Enterocolita-ce sa-i mai dau de mancare?

De 2 zile fetita mea are enterocolita.A vomat acum 2 zile si a facut si temperatura 38.4 si are diaree.Acum e spre bine, are tratament si singurul simptom mai este diareea.Nu i-am mai dat lapte, a mancat numai ciorbita, branza dulce facuta cu calciu lactic, stixuri, covrigi mere coapte, banane si cereale Nestle-grau cu banane si lapte. Am cautat si cu orez, dar nu au in combinatie cu lapte praf si lapte din asta de vaca nu trebuie sa-i dau.Ieri i-am mai dat si un pic de carne de vitel facuta la cuptor.
Mai dati-mi si mie idei de ce mancare mai pot sa-i dau, va rog.
Raluca si Alexandra-Ioana(15 septembrie 2004)
Raspunsuri

Nicoleta spune:
Servus.
Iti recomand sa nu ii dai ciorbita in prima faza.
Cu orez gasesti la Nestle, fara lapte.
Multa sanatate.
Nicoleta

claujro spune:
I-ai dat f corect sa manance, mai putin ciorbitza aia. Mai bine o supa de legume fara carne. Un orez fiert cu morcov. Nu ai voie rosie (de ex). Macaroane cu branza mai poti sa-i faci.
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani
Poze parinti
Poze Mara si Matei

diana21 spune:
Fa-i cerealele cu lapte Nan fara lactoza. Si nu-i da grau. Gasesti orez simplu, orez cu roscove, orez, porumb si tapioca. Astea sunt fara lapte si le faci in Nan. Poti sa dai si carne, dar fiarta separat de mancare sau la gratar. Pui si vitel. E chiar indicat sa-i dai pentru proteine. Poti sa-i mai dai si dovlecel, albitura, morcov. Mamaliguta cu telemea, macaroane cu telemea. Oul, doar dupa o saptamana de scaune normale. Multe ceaiuri, apa, incearca si Ecoflorina sau Biotics, sapte zile, pentru refacerwa florei (care se cam distruge in toate formele de enterocolita). Regimul e sfant, se tine minim o saptamana, depinde si de varsta copilului, cu cat e mai mic, cu atat e mai lung regimul. Daca nu ai grija, poate face intoleranta la unele alimente si poate recidiva diareea.
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

LiliaToma spune:
In loc de lapte ii dadeam Humana NH25. Asta pentru ca nu aveam cum sa o pacalesc, ca cerea lapte mereu. Este si satzios, ca are consistenta unor cereale cu lapte.
Pentru ca nu manca orezul, i-am facut ardei umplut cu orez, piept de pui si morcov.
Lilia si Amelia( 26.09.2004)
poze
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

diana21 spune:
Hu stiu ce mai contine Humana HN, dar Milupa HN25 contine si putina lactoza (scrie pe cutie), asa ca eu am preferat Nan fara lactoza pentru ca e lapte gol si seamana la gust cu Nestle Junior (ce bea fetita mea). In plus, Nanul il poti folosi cu diverse cereale sau la gatit (sosuri). poti sa-i faci dovlecel umplut (dovlecelul e permis), sau ghiveci de legume (cu dovlecel, telina, pastarnac, patrunjel radacina si morcov). Poti incerca sa pui si mar fiert in mancare daca vrei, ii da un gust dulce-acrisor.
Nestle-grau cu banane si lapteAsta nu e deloc ok pentru ca are lapte cu lactoza, adica normal. Tu, de fapt, nu ai voie sa-i dai lapte cu lactoza, nu doar lapte de vaca. Si laptele praf e tot de vaca. Lactoza e cea care provoaca intoleranta la lapte si e interzisa in diaree.
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

dana_ene spune:
Raluca nu e bine sa-i dai inca ciorbitza si lapte. Cartofii sunt periculosi, de asemenea.
Fetele ti-au spus cu ce oti sa inlocuiesti laptele.
Eu pentru diaree in primele zile nu dau decat:
- banane
- mere coapte
- covrigi
- CEAI DE MENTA
- orez (de multe ori o pun sa bea cat de putina zeama de orez)
- morvovi fierti
Si dupa ce a avut cateva scaune mai tari ii fac carne de pui la gratar.
Sanatate !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

susulina spune:
Multumesc de sfaturi fetelor!O sa incerc sa-i fac dovlecel umplut si carnita la gratar.Ieri i-am facut papanasi in loc de cerealele acelea(cu gris, ou, branza dulce si uin pic de zahar).Sper sa fie buni.
Cerealele astea de la Nestle cu orez care nu contin lapte ce gust or avea daca le adaug apa? Problema e ca Alex a mea nu a vrut niciodata lapte praf. La un moment dat am incercat toate variantele de pe la mamici din cartier care dadeau copiilor lapte praf. Si n-a vrut niciunul.Eu am alaptat-o pana la 1 an si 11 luni , iar de la 1 an a avut completare lapte de vaca.Asa ca nu-mi vine sa dau o gramada de bani acum pe o cutie de lapte praf si nici sa nu puna gura pe el.Cred ca voi renunta cateva zile si la cerealele astea.
Ma gandeam sa-i fac si sote de morcovi, poate o manca.Si sa-i fac si pilaf desi de obicei mananca doar carnita din el.
Ciorbita de care ziceam, e de fapt supa de pui dulce, in care e adevarat i-am pus un pic de rosie .Nici nu ma gandeam ca n-ar fi buna.Dar o sa-i fac si fara rosie azi.Carne fiarta are voie, nu?
Sper sa se faca mai repede bine ca tare mi-e mila de ea ca umbla dupa mine prin casa si zice"lapte-lapte-lapte".
Raluca si Alexandra-Ioana(15 septembrie 2004)

susulina spune:
Si nu vrea ceai, mai ales de menta.Cand era mica bea ceaiul ala babycalm dar acum nici nu pune gura pe el. Azi am facut pentru noi de dimineata ceai cu tei sunatoare si menta, indulcit cu zahar brut .I-am dat si ei si asa a vrut.Nu i-am dat prea mult ca nu stiu daca are voie indulcit.
Dar fulgi de ovaz are voie? Ca ea ii manca dimineata in combinatie cu fructele pasate.Si din astia i-am dat azi cu banana si mar copt si un pic de branzica dulce.
Dar maslinele sunt bune?

LiliaToma spune:
Parca stiam ca dovlecelul se recomanda la constipatie...
Humana NH 25, mi-a fost recomandat de doi doctori.
Lilia si Amelia( 26.09.2004)
poze
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)