cum prepar conopida?

va rog sa-mi dai si mie o reteta. stiu ca erau pe undeva astfel de retete, dar nu le gasesc si maine vreau sa fac mancare de conopida.
multumesc
Raspunsuri

lulu77 spune:
Conopida la cuptor :
Conopida rupta buchetele si oparita in apa cu sare se pune intr-o tava .Peste conopida adaugam rondele de rosii ,piper ,sare ,cimbru , un pahar d evin alb si apa .
O lasam la cuptor pana se coace /fierbe bine conopida .
Se poate adauga deasupra ( la sfarsit) branza sarata rasa.
Conopida pane :
Conopida rupta buchetele , se opareste in apa cu sare ,se trece prin ou batutu amestecat cu sare si piper si faina si iar ou , se prajeste in ulei incins .Se serveste cu mujdei de usturoi.
Conoipda la cuptor 2:
Conopida rupta buchetele , oparita in apa cu sare se introduce la cuptor sa fiarba in putina apa si o lingura de ulei , sare si piper .La sfarsit se adauga deasupra cascaval ras si smantana si se mai lasa la cuptr max 5 minute .
POFTA BUNA!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


Hildegard spune:
uite poti sa-ti alegi ce vrei:
Sper sa intelegi.
pup
Conopida gratinata
Ingrediente: conopida, oua, smantana, unt, cascaval, sare, piper
Conopida desfacuta in buchetele se fierbe in apa cu sare (nu foarte tare); se unge o tava cu unt, se pun buchetelele de conopida scurse si se condimenteaza; deasupra se toarna un amestec facut din oua batute, cascaval ras si smantana din abundenta; peste acest sos se pun bucatele de unt si iar un strat de cascaval ras; se da totul la cuptor pana se rumeneste cascavalul de deasupra.
Pofta buna!
Sau:
Desfaci conopida in buchetele, o pui la fiert in apa cu sare.
- Faci o maioneza clasica (ou, mustar, ulei).
- Conopida fiarta o lasi putin sa se stoarca apa, o zdrobesti cu furculita (se poate si toca) si o lasi sa se raceasca.
- Adaugi conopida in castronul cu maioneza, pui sare, piper, usturoi pisat si amesteci totul cu mixerul.
Supa crema de conopida
2 linguri unt
o ceapa mica
o bucatica de praz (numai partea alba)
o conopida
vreo doi cartofi fainosi taiati cuburi
supa de oase de pui cit sa acopere legumele (cam 1 1/2 litru)
sare, piper
parmezan ras
frisca neindulcita (optional)
Ceapa si prazul marunt tocate se calesc citeva minute intr-o lingura de unt, se adauga conopida bucatele si cuburile de cartofi si se mai calesc toate vreo 5 minute. Se sareaza, pipereaza si se acopera cu supa de oase, fierbind la foc mic pina cind se inmoaie legumele.
Se mixeaza si daca este prea groasa se mai subtiaza cu niste supa de oase.
La sfirsit se adauga restul de unt si parmezanul ras.
Se serveste cu un mot de frisca si cu crutoane.
alta reteta:
1Conopida
1 galbenus
1 lingurita de mustar
1-2 catei de ustroi
ulei,sare,piper(fac.)
Conopida se curata se taie bucati(buchete) ,se spala si se pune īntr-o oala cu apa si sare la fiert.
Nu se lasa foarte mult la fiert ,se īnmoaie prea tare(faceti proba)
Cīnd e fiarta,se scurge de apa,si se lasa la racit.
Īntre timp faceti maioneza: un galbenus + lingurita de mustar se freaca,iar api se toarna uleiul si se amesteca bine.Cantitatea de ulei exacta,nu o pot spune,deoarece conteaza marimea galbenusului si modul de preparare(mixer,manual..) Eu am facut cu mixerul,asa fac de obicei.E mult mai repede gata si iese mult mai teapana decīt cea facuta manual.
Bucatile de conopida se piseaza.Ustroiul se da prin presa/sau piseaza si se adauga la conopida.Se toarna maioneza peste(la o conopida nu asa mare,pun doar jumatate din cantitatea de maioneza).se sareaza si pipereaza(fac.) dupa gust se amesteca bine ,si se da la frigider .
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05


mirelaispir spune:
multumesc pt raspuns fetelor! foarte interesante retetele voatre, voi apllica una astazi, nu m-am hotarat pe care.
mai am o intrebare. mie imi plac foarte mult salatele cu maioneza. pot face si conopida cu maioneza si (eventual) castraveti acri?


lulu77 spune:
Sigura ca da .
Conopida o fierbi , o rupi buchetele mai mici si o amesteci cu maioneza ,castraveti taiati si ei cubulete ,sare ,piper si POFTA BUNA!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


cinta spune:
buna, fetelor
spuneti-mi, va rog, cat trebuie fiarta conopida?
multumesc
cinta
http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra


cornelianeli spune:
conopida o fierb 5-10 minute,sa nu se sfarame mai ales daca o fac pane
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
SA O AJTAM PE BARBYE
POZE


mirelaispir spune:
am executat o salata de conopida cu maioneza si castraveti murati. o minunatie! maine am sa incerc si alteva. chiar buna conopida asta, eu o foloseam doar la muraturi
eu am mai mancat conopida la o matusa de-a mea (acum foate mult timp) si nu mi-a placut deloc. dar nu cred ca era de vina conopida, ci reteta (facuta la cuptor cu sos de rosii si carne de porc - arata ca o varza la cuptor, dar foarte dulce) si de-atuncea nu am mai mancat pana ... ieri. am fost placut impresionata, dar salata trebuie lasata pe a doua zi pt a se intrepatrunde gusturile.


georgiana 1000 spune:
Conopida cu mustar si usturoi
Ingrediente
1/2 conopida mare, 5 catei usturoi, 1 lingura de margarina, 1 cana lapte, 1 lingura faina, 1vf. sare,ulei demasline, pentru decor rosii mici, mustar iute
Mod de preparare
se opareste conopida, se scurge, apa se pastreaza, se prepara sosul din margarina, lapte, faina, sare, mustar iute< intr-un vas se calestye in ulei de masline conopida buchetele-fasii, se adauga sosul si usturoiul zdrobit, dar si condimente cum ar fii coriandru


georgiana 1000 spune:
Conopida cu carne
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 3 kg conopida, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 100 g faina, 100 g pastć de tomate, 400 g rosii, 50 ml otet, 1 legatura verdeata, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza, se sareaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de supa. In restul de ulei se inabusa: pasta de tomate dizolvata in putina supa, faina cernuta si apa necesara formarii unui sos, care fierbe cca 15 minute. Sosul format, impreuna cu piperul pisat, se adauga peste carne si se mai fierbe cca 60 minute, timp in care se amesteca componentele. Conopida se curata, se spala, se desface buchetele si se fierbe in apa clocotita cu sare si otet. Cind este gata fiarta, se pune in vasul cu carne, impreuna cu rosiile spalate se taiate felii. Se amesteca si se continua fierberea inca 10 minute. Se controleaza gustul. Se serveste presarata cu verdeata.


mirelaispir spune:
georgiana, multumesc pt retetele tale. suna interesant "conopida cu mustar si usturoi", cred ca o execut cat de curand. cat despre cealalta, cred ca nu mai iese mancarea dulce daca oparesc in otet conopida. la asta nu m-am gandit. mie nu-mi plac mancarurie dulci. ce zici, merge oparita si in bors de casa?
