Educatia fizica in scoala

Educatia fizica in scoala | Autor: annita72

Link direct la acest mesaj

Mamicilor, voi care aveti copilasii in clasele I-IV, ce ziecti? Sunt necesare alea doua ore de educatie fizica din programa scolareilor nostri? Copiii vostri le fac?

Pe mine, de exemplu, ma deranjeaza ca doamna Ioanei gaseste tot felul de pretexte ca sa sara peste orele de sport. Ba ca e frig afara si sala e ocupata, ba ca nu stiu ce copil n-a fost cuminte si atunci ii pedepseste pe toti, ba ca varsta (si greutatea) nu-i permite sa alerge cu copiii, etc.
Nu mi se pare normal, ca in vremurile astea cand copiii nostri si asa pierd destul de mult timp in fata televizorului sau a calculatorului, invatatorii sa nu se preocupe deloc de, asa cum ii zice si numele disciplinei, "educatia fizica".

Ioana mea face de vreo doua saptamani baschet la un club sportiv. Nu este vreun talent, dar nici nu vreau sa faca performanta, vreau doar sa se miste putin si s-o mai desprind, asa cum ziceam, de calculator si televizor.
Dar, chiar e dezamagita cand vine de la scoala si-mi spune ca iar n-a facut sportul.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

annita72 eu cred ca sunt foarte importante orele de sport .
Al meu pici este in clasa I si fac cele 2 ore saptamanale in sala de sport . (nici doamna lui nu este o ''tinerica'' dar este o doamna activa si energica. Am observat ca este in scoala un obicei in a se face aceste ore de sport deoarece in toate diminetile sala este ocupata.
Sper sa ii tina acest obicei bun si in timpul iernii chiar daca este un pic incomod deoarece ei ies din scoala si traverseaza ''careul'' pentru a intra in sala.
Si piticul meu face sport si in particular de 3 ori pe saptamana

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emasto06 spune:

Sunt foarte necesare orele de sport.
Dupa parerea mea ar trebui in fiecare zi sa aiba o ora de sport. Daca nu fac miscare la varsta asta ,atunci cand???
Din pacate mentalitatile au ramas in urma vremurilor pe care le traim.Conteaza mai mult sa caligrafieze copilul decat sa fie sanatos si viguros....
Invatatoarea noastra spune ca sunt copii care nu vor sa faca sport. Waw, de ce oare??? Ce-au facut in gradinite, au auzit de sport??? Probabil ca nu, ptr ca multe gradinite au TV in clasa, dar nu au sala de sport...

Si eu il duc pe baiat la sport de 3 ori pe saptamana, dar nu este solutia ideala ptr ca pierdem timp cu drumul. Ideal ar fi sa faca in scoala.
Am auzit invatatori care se plang ca micutzii elevi sunt de nestapanit, alearga, fac zgomot in pauze. Pedeapsa? Stau in clasa in pauza si nu ies in curte ..incredibil.
Ar trebui sa faca vreo 1-2 ore de sport dimineata, si-apