Cum trecem peste o despartire dureroasa?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna_2007 spune:

Mara, sunt noua pe forum si acum am citit si eu postarea ta.

Impresionant calvarul prin care ai trecut. Impresionant si curajul tau, de a te desparti, cu un bebe mic, de un partener care nu te-a meritat... jos palaria! Te admir.

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si fericire, fii o mama buna pt. bebe in continuare!!

"Adevarul este un lucru in mod absolut necamuflabil. De sub toate contrafacerile, de sub toate minciunile, de sub toate aberatiile, oricat de adanc l-ar ascunde, oricat de groaznic l-ar mutila - inca razbate, inca sclipeste, inca respira..."
(Mihail Sebastian - Jurnal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Fetele, trebuie sa va povestesc, ca deja ma amuza prea tare situatia.

Am revenit in Capitala inainte de Anul Nou, in casa in care am locuit cu el. Si surpriza: nu mai doarme pe salteaua gonflabila, in sufragerie, s-a mutat in dormitor, doarme din nou in pat. Eu, in schimb, am inceput sa nu-l mai bag in seama, nu-i vorbesc decat daca ma intreaba de vorba. Mai nou, imi fac coada colac si ma cam uschesc de acasa. Nu ca mi-as face de cap, dar, cand am timp liber, prefer sa stau cu prietenele mele, sa iesim in oras, sa mergem la cumparaturi, ca sa-mi mai limpezesc si eu gandurile. Ma asteapta un examen la inceputul lui februarie, dupa care va trebui sa-mi fac curaj sa ma duc din nou la serviciu, sa vad daca mai e loc de mine pe acolo sau va trebuie sa-mi caut in alta parte.

Revenind la dumnealui, e foarte politicos! Daca ma prinde acasa ma intreba daca mananc cu el, daca e bine bebe si alte lucruri de genul.
Ei, da, nu s-a mutat si nici nu lasa impresia ca ar avea de gand. E drept ca se fereste in continuare de mine cand vorbeste la tel cu anumite persoane, ba chiar evita sa raspunda de multe ori, in schimb se pare ca nu il deranjeaza daca dormim in acelasi pat.

Initial, am crezut ii e prea frig din sufragerie (acum trei luni, zicea ca nu doarme in dormitor ca ii e prea cald ). Si ca a inteles ca eu am f mult de lucru la calculator, in sufragerie si e mai bine pt el sa doarma in dormitor. Dar, intr-o seara, m-am mai stat sa lucrez la computer, pentru ca eram prea obosita si m-am bagat in pat devreme, pe la 22h. A venit si el doua ore mai tarziu si a dormit cu mine.

Voi ce parere aveti? Nu ca as vrea sa fac speculatii, dar sunt curioasa cum vedeti voi di nafara toata mascarada asta, ca nu mai stiu cum s-o numesc.

Vestea buna e ca va scriu cu zambetul pe buze, detasata si muuuuuuuuuuuult mai linistita. Bebe e o minune, imi spune mama ca alearga cu premergatorul (cadou de la taica'su) prin toata casa si are deja 7 dinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Ne intrebi daca si noua ni se pare ca iti face curte si ar vrea sa reia relatia cu tine?

Mie nu mi se pare. Cred ca este inca confuz, nu ii este 100% clar ca vrea sa fie cu cealalta sau fara tine. Poate are si dificultati de ordin administrativ. Poate s-a hotarat ca desi nu te mai iubeste, macar te respecta si apreciaza. Poate ca i s-a facut cumva si dor de tine, ca doar te-a placut la un moment dat.

Era tare bine daca v-ati fi despartit si dpdv administrativ. Totul ar fi fost mai curat si mai clar.

Ce pot sa zic eu? NU iti fa iluzii aiurea.

Ce as face in locul tau? As incerca sa ma port normal, ca si cu 1 partener de apartament cu care am impartit f f multe in trecut. Adica nici rece si nici altfel. Doar sincer si cu respect. Intre timp as demonstra clar ca respect si accept decizia lui (si anume ca nu ma iubeste si nu ma vrea pe mine si pe bb) si ca am 1 viata a mea, asa cum am avut si inainte de el. Si ca viata mea merge inainte.

Este nevoie de cu totul alte gesturi decat ce ne-ai povestit, ca sa poti interpreta altfel comportamentul lui.

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Ileana, pt tine!

Nici mie nu mi se pare ca imi face curte! Dincolo de comportamentul lui, ma ghidez dupa ce imi spune sufletul si de acolo nu am nici un semnal cum ca i-ar parea rau ca a rupt relatia.

Eram doar curioasa sa stiu parerea voastra si mai ales, cum credeti voi ca ar trebui sa ma comport cu el.

quote:
Poate s-a hotarat ca desi nu te mai iubeste, macar te respecta si apreciaza. Poate ca i s-a facut cumva si dor de tine, ca doar te-a placut la un moment dat.

Daca a decis ca ma respecta, e cel mai mare pas inainte. Pana de Craciun ne-am tot certat, l-am jignit si m-a jignit si mai mult inapoi. Apoi am luat hotararea sa las TOT raul in spate. Si vad ca pana acum m-am tinut de cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Serendipindity, am citit povestea ta si as vrea sa-ti spun ca te admir, esti cu adevarat o luptatoare. Ai castigat in lupta asta, te-ai recastigat pe tine, ceea ce este cel mai important. Timpul va sterge durerea si nu-ti fa griji, fiecare are ceva pus deoparte.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Mara,
Am citit si eu prin ce ai trecut si prin ce treci inca.Din punctul meu de vedere cea mai grea stare este nesiguranta, sa nu stii cum stau lucrurile intre voi. Eu ma intreb daca isi doreste macar sa fie tata pentru copil si din cauza asta se comporta frumos cu tine, sau este nehotarat si o decizia de a parasi domiciliul comun l-ar indeparta de tine si ar fi momentul in care relatia voastra se sfarseste in mod oficial?

dormitul impreuna tine clar de intimitate, iar marea majoritate a cuplurilor cand au o cearta, aleg sa doarma separat pana isi rezolva disputa, voi inca nu ati rezolvat situatia voastra si totusi, constient sau nu, impartiti acelasi pat.

Cred ca nu e un caz pierdut, dar categoric o discutie clara trebuie sa aveti, altfel te trezesti intr-o zi la realitate si s-ar putea sa ai o deceptie mai mare decat o ai in prezent.

Toate cele bune,
Carla

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadat cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Bueechner)

Mergi la inceput

Elle_seb, multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Asa gandesc si eu, ca toti avem ceva al nostru pus deoparte.

Carla, nu am nici cea mai mica indoiala ca nu-si iubeste copilul. Chiar daca e departe de el, sufletul meu imi spune ca va face fatza si va reusi sa fie un tata bun. Problema e ca el nu e sigur de asta. E speriat si convins ca daca nu face bani multi gramada, n-o sa ii poata asigura un trai bun. Eu am tot incercat sa-i explic ca acest copil mai are nevoie si de prezenta lui fizica, de cuvintele lui de dragoste... Dar parca nu percuteaza... Vrea sa se realizeze, pentru el, pentru copil... ii e groaza de gandul ca baiatului sau ii poate fi rusine cu el, daca nu va reusi sa-si puna afacerea pe picioare...

M-ai pus pe ganduri cu fraza: "o decizia de a parasi domiciliul comun l-ar indeparta de tine si ar fi momentul in care relatia voastra se sfarseste in mod oficial". Pai "oficial" suntem despartiti, a cam aflat toata lumea... Lui nu ii place sa vorbeasca despre asta, nu ca i-ar fi rusine, ci pentru ca asa e el: nu vorbeste niciodata despre probleme lui sau despre ceea ce simte. De aia cand il intreba amicii "nestiutori" "de ce esti singur, unde e ?", tace.

Eu am inteles cu ce nuanta ai folosit cuvantul "oficial" sau cel putin asa cred: a luat o decizie constient, la rece, insa se poate sa nu fi fost pregatit psihic pt ea. O fi din cauza obisnuintei...
Am patit si eu ceva asemanator cand m-am despartit de un fost: stiam ca asta era cea mai buna decizie pt amandoi, insa de uitat nu l-am uitat; un an de zile am bocit de dorul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Mara draga,

cand am spus "oficial", la asta m-am gandit si eu, nu in fata celorlalti sa recunosca ce tocmai in fata lui...

eu cred totusi ca mai aveti sanse, doar sa ai rabdare.

nu vreau sa ma amestec, doar o intrebare, nu ai avea posibilitatea sa tii copilul cu tine?

Carla

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadat cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Bueechner)

Mergi la inceput

Acum nu mai pot sa il tin, ca vreau sa ma reangajez. Desi..... mi-e asa de dor de el. In plus, apartamentul in care stam cu chirie nu ofera conditii tocmai proprii pt acreste un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Mara draga, parerea mea este ca ceea ce se intampla intre voi acum este manipulare psihica si afectiva. El stie ca tu te hranesti acum cu aduceri aminte si profita de aceasta stare de fapt sa te joace asa cum vrea el.

Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa te muti definitiv in alta parte, altfel sunt sanse mari sa traiesti o a doua despartire.
Mai mult, una este cand toate lucrurile sunt clare si viata intra pe un fagash relativ normal, si alta este sa fii cu fundul in doua luntre. Ori esti cu el, ori fara el.

============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.

Mergi la inceput