Doresc sa inchiriez o garsoniera. Pentru ca fostul chirias mi-a lasat paguba la intretinere de 15 mil. si nu mai reuseam sa-l dau afara din garsoniera vreau acum sa fac contract prin circa financiara. Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii, care sunt taxele pe care le platesc si cu ce periodicitate? Va multumesc.
Denisa
impozitul pe venitul din chirii este de 16% din 75% din suma.
trebuie sa mergi la admin financiara de care aparti tu, cu contractul de inchiriere (toate exemplarele), copie dupa buletin si copie dupa contractul locuintei inchiriate. mie mi-au mai cerut si copie dupa ID-ul chiriasului si o adeverinta de la el de la servici (pentru ca nu este cetatean roman). la admin financiara se completeaza o declaratie de venituri din cedarea folosintei bunurilor. daca esti casatorita, veniturile se declara jumi/juma pentru sot/sotie. declaratia de venit se depune personal sau persoana care o depune trebuie sa aiba procura de la tine. dupa depunerea declaratie, in aprox 1-2 sapt, trebuie sa mergi tot la admin financiara sa-ti dea declaratia de impunere cu sumele pe care le ai de plata. pentru veniturile aferente anului in curs (adica pentru lunile din contract care sint in 2006), noi avem termen de plata 15.12.2006. pentru veniturile aferente anului viitor, banuiesc ca le vom plati la anu'.
prin cele de mai sus am trecut eu sapt trecuta.
daca mai ai alte intrebari spune-mi
mada
Multumesc mult!
Dar nu inteleg de ce 16% din 75 % si nu din toata suma?!
In plus eu stau intr-un sector si garsoniera e in alt sector. Eu unde depun cererea?
se impoziteaza doar 75% din venitul din chirii... asa este in codul fiscal;
depui cererea la sectorul in care ai buletinul
mada