Acnee pe fond seboreic
Hai hello toturor,
Uite subscriu si io la clubul celor cu acnee, dar la mine problema este un pic mai ciudata.
pe mine nu ma OMOARA acneea ci Ingrasarea tenului. Am un ten mixt, care se ingrasa oribil in zona T, si este si mai iritat in aceasta zona.
Nush ce naiba sa mai folosesc.. e oribil sa pleci de acasa intr-un fel(spalandu-ma pe fata) si sa vin cu o fata plina de ulei.
Am fost p la mai multi dermatologi, parerea mea.. toti cei din RO sunt incapabili... si am fol Skinoren, smooderm, o crema de la gerovital, Garnier, o groaza de creme.. care irita si mai rau fata, dar nu diminueaza sebumul. + unele ,masti de argila.. drojdie de bere etc.
Help!
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Du-te la cateva sedinte de cosmetica. Apoi, asteapta sa mai "imbatranesti" nitzel, cat sa te reglezi hormonal.
Acuma, vorbind ceva mai serios, poti face si un tratament, dar totusi, medicul este cel mai in masura sa-l stabileasca.
In primul rand, tratamentul neîntrerupt este esential. Chiar dupa rezolvarea problemei, trebuie continuate cu consecventa masurile terapeutice pentru evitarea recidivei. Datorita cronicitatii ei, acneea este o boala scumpa. Tratamentul se face prin aplicarea topicelor recomandate de catre medic pe întreaga suprafata a pielii afectate si nu doar pe leziuni, prevenind astfel aparitia de noi cosuri.
Marea majoritate a pacientilor raspund bine la tratamente simple cu antibiotice pe cale generala (Tetraciclina, Doxicilina) sau aplicate local sub forma de gel (Eritrogel, Metronidazol gel) sau spuma (Sebium K2). În cazul în care rezultatele nu sunt multumitoare, se va face tratament oral cu Izotretinoin, cunoscut sub numele comercial de Roaccutane.
Acest medicament este un derivat de vitamina A si are efecte spectaculoase în cazurile grave de acnee (în care se asociaza la cosuri noduli si cicatrici), sau în cele care nu raspund la tratamente clasice. Tratamentul complet este foarte eficient dar si foarte scump! Deoarece are efecte secundare nedorite, el poate fi luat doar la indicatia medicului care stabileste durata curei, de obicei 4-6 luni, si doza necesara.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Adina spune:
pentru ten gras: crema neutrogena cu argila ( nu stiu daca se gaseste in romania)
pentru acnee: crema ( suspensie) mibazon ( se gaseste la farmaciile veterinare)