Enterocolita-ce sa-i mai dau de mancare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susulina spune:

Lilia si eu parca am mai auzit undeva ca e bun dovlecelul si chiar o sa-i pun dovlecel in mancare,iar de Humana n-am zis ca n-ar fi bun, doar ca Alex n-a vrut niciodata lapte praf si mare mirare sa vrea acum.Multumesc pentru sfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

de la o mamica cu copil care a avut entero 2 luni si am stat ba in spital ba acasa, uite regim dat de medic de la Elias, in plus fata de injectiile zilnice la spital:

- morcov fiert
- orez fiert
- piept de pui fiert bine
- ficatel de pui fiert sau la tigaie fara ulei
- paine alba prajita
- mere coapte
- banane la cuptor
- HN 25 (sau Nan HN)
- ceai de menta
- zahar alb
- ulei de masline (1 lingura in manacre pe zi, nu mai mult)
- Smecta
- Ecoflorina
- saruri la nevoie

INTERZIS:

Dovlecei
mamaliga
ciorba
supa
zaharoza
glucoza
vita
Vitel - ambele greu de digerat, iar vitel e interzis copiilor pana la 5 ani pt ca e toxic pt ficat
portocale (toate fructele cu p)
citrice
lapte
grau
cereale (oricare ar fi ele - inclusiv Nestle - canmd i-am spus ca as incerca cu orez de la Nestle mi-a zis ca suna la Protectia Copilului daca nu ma potolesc cu tampeniile)
ovaz

Dupa 5 zile daca kk incepe sa se inchege treci la gratar de piept de pui si branza de vaci proaspata si poti sa ii dai dupa 1 zi si zeama de la supa de pui cu morcov.

sper sa iti fie de folos, pe mine m-a ajutat, dar pana nu am trecut pe ecoflorina nu am reusit sa scapam. noi am avut o forma mai grava de entero si de aia a durat asa mult, recuperarea, dar, dupa tratament injectabil a fost ceva mai bine. Partea naspa e ca stomacul ei a fost dat peste cap si cum isi revenea chipurile complt, o luam de la capat dupa 2 zile cu moale.

sanatate maxima,

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ciudat...eu stiu ca nu e voie zahar la diaree, ci glocoza (pentru a preveni si corecta deshidratarea). Se foloseste gluc. 5%, adica o lingurira la 100 ml de ceai, lichid. Asta o gasesti si in Mama si copilul, dar si in alte carti despe bolile diareice.

Din cele interzise pe lista medicului de la Elias, nu sunt de acord (noua ne-au fost trcute pe lista, fetia mea a tinut regim sase saptamani vara trecuta, iar acum, doua) cu astea:
Dovlecei
mamaliga
supa , (aici ai dreptate daca te referi la supa de carne, nu la supa de legume)
orez de la Nestle
Orezul se da in toate formele, fulgi, praf, fiert, crema.

Aici, m-ai bagat in ceata complet!
vitel e interzis copiilor pana la 5 ani pt ca e toxic pt ficat

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si Robert a facut gastroenterita vara trecuta (acum 2 ani) in Romania si doctorita care l-a consultat a zis sa-i pun glucoza in ceaiul de menta... Oricum nu am reusit sa-l vindecam acasa, a ajuns in spital la perfuzii (cu glucoza). A avut si amigdalita in acelasi timp si tot ce incerca sa manance sau sa bea - varsa - inclusiv sarurile de rehidratare, asa ca s-a deshidratat.
Si tin minte ca am gast niste cereale cu orez dar fara lapte - Nestle oare?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susulina spune:

