sezatoarea canadiana (53)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu tot stau sa-mi storc creerii (am o memorie mizerabila) sa imi amintesc unde dumnezeu stateam noi cand eram mici si parintii nostrii erau la serviciu. Oare, chiar asa, ma lasau singura acasa ? Ore in sir ? Eu n-as lasa-o pe Sofia singura in casa nici sa ma tai, nici chiar dupa 12 ani. N-o las eu nici singura in camera, ca cine stie ce mai inventeaza....dar in casa ? Si adultii sunt iresponsabili de multe ori, ce sa mai vorbim de copii...Asa ca zic merci pentru service de garde, ca daca n-ar fi fost inventat l-as fi inventat eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Cricor

Ana, in legatura cu Ema, poate sa strangi tu bani in plic?

Donia,

ii string cu placere banii, iti trimit adresa mea pe pm, si cui mai doreste;

Nelia,

Tudor este acum in clasa intia la Ecole Fleur de Vie, in Laval Ouest- la cinci minute de casa mers pe jos; ce-mi place inca, in afara invatatoarei care am mai zis, e super) este disciplina si curatenia din scoala, sunt toti in bluze albe sau albastre, clasele sunt luminoase, vopsite proaspat, au un teren de joaca urias, cu parc si iarba-in pauze; sunt destule activitati extrascolare: engleza, cerc tehnic micul Einstein, sah, etc (regret foarte tare ca nu l-am inscris la engleza- nu stiam cum va reactiona- si acum in clasa spune invatatoarea ca-i intre cei mai buni la engleza, si e foarte interesat, dar dupa experianta de anul trecut aveam emotii daca va face fatza sau nu intr-o clasa normala)

oricum daca nu vom pleca in Calgary, tot ne mutam in Ouest Island anul viitor, desi ma doare capul cu gindul la ce pot cumpara acolo si la ce pret si la casa asta misto pe care trebuie s-o vind, pentru ca centrul de autism de acolo are mult mai multe programe, fonduri mai multe si da sanse egale la toti copii cu probleme.

fetelor, e de groaza, am crezut ca-mi ridica masina de pe strada azi vintul...pina anul viitor in aprilie incepe distractia cu verglas, vint, gheata, zapada...

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu nu ma bag in discutia despre scoli private contra celor publice, ca nu ma pricep, dar cred ca, daca am avea suficienti bani, probabil mi-as da copiii la o scoala privata, bineinteles ca m-as informa foarte bine la care dintre ele.

Eu am intrat sa va intreb ce parere aveti despre vremea de afara? Am iesit cu fetele sa mergem la dans si apoi la patinaj, nu am fi avut de mers pe jos decit 5 minute pina la metrou, atit. Ne-a luat pe sus, a zburat caciula Agatei din cap si manusile Tudorei din carut de am umblat dupa ele vreo 10 minute, apoi pina la metrou am zis ca ne trezim zburind cu totul ca in Vrajitorul din Oz. Groaznic! Cica ninge la noapte, dar nu stiu daca si in Montreal.

Ange, ma intrebai daca m-am obisnuit fara sot!?! Nuuuu!!! Si nici nu vreau sa ma obisnuiesc! Vreau sa vina cit mai repede acasa, ne e tare rau si greu fara el! Mai ales lu' mami! Am constatat ca e tare bun un barbat la casa omului, la multe cele...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Cred ca cel mai important este ca, copiii nostri sa fie fericti, in rest fiecare alege drumul care il crede cel mai bun. Daca nu am fii avut aceasta idee fixa cu quebecoaza (pe care o suport cu mare greutate, desi ma lovesc de ea in fiecare zii de 13 ani ), nu as fii ajuns neaparat la o scoala privata. Scoala are rolul ei, dar mai sint si alti factori care influenteaza drumul nostru in viata.

Mamici din Monteal:

Ce ziceti de o intilnire in timpul vacantei de Craciun? Poate stie cineva o sala mica de inchiriat (la o biserica, etc) unde sa putem petrece o dimineata sau o dupa amiaza? Mi-ar face mare placere sa va cunosc.

Mergi la inceput

Poate ne vedem pe la noi acasa. La Sofia, adica. V-as canta colinde romanesti, ce ziceti ? In vacanta de Craciun. Punem fiecare cate 2-3$ de mamica pt. gustari si ne amuzam cu BB-ii cateva ore. Va surade ? Fara barbati, ca nu am loc. Daca aveti alte idei, go for it, numa' ca la biserica...nu vad cum ne-am putea distra.

