantaj;
Alin
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Theiuta/Theiuta.jpg)
Theiuta spune:
Bianca, acest tip de subiecte ma intereseaza si pe mine.Cert este ca relativ putini oameni au capacitatea extrasenzoriala de a percepe si altceva decit ceea ce se vede cu ochiul liber.Si atunci...cel mai misto e sa faci misto, nu?
Dupa ce a murit tatal meu, am avut si am in continuare un soi de comunicare cu el, prin vise.Nu cind vreau eu, ci cind stie el cu adevarat ca am nevoie de el.Dar eu nu sint asa evoluata pe plan extrasenzorial, cum am mai spus.
Hai fetelor, cele care ati avut parte de asemenea "trairi', ne spuneti si noua despre ele???
Theiutapoze cu Nicolas
loneanbianca spune:
Eu l-am visat pe tata dupa ce a murit ani de zile aproape saptaminal si nu stiu de ce. Un preot mi-a spus sa tin 7 simbete inaintea pastilor cind se pomenesc mortii si de atunci(citiva ani) nu stiu daca l-am mai visat de 2 ori.
Mama a murit de 3 luni .... si acum e prima data cind o visez...unii i-au si simtit prezenta....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Theiuta/Theiuta.jpg)
Theiuta spune:
Exact ce iti spuneam: doar unii i-au simtit prezenta.
Ar fi o absurditate, cred eu, sa consideram ca realitatea inconjuratoare se limiteaza doar la ceea ce putem percepe noi cu cele 5 simturi.Marturie de mare valoare in acest sens este opera "Sic Cogito" scrisa de savantul si literatul Bogdan Petriceicu Hasdeu dupa moartea prematura a fiicei sale Iulia.Da o cautare pe Google "spiritism", sau "Iulia Hasdeu" si ai sa vezi...Si vei citi si alte marturii ale celor ce au avut asemenea experiente. Asta asa...pina se indeamna la povestit colegutzele noastre de pe forum.
Theiutapoze cu Nicolas
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
eu am avut acum multi ani parte de o intamplare cam stranie...nu stiu ce a fost:
eram prietena cu un baiat care avea rude la tara, undeva in zona olteniei. in perioada Pastelui am fost acolo in vacanta. eu dormeam intr-un pat mare impreuna cu sora si cu verisoara lui, iar el cu varul lui in camera alaturata. camerele erau separate doar printr-o draperie...abia am atipit si m-am trezit brusc, avand un sentiment ciudat. m-am uitat in jurul meu, si in bezna am vazut "ceva" care semana cu un neon, cam de 1 m inaltime, de culoare bleu fluorescent. zbura prin camera si se apropia de mine...am simtit un fior rece pe sira spinarii...
am intepenit de frica si nici nu puteam sa strig. am mai stat asa vreao 2 min., timp in care ziceam Tatal Nostru si-mi facea cruce cu limba in cerul gurii si a disparut. am sarit din pat si am aprins lumina, i-am trezit pe toti din casa si a venit bunica lui care a dat cu tamaie si bolborosea ceva. apoi mi-a zis ca in urma cu 3 saptamani murise sora ei exact in patul ala.
m-am mutat in alta camera, dar cat am stat acolo, am stat de veghe noptile:))
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4
kasemada spune:
Este o tema f interesanta, care ma fascineaza si pe mine. As avea multe de zis pe tema asta.
Cand a murit bunicul meu (ei traiau la sat), camera unde erau priveghile si camera unde dormeam eu erau separate numai printr-o usa. Eram destul de mica si speriata la gandul ca la o distanta asa de mica se afla un om fara viata. A doua noapte cand am adormit, l-am visat ca statea in usa care separau camerele si ma privea. Visul mi s-a parut atata de real, incat m-am trezit si tremuram toata. La 2 zile dupa inmormantare l-a visat si tatal meu. Povestea a doua zi impresionat ca era imbracat in alb, arata f frumos, si ii spunea ca se simte foarte bine acolo unde e. Paranoidul vine prin faptul ca dupa ce i-a dat vestile respective, i-a cerut foc sa isi aprinda tigara. Tatal meu si-a permis sa faca gluma apoi, spunand ca daca i-a cerut foc, inseamna ca a ajuns unde trebe,adica in Rai.