Freia- chiar m-ai pus pe ganduri. Asa mult poate sa dureze enterocolita asta?Eu imi faceam griji ca are tratament de miercuri si azi l-a terminat in cea mai mare parte si inca kk nu e in regula.Face 1-2 ori pe zi cand mai legat, cand mai moale, nu e diaree apoasa.
Tratament a avut cu Ercefuryl-4 zile, Ecoflorina-5 zile, Sumetrolim si Debridat.
Despre carnea de vitel medicul meu de familie zice ca mai bine-i dau numai vitel decat pui din comert, nu stiu ce sa mai zic.
Azi dimineata i-am dat un amestec de orez cu mar copt si cu morcov fiert.Aseara i-am dat papanasi, dar acum inteleg ca nu e voie gris.
Nu stiu ce sa zic de ou.Cineva aici zicea ca nu e voie, doctorita a zis ca pot sa-i dau
Si sa inteleg ca pot sa-i indulcesc ceaiul cu zahar?Ca poate asa-l bea ca altfel nu vrea.O sa mai sun doctorita s-o intreb clar ce e cu zaharul asta.
Se poate da zeama de compot? Si de care?Ma gandesc ca trebuie hidratata bine si ea vrea numai apa.
Si bananele nu sunt bune asa?Deci trebuie coapte ca si merele?
Sper sa se termine repede sa nu fie o forma grava.In rest Alex se simte bine, n-ai zice ca are vreo problema.

Si aveti idee cum se transmite enterocolita?
Adica ar trebui s-o tin departe de alti copii? Sau pot sa iau si eu boala de la ea?

Raluca si Alexandra-Ioana(15 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

banane coapte i-am dat asa pt ca nu vroia sa le ia altfel, cat despre tratament, asa am inceput si noi, identic, si dupa 3 zile incepuse sa faca caca, care era mai mult apa, la 10-15 minute. numai lua lichide si era ca o carpa si era si alba. am dus-o la spital si am trecut pe injectii.

Vitelul e greu la ficat, si am observat asta si la stomacul ficamii. nisic dupa 6 ore de la ingerare nu il digerase. a vomat si a iesit si vitel, asa masticat cum era.

noua gluzoca ne-a interzis.

asta am patit noi, nu e o obligativtate sa vi se intample si voua.

orezul de la netle mi l-a interzis pt ca trece prin diverse etape pana ajunge praf si pierde din proprietati. a zis ca nu ma doare mana sa firb orezul si sa folosesc apa de la fiertura la HN25.

mamaliga n-am intrebat de ce dar mi-a specificat sa nu ii dau, pe masura ce eu o intrebam ce anume pot sa pastrez ea imi spunea da sau ba, la unele apucam sa o intreb de ce.. dar nu poate sta juma de ora numai cu un parinte cand la usa mai sunt 5-6 parinti veniti la injectie.

Entero se raspandeste prin maini nespalate si bagate in gura, pus mana prin mijloace de transport si apoi la gura, folosit apa nepotabila, alimente nespalate etc.

Nu poti sa iei decat daca nu te speli pe maini, pui mana pe fecale etc.

Este bine sa limitezi accesul altor copii la jucariile ei avand in vedere ca poate lasa saliva atat ea cat si alti copii pe ele, dar in primul rand, copilul e sensibil, si entero poate sa degenereze si sa devina mai serioasa problema. Fetita are sist imunitar slabit, deja lupta cu o boala, nu o supune riscului sa capete si altceva.

noi va uram sanatate

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiserb spune:

Va cer si eu un sfat desi nu am postat chiar pe subiect...Am un baietel de 1 an care de 2 saptamani nu mai mananca mai nimic. Dupa el ar manca numai lapte, cu greu ii dau 2-3 lingurite de legume, asta cand am norocul sa nu le vomite, mai mananca iaurtel cu fructe, un pic de branza proaspata, fructe si in rest lapte. am mers la pediatru cu el si mi-a spus sa mai am rabdare ca majoritatea copiilor trec prin perioade din astea dar eu nu ma pot linisti. mi-a spus ca, daca accepta lapte sa-i dau lapte cat vrea sa bea, dar eu stiam ca mai mult de 500 ml la varsta asta nu este indicat. Nu a fost niciodata un mancacios, dovada ca la 1 an are doar 8,4 kg si 70 cm dar manca si carnita, ou, ficatel, iar acum nici nu vrea sa puna gura pe ele.
orice sfat mi-ar fi de folos,
multumesc

Mergi la inceput