Oana, creca' dac-mauzi vorbind quebecoise, lesini. Io franceza n-am mai auzit de ani buni. Dar mie accentul imi place. Stiu si cantece de Noël in quebecoise. Noroc ca la pian. Adicatelea o sa tac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pe barbati ii trimitem la mine, ca are grija Octav de ei... sau mai bine ii tinem pe linga masini, ca sa nu raminem inzapeziti... Hihihi!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenB spune:

Nelia, multumesc pentru informatii, esti tare bine documentata despre scoli. Pe Iona am sters-o de pe lista daca zici ca e populatia asa colorata... eu de asta eram cam nemultumita la scoala unde este acum baiatul meu. Eu am fost cam disperata la inceputul maternellei, in toamna, pentru ca Cezar s-a despartit tare greu de gradinita si de prietenii pe care ii avea acolo si la scoala in grupa lui nu cunostea pe nimeni. Plangea cand il duceam si se agata de mine si zicea "mami eu vreau sa raman cu tine, nu vreau la scoala" iar mie mi se rupea sufletul, noroc cu invatatoarea care il lua de mana si mergea cu el asa in clasa. In plus, in prima zi cand s-a umplut clasa de tot felul de culori si natii...am ramas cam dezamagita si am inceput sa ma uit si dupa alte scoli.
Acum, insa, el s-a obisnuit aici, chiar ii place, ii place de invatatoare si ma gandesc ca si asta conteaza mult.
Cu gradinita a fost tot asa, nu am fost eu prea incantata la inceput dar el s-a obisnuit repede si i-a placut foarte mult. Cand l-am dus nu stia deloc franceza si acum vorbeste destul de bine, invatatoarea mi-a zis ca nu are probleme. Asa ca nici nu mai stiu cum e bine...sa alergi dupa o scoala "buna" sau sa lasi copilul unde se acomodeaza mai bine. Noi i-am zis acum lui Cezar ca am vrea sa ne mutam dar asta inseamna sa mearga la alta scoala si el s-a intristat, a zis ca lui ii place aici.
Ira, multumesc pentru pontul cu profesorii de la scolile private, eu nu stiam ca-i platesc asa prost, stiam numai ca acolo pot preda si cei fara permis.

Mergi la inceput

Carmen, nu stiu de toate scolile private, poate c-or fi si unele unde se plateste bine....Eu de exemplu tot la scoala privata sunt si sunt platita mult mai bine....dar de Marie de France stiu de la 2 profesori care lucreaza acolo, amandoi francezi. O tipa care sta in Cote des Neiges si m-am vazut cu ea in parc de cateva ori, si de tip - (tot francez) stiu de la Sibin, ca era proful lui de Cofi....a zis de fatza cu toata clasa ca a dat niste interviuri acolo si cand i-au spus salariul de 10$/ora la sfarsit a dat bir cu fugitii. Cred ca si in Franta se plateste mai bine, desi stiu ca si acolo profii is cam...dezavantajati financiar.

Cat despre studentii care vor toti sa predea la scoli publice...e normal, cine nu vrea sa lucreze la stat ? Si unde poate fi mai bine decat la stat in Quebec ? Trai pe vatrai, salariu dupa grila si vacante platite si avantaje sociale, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ira

Poate ne vedem pe la noi acasa. La Sofia, adica. V-as canta colinde romanesti, ce ziceti ? In vacanta de Craciun. Punem fiecare cate 2-3$ de mamica pt. gustari si ne amuzam cu BB-ii cateva ore. Va surade ? Fara barbati, ca nu am loc. Daca aveti alte idei, go for it, numa' ca la biserica...nu vad cum ne-am putea distra.

Oana, creca' dac-mauzi vorbind quebecoise, lesini. Io franceza n-am mai auzit de ani buni. Dar mie accentul imi place. Stiu si cantece de Noël in quebecoise. Noroc ca la pian. Adicatelea o sa tac.

Ira,

Multumim de propunere . Noi ne inscriem de acum pe lista de invitati.

Mergi la inceput

Ihi, si am o propunere, fiecare din voi vine cu cuvintele de la colinde romanesti imprimate si o sa facem corde sezatorence. Poate-i invatati si pe copii de fredoneze colo-n susu, buna dimineata, domn domn sa-nnaltam, o ce veste minunata, la vifleem colo-n jos, colindita. Mai caut si pe la Archambault, stiu ca Bela Bartok e in mare voga aici, si el a cules f multe colinde din europa de est.

Deci cine mai vine ? Stabilim si o data ? Propun sambata, 23 decembrie, ora 11 dimineata. Poate facem si o tombola pt. cei mici - dolarama, fiecare vine cu un cadou de 1$, il punem sub brad, dupa care tragem la sorti.

Mergi la inceput