Strabunica mea a fost distrusa dupa moartea bunicului (era mama lui, o persoana deosebita la care tineam enorm de mult), si dupa un an a murit si ea cu doar cateva zile inainte de ziua mea. A fost un soc pentru mine. Cu putin inainte a facut cateva promisiuni, si a spus ca nu ne fie frica, pt ca nu va veni niciodata inapoi ( avut o viata enorm de grea). Au fost cateva momente cand imi doream atat de mult sa fie langa mine, si ma rugam atata,pana simteam ca e langa mine. Ca sa nu mai vorbesc ca de cate ori am probleme si necazuri,o visez.
Eu cred ca e numai puterea mintii cea care ne joaca feste,mai ales cand pierdem o persoana iubita.
Doua chestii care imi contrazic gandurile ar fi: o serie de televiziune care o urmaresc saptamanal (Factor X) si care arata chestii de genul asta bazate pe fapte reale, si motivul al 2-lea e tot o promisiune a strabunicii mele. Bunica mea e o persoana f rea, a facut f mult rau. Se da credinta intruchipata si nu lipseste de la nici o slujba la biserica (de fapt acolo se ascunde alt motiv: biserica la sat e un loc unde barfele si stirile cele mai noi circula mai repede decat la Radio Romania Mare). Strabunica mea avea o pisica pe care o iubea f mult (singura ei alinare dupa moartea bunicului), o pisica f chinuita de bunica. La care strabunica a promis ca dupa ce moare, de fiecare data cand bunica ii va face ceva pisici, o sa dea cu ea de pamant. Ceea ce e de necrezut,dar adevarat. De fiecare data cand da in pisica sau o chinuie, i se intampla ceva. Ea nu se prinde de ce are atata ghinion si mai tot timpul are ceva rupt in ea. Eu i-am spus doar atat, daca nu mai tortureaza pisica, poate nu va mai avea ghinioane de genu asta. S-a uitat la mine ca la cineva care delireaza.
In fine, sa nu va mai plictisesc, cam astea sunt experientele mele in legatura cu acest subiect.
Sa auzim de bine!
P.S: se mai spune din vorbele populare ca atunci cand visezi o persoana iubita, te viziteaza pentru ca vrea sa stie de tine.
samadhi spune:
Hallo, eu nu am vrut sa par ironica, am vrut sa fac putina diferenta intre a cunoaste si doar a presupune fapt care duce la tendinta de a crede mai mult. Nu am vrut sa te atac cumva, am vrut doar sa incep subiectul pe baza de adevar si cunoastere nu doar pe supozitii. Nu am spus ca nu cunosc subiectul, pentru ca altfel nici nu m-as fi bagat sa scriu, pentru ca din start nu m-ar fi interesat. Nu am spus ca nu exista spirite sau lumi paralele, sau mai multe realitati in care ele se manifesta, astea toate exista, pentru ca si acele energii, care voi le numiti spirite, exista intr-o lume a lor, cu acces la lumea noastra la fel cum noi putem intra in lumea lor, si nu numai. Fiecare are acces la asta, dar trebuie sa se descopere pe el insasi. Exista multe experinete care mi s-au intamplat, multe de neexplicat si necrezut, altele stranii, dar cred ca asta fiecare le are, mai mult sau mai putin.
Am sa va spun doar una, s-a petrecut in 19.10.2005 acum 1 an, era ora 1 noaptea si vorbeam cu sotul meu stand in pat, luminile erau toate stinse, usa de la dormitor semi-inchisa deci cu o crapatura de aproape 10 cm, se putea vedea intunericul de pe coridor. Cand deodata vad aparand o lumina , tot cum spunea cineva mai sus, de culoare verde-albastruie, fosforescenta chiar, dar foarte puternica care luminase intregul coridor si lumina se putea vedea din camera. I-am spus sotului sa se uite spre usa.A fost tacere, de cateva secunde. Apoi s-a ridicat si s-a dus spre usa deschizand-o.Lumina s-a stins intre timp. Am cercetat ce ar fi putut fi, de unde putea veni o astfel de lumina, dar am ramas fara raspunsuri. Coridorul era ca si pana acum in bezna.
Exista intamplari care nu se pot explica, si totusi exista, asta pentru ca sa ne dam seama ca nu suntem singuri si poate fiindca ar trebui ca fiecare din noi sa le cercetam asa cum putem, pentru a merge inainte pe plan evolutiv.