operatie - se dau banii inainte sau dupa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Acum am vazut si eu ca fetele care s-au revoltat nici nu stau in Romania. Bravo fetelor. Ia treceti pe aici si incercati sa nu dati spaga. Dar mai bine sa nu aveti nevoie, sa fiti sanatoase si sa incercati sa schimbati lumea. Poate pana la urma prinde si campania asta "Nu da spaga" care e afisata peste tot.

Infirmiera care mi-a luat sange avea saraca niste dinti, vai de ea. Cu salariul care il are cred ca nici nu isi permite sa mearga la dentist; daca o mai avea si un copil de crescut. Sincer, nu imi pare rau ca i-am dat bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Alissa,

Crede-ma ca inteleg situatia chiar daca nu stau in Ro si nu te acuz pe tine (doamne fereste) de nimic. Doar atit ca ma doare sufletul de "infirmiera care ti-a luat singe" si nu numai de ea, care nu poate sa-i puna nimic in plic anestezistului.

Problema ar trebui abordata de autoritati cu legi si metode de supraveghere dar pina atunci va ma curge ceva apa pe Dunare...

Multa, multa sanatate iti doresc!

Sivi - mami de doua printzese
Shirly & Danielle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Fetelor, cat se da la anestezist pentru o anestezie generala? Nu am nici cea mai vaga idee si am nevoie de parerile voastre. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Yannia, in general cam 50 de euro ar fi limita inferioara.

Alissa, pe mama o internase tot pt o laparascopie si nu a operat-o pana nu m-am dus cu banii la el, in clasicul plic. Era deja de 3 zile in spital. I-am dat banii seara si a doua zi la 7 o operase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

eu m-am operat acum 3 ani de o histerectomie subtotala si am dat 100 EURO doctorului, un milion anestezistului, bani inainte...si cite 100.000 sau 50.000 la asistente cind veneau sa ma intepe...

anul trecut m-am operat de bila, laparoscopic, si am dat 4 milioane doctorului (sa ii iimparta el ce cel care va fi mina a doua) si tot un milion anestezistului, tot inainte....

dar tin sa va spun ca am fost recomndata de doctorul meu de la job si el mi-a spus exact cit sa le dau, cum, cind.....

adevarul este ca si eu sunt impotriva spagii, dar cind e vorba de sanatatea ta, mai ales cind te va "taia"...nu prea mai stai sa te gindesti la asta....si dai banul...

ce sa va mai spun ca sunt doctori care iti pretind ei direct, sau se uita in plic si iti spun ca e prea putin....dar ii vede Dumnezeu....

sanatate sa avem, ca-i mai buna decit toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

quote:
Originally posted by Alissaa

Acum am vazut si eu ca fetele care s-au revoltat nici nu stau in Romania. Bravo fetelor. Ia treceti pe aici si incercati sa nu dati spaga. Dar mai bine sa nu aveti nevoie, sa fiti sanatoase si sa incercati sa schimbati lumea. Poate pana la urma prinde si campania asta "Nu da spaga" care e afisata peste tot.

Scumpa...incetul cu incetul trebuie sa descurajati asta...SPAGA care mi s-a cerut la nastere si nu am dat-o...sistemul ala imputit ma facut sa plec de acolo....da, miau cerut, simplu nu le-am dat decat o cafea ca era noapte si atat.....s-au uitat la mine chiorash ...si nu mau omorat..suntem bine amandoi,

dati ca va crapa buza de durere, inteleg asta dar nu este bine

cand e vb de sanatatea mea si a familie mele, platesc pt tratamente, da as cumpara seringi, fasa, comprese daca as fi acolo, ca, deh sistemul e sarac, dar nu le bag lor in buzunar

cel mai bine sa nu avem nevoie de doctori, sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sincer, chiar daca zic si eu "NU SPAGA" si mi se pare umilitor si total aiurea sa fac asta, categoric nu mi-as pune pielea la incercare si nu as incepe eu sa schimb sistemul....si nu imi e teama decat ca ulterior as simti pe pielea mea asta. Daca as sti ca nu dau si reclam undeva faptul ca am fost tratat altfel pentru ca nu am dat si in final se rezolva ceva, as zice poate ..da, incerc....Dar sa stau intr-un spital si sa imi risc propria sanatate sau sanatatea celor apropiati pentru ca nu dau...asta nu as face niciodata....vorba mamei "bucura-te ca ai de unde da"
Si nu, nu sunt de acord cu doctorii care trateaza cu spatele oamenii care chiar nu au de unde...dar au fost cazuri in care m-am bucurat ca am, pentru ca daca nu as fi avut cu siguranta lucrurile ar fi fost altfel acum.

Legat strict de topic: si eu stiu ca anestezistului i se dau banii inainte de operatie (pentru ca dupa operatie el nu mai vine sa vada pacientul decat destul de rar), iar doctorului dupa(sau cei mai multi iau dupa operatie, nu inainte- e si asta un aspect "uman")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Gata, s-a facut. Am dat la anestezist 1 mil inainte (cred ca am dat cam putin, dar uite ca nu m-a omorat) si la doctorita 4 mil, tot inainte, ca sa nu stau cu grija banilor si sa fiu sigura ca are grija de mine. Am sentimentul ca oricum ma opera cu aceeasi atentie si fara bani, pare un om bun, dar sistemul asta e atat de impamantenit, cred ca doctorii de la noi vad spaga ca dreptul lor, ca "prima" pe langa salariu. Cu cata lejeritate primesc banii si ei si asistentele!!!! Mie imi e cam jena sa dau spaga, ma inrosesc.
Ce mi-as dori e sa am bani sa ma asigur la super spitale - gen Euroclinic. Eu am fost pe acolo si este absolut minunat (nu ca mi-as dori sa am treaba pe acolo). Acolo am vazut sistemul cu camere instalate, ca sa nu dea pacientul spaga. Si cred ca nici nu se pune problema de spaga. O operatie ca a mea costa in jur de 30 mil acolo. Oricum, din fericire pentru noi, pamantenii de rand, cred ca momentan cei mai buni doctori lucreaza tot in spitalele de stat, mai ales chirurgi. Sunt convinsa ca spaga luata depaseste cu mult salariul care l-ar lua la spitale private.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

cam tarziu resuscitez topicul dar mi-am amintit ceva de cand am fost eu in spital.
fusese o operatie de urgenta si venise familia persoanei sa caute anestezista sa ii dea "atentia". am ramas tablou cum a putut sa-i faca de ras ca nu acum se vine, ca daca ii interesa cu adevarat puteau sa se intereseze mai demult cine a fost anestezist. i-au zis aia saracii ca nu mai era cand au venit ei, ca n-au gasit-o, ca mai au si servicii.
in fine, le-a luat spaga in final , cu un aer ca le face o favoare.
era inca la terapie intesiva persoana ca altfel trebuiau sa plece oamenii aia cu bani cu tot :(.
nici un pic de jena ca mai aud si restul oamenilor tot circul. Bleah.
Pacat ca nu stiu cum o cheama.
a,la euroclinic au chirurgi si anestezisti super tari din cate am vazut pe site dar parca 4000RON o apendicita doare tare la buzunar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu dai nimic , ca nu trebuie.
sau dai , dar nu te mai plangi dupa ca sunt nesimtiti "aia".

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput