bubite pe tot corpul si mancarime
Buna, fetelor! Sunt insarcinata in 34 de saptamani si am o problema extrem de suparatoare: de aprox. o saptamana si jumatate mi-au aparut initial pe burtica si sani, acum s-au extins pe gat, spate, maini, zona axiala si inghinala, multe bubite mici, rosii, dar care imi dau o senzatie de mancarime groaznica, mai ales noaptea.
Am fost la dermatolog, m-a diagnosticat: alergodermie, adica o alergie, nu se stie la ce, si mi-a recomandat niste pastile si un unguent, pe prospectul carora scrie ca nu au fost testate in sarcina si in consecinta nu se recomanda administrarea la gravide.
Ginecologul mi-a spus sa folosesc unguentul, dar pastilele sa nu le iau. tot ginecologul mi-a spus ca ar putea fi si de la sarcina bubitele astea nenorocite.
Am folosit ungunetul, pudra, mixtura mentolata, crema de galbenele, regim, ceai, dar nici o ameliorare.
Va rog tare mult, daca v-ati confruntat cu o asemena problema, spuneti-mi ce remedii ati folosit si mai ales DACA AFECTEAZA BEBELUSUL.
Va multumesc si va doresc sarcini usoare, sau daca ati devenit mamici, puiuti sanatosi!
ROXANA
34+
DAVID MIHAI
Raspunsuri
Helenutza23 spune:
uite cateva subiecte care te-ar putea ajuta.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57718
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64347
multa sanatate!
24+
danutz spune:
eu am patit chestia asta cu bubitele prin saptamana 20-21. doctorita dermatolog mi-a zis ca e clar o alergie posibil si de la mancare (m-a intrebat de exp. daca am mancat capsuni-nu mancasem capsuni dar mancasem o nenorocita de tarta cu capsuni) si mi-a dat sa ma dau cu o mixtura care continea zinc, apa distilata, talc si inca ceva, ceva ca o solutie laptoasa care usca bubitele. problema a fost ca nu mi-a trecut doar cu solutia aia, dupa o saptamana de mancarimi m-am dus la ginecolog care mi-a dat sa iau si claritin pastile. normal ca l-am intrebat daca afecteaza cumva bebelusul si mi-a zis ca sunt recomandate sa fie utilizate cu precautie in sarcina, nu ca sunt interzise sau nu sunt recomandate. cert este ca mi-a trecut dupa 5 pastile luate.
tot ginecologul mi-a zis sa nu ma sperii ca astfel de iritatii sunt destul de frecvente in sarcina, poate fi de la mancare (gandeste-te la ce ai mancat sau ai baut in mod deosebit) sau sa fie provocate chiar de la hormonii de sarcina.
bafta si sa scapi repede de mancarimi!
danutz, 36+
roxanica2006 spune:
Multumesc din suflet fetelor care mi-au raspuns.
Intre timp situatia s-a imbunatatit, in sensul ca am scapat de mancarimi si pot si eu sa dorm linistita, am pofta de mancare, de viata.Bubitele sunt inca prezente, parca s-au mai estompat, nu mai au o culoare atat de aprinsa, dar de trecut nici vorba.
Am mai fost la dermatolog, de data asta m-a diagnosticat cu : urticarie generalizata si mi-a prescris un tratament puternic cu vreo doua cutii de PREDNISON sau alta solutie, acelasi medicament injectabil, prin perfuzii, vreo 10 zile internare.
Ginecologul insa nu a vrut sa auda de asa ceva, si mi-a prescris trei pastilute de Claritine,al caror efect se pare ca a fost stoparea senzatiei de mancarime.
Dr. m-au asigurat ca bebelusul nu e afectat, problema e doar a mea.
Multa sanatate tututor mamicilor!
ROXANA
35+
DAVID MIHAI