Mancarea ucigasa

Mancarea ucigasa | Autor: saddie

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca ati citit articolul asta din Ziua dar pe bune ca o sa ajungem sa mancam iarba ca sa fim siguri ca nu mai bagam in noi atatea chimicale!

www.ziua.ro/display.php?id=209867&data=2006-10-26" target="_blank">Mancarea Ucigasa

www.tickercentral.com/view/76xc/1.png" target="_blank">Slabesc,slabesc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

si crezi tu ca iarba nu contine chimicale???
nu -ti raspund doar de dragul raspunsului, ci pt ca am observat un lucru. ttal meu este crescator de albine. de cativa ani lui si colegilor lui de breasla nu li se mai primeste mierea la asociatie pt ca ... ar fi infestata cu chimicale. chimicale pe care le culeg albinele odata cu nectarul din flori (nitrati, azotati etc). asa ca nici iarba nu mai este sigura. asta este rezultatul agriculturii haotice din perioada comunista, cand se puneau in pamant ingrasaminte in prostie pt a raporta toamna zeci de tone productie la hectar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de saddie
... o sa ajungem sa mancam iarba ca sa fim siguri ca nu mai bagam in noi atatea chimicale!

Sperante desarte ...
Chimicalele sunt deja si in iarba: DDT-ul care inca mai sta prin pamant si-ajunge via cornute si-n laptele de pe masa, azotatii, sulfatii si-alte binefaceri ale erei industriale dar si postindustriale, pe care-i plimba apa in ciclul sau vesnic, ceva strontiu, cesiu si alte urari de bine de la baietii cu centrale si nu numai, ...
Nu mai exista colt pe planeta asta care sa nu fie afectat de poluare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Nu numai in perioada comunista se puneau chimicale ci si acum.
Eu calatoresc foarte mult prin tara cu job-ul si mai ales acum toamna cand se ara pentru cartofi de ex. toate campurile sunt albe de zici ca a nins pe acolo. Rezultatul sunt cartofii de un kg. bucata si din ce in ce mai mult lipsiti de orice gust.

www.tickercentral.com/view/76xc/1.png" target="_blank">Slabesc,slabesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Fara suparare,dar mie imi suna a gripa aviara !
Adica a "zvon tintar armasar" doar pentru distrugerea productiei autohtone in favoarea celei europene!
Tot ce fac Romanii e prost si ce face uniunea europeana e bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Si mie imi suna tot a ...ce e romanesc nu e bun..

Odata cu intrarea in UE taranii nu mai au voie sa prelucreze si sa comercializeze branza, lapte, oua cum o fac acum. O sa bem doar UHT-uri si o sa cumparam doar branza vidata???
Ce o fi atat de rau si de dramatic in ce se intampla pana acum de trebuie sa renuntam la acele singure surse de alimente mai lipsite oricum de chimicale decat ce gasim in supermarketuri??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Adica a "zvon tintar armasar" doar pentru distrugerea productiei autohtone in favoarea celei europene!

A zis cineva ca in UE e mai bine?! Intr-un anumit sens e mult mai rau. Spre deosebire de tarile "avansate" in Ro se intampla doua fenomene contrare, unul bun (pe cale de disparitie) si unul rau (mi-e teama ca nu pe cale de disparitie). Pe de o parte sunt taranii care inca mai lucreaza "batraneste": fara chimicale, doar cu balega si cu samanta pastrata de la an la an. Cand prindeti unul luati-i adresa si cumparati numai de la el! Pe de alta parte nu exista nici un control si cine foloseste chimicale poate folosi linistit in exces, peste normele considerate oarecum "sigure" (chit ca de fapt rele sunt oricum). In tarile avansate nu mai ai de unde sa ii iei pe cei din prima categorie si vor muri si la noi curand. Pe de alta parte controlul este mai riguros si nu risti sa ajungi in spital de la un cartof, asa cum cunosc un caz in Ro. In concluzie la noi inca e mai bine, daca tii ochii deschisi, sau e mult mai rau daca te lasi dus de nas.

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

o fii ucigasa, dar trebuie sa aiba si UE o piatza de desfacere pt produsele adunate de amaratii de polonezi, romani si bulgari care muncesc 14 ore pe zi pe camp pt 3 euro/ora, primesc bataie la propriu si dorm pe jos in coteze de animale.
pai nu?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mirelaispir

si crezi tu ca iarba nu contine chimicale???
nu -ti raspund doar de dragul raspunsului, ci pt ca am observat un lucru. ttal meu este crescator de albine. de cativa ani lui si colegilor lui de breasla nu li se mai primeste mierea la asociatie pt ca ... ar fi infestata cu chimicale. chimicale pe care le culeg albinele odata cu nectarul din flori (nitrati, azotati etc). asa ca nici iarba nu mai este sigura. asta este rezultatul agriculturii haotice din perioada comunista, cand se puneau in pamant ingrasaminte in prostie pt a raporta toamna zeci de tone productie la hectar.

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face
------------------------

mirela si ana monica (8 dec 2005)

Mirela,
Interesant ce ai scris tu.Aici,unde locuiesc,am vazut de multe ori miere biologica provenind din Ro.Am cumparat in citeva rinduri,e f buna.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by ymcar

quote:
Originally posted by palmyrah2002

A zis cineva ca in UE e mai bine?! Intr-un anumit sens e mult mai rau. Spre deosebire de tarile "avansate" in Ro se intampla doua fenomene contrare, unul bun (pe cale de disparitie) si unul rau (mi-e teama ca nu pe cale de disparitie). Pe de o parte sunt taranii care inca mai lucreaza "batraneste": fara chimicale, doar cu balega si cu samanta pastrata de la an la an. Cand prindeti unul luati-i adresa si cumparati numai de la el! Pe de alta parte nu exista nici un control si cine foloseste chimicale poate folosi linistit in exces, peste normele considerate oarecum "sigure" (chit ca de fapt rele sunt oricum). In tarile avansate nu mai ai de unde sa ii iei pe cei din prima categorie si vor muri si la noi curand. Pe de alta parte controlul este mai riguros si nu risti sa ajungi in spital de la un cartof, asa cum cunosc un caz in Ro. In concluzie la noi inca e mai bine, daca tii ochii deschisi, sau e mult mai rau daca te lasi dus de nas.

My life stinks

Ymcar,
Chiar daca mai sunt tarani care nu folosesc chimicale(si da,am si eu rude la tara care nu folosesc ca ingrasamint decit balegar)dar vecinii lor folosesc(in exces sau nu),astea"trec"si la ei,vintul le imprastie sau prin circuitul apei in natura.
Imi pare rau ca nu am timpul necesar sa caut,era un studiu facut in sensul asta prin 2002.

In alta ordine de idei,articolul mi se pare cam fortat...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

Mi se pare groaznic , in curand nu vom mai putea manca nimic

Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic

Mergi la inceput