ce culoare de gresie punem in baie?
Raspunsuri - Pagina 2
pet.cost2005 spune:
Eu as alege pt. baie o nuanta deschisa de gri-bleu ... oricum, nu culori inchise ...
Petronela
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
daniela_b spune:
Dintre cele mai frumoase combinatii pe care le-am vazut, una mi-a mers la inima: culoarea cafelei cu cea a untului...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Miramar spune:
Draga mea - eu tocmai am terminat de construit o casa - cu 4 bai - am ceva experienta la ele. Una dintre baile mele are dimensiuni cam mici 4,5 mp si mai ales are tavanul prea jos - inaltime 2,30m. Prin urmare modelul pe care l-am ales este cu placi foarte mari 50X30 cm rosii pana la mijloc, apoi un brau ingust cu un model cu dreptunghiuri rosu cu gri si apoi in partea de sus aceleasi placi mari dar albe. Tavanul evident alb si gresia rosie - asortata dar nu lucioasa ci mata si antiderapanta - obiectele sanitare sunt albe, cada, chiuveta, vas toaleta. Masca la chiuveta este din pal maro inchis wenge, la fel este si usa si rama la geamul termopan. Rezultatul este spectaculos. In orice caz, orice ai alege pentru o baie cu dimensiuni mici iti recomand o culoare in partea de jos mai inchisa dar nu foarte, verde, rosu, galben intens, gri-petrol, albastru deja e cam prea inchis, gresia la fel, iar partea de sus musai alba. Si placile cat mai mari. Nu alege bleu cu alb, sau galben pai cu alb, deci nu culori pale in totalitate, iti trebuie un constrast destul de mare pentru a crea senzatii optice care sa mareasca spatiul. Astea sunt recomandarile mele pentru tine. Eu am cumparat combinatia asta de la Romstal - showroomul din Pipera - daca nu ma insel in acel showroom inca mai exista un model de baie amenajat cu aceasta gresie si faianta - viziteaza-i si vei vedea cu ochii tai. Pretul era in jur de 500,000 lei/mp.
Altfel pot sa-ti spun ca ultimele fitze la amenajari bai este sa pui placi dreptunghiulare pe orizontala. Sa faci un model cu jocuri de culori din placi de o culoare dispuse pe verticala, brauri la fel tot pe verticala. Iar combinatiile care se poarta acum sunt alb cu rosu, gri petrol cu alb-gri pal, verde (mar verde) cu bej, si pentru cei chiar viteji verde (mar verde) cu portocaliu (orange), se poarta mozaicurile sau combinatii cu mozaic (dar este exorbitant de scump. Astea ti le spun cu titlu informativ, pentru cum ai descris tu baia ta insa tine cont de ceea ce am scris in prima parte a mesajului. Pana una alta secretul reusitei consta in a adapta moda conditiilor spatiului nostru si nu invers.
Mult succes si spune-ne si noua ce ai ales in final!
Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by nemary
Nadyana noi am terminat de renovat de curand apartamentul. Sotul meu vroia pt. baie gresie si faianta bleu sau verde. doar ca, ghinionul lui, am mers singura sa cumpar si am ales ce mi-a placut mie. vreau sa spun ca toti cei care ne-au vizitat sau au vazut pozele au apreciat la maxim culoarea si modelul pe care l-am ales. Baia noastra a iesit superba, cel putin din punctul meu de vedere.
Cat despre gresie neagra, mai bine nu.
gresie baie
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
Superba! Felicitari, e pe gustul meu.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Cel mai destept cedeaza primul
numeioana spune:
Vin si eu cu sfaturile mele... Cand am renovat apartamentul am devenit cunoscatoare in ale gresiei si faiantei. In primul rand daca vrei sa pui brau, dupa parerea mea e frumos si da un finisaj frumos faiantei. De-asta am optat pentru atunci cand am ales faianta. Culoarea trebuie sa fie cat mai deschisa, daca vrei sa ai senzatia de camera mai mare...si in plus oglinda sa fie cat mai mare, tot pentru aceeasi senzatie. Gresia nu trebuie sa fie aceeasi culoare, dar nuanta trebuie sa se potriveasca. Am pus si eu poze aici cu ceea ce a iesit la mine. In baie am ales o gresie mata, albastru si faianta alba cu firisoare bleu, cu chenar. Faianta este chituita cu chit albastru, culoarea gresiei. In hol am gresie negru cu gri, semimata, care se intretine usor, dar se vede pe ea orice urma de praf. In schimb da foarte bine cand e curata. In baia mica gresie gri mata si faianta alb cu gri. Faianta este lucioasa peste tot, pentru ca asta e farmecul ei, sa luceasca cat mai frumos.
Imi place si mie faianta de culoare rosie. Cand ma voi muta la casa imi voi face o baie rosie.
Spor la treaba!
Ioana
nemary spune:
FELICIA multumesc pt.aprecieri
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
poze apartament
Moniland spune:
Si eu sunt in febra renovarii. Iar baile imi dau pur si simplu batai de cap. Am o baie mica - mica. Lungimea 1,46 m iar latimea 1,10 m. Nu am in ea decat wc si o chiuveta. Voiam si un dus. Prin urmare am spart peretele dintre baie si living si am facut dusul. 80 x 80 cu 3 pereti cu faianta si o usa. Am schimbat deasemenea wc si chiuveta si le-am luat pe cele mai mici ca dimensiune. Rezervorul de la wc va fii suspendat pentru ca nu ocupa chiar asa mult loc ca si cel amplasat pe vas. Sotul meu vroia culoare baii albastru sau verde. Eu am gasit un mov superb. Dar fiind baia lui am luat un verde mar. Din ce am studiat eu nu se mai poarta braul. se poarta in baie 2 culori. Una care predomina si cealalta care da accentul. Deasupra wc, a chiuvetei, a bideului etc se pune un rand din aceasta faianta. Se poarta mult mozaicul. Cea mai mare parte a faiantei este intr-o culoare, iar sirurile de faianta sunt un fel de mozaic. Placa de faianta de dimensiunea 25 x 35 este impartita in dreptunghiuri mici si fiecare dreptunghi este o alta nuanta de verde. Mi s-a promis ca luni ( 6 nov) va fii gata. Voi pune poze sa o vedeti.
Pentru baia mare care are aprox 27 mp m-am gandit sa o fac rosu cu alb. Dar mai vad pana saptamana viitoare cand vor incepe acolo santierul.
Monica
Moniland spune:
Daca vrei neaparat brau atunci pune-l pe verticala si separi cele doua culori. Am vazut si asa in showroom-uri. Ca sa dai impresia de spatiu poti sa pui o oglinda mare in care se va reflecta toata baia. Bineinteles aceasta oglinda va fi alta spre deosebire de cea deasupra chiuvetei.
Eu prefer doua culori de faianta, iar gresia sa fie la fel ca si una dintre faiante.
Si asa cum a spus si miramar foarte la moda este aplcarea placilor de faianta pe orizontala.
Monica
Miramar spune:
Moniland te pup si eu am o baie mar verde cu sir de mozaic bej. O sa pun si eu poze. Am si eu o nedumerire insa - ai o baie de 27 mp sau ai vrut sa spui 7 mp ????
Daca cumva n-ai gresit si chiar ai o baie de 27 mp tare as vrea sa vad si eu poze.
Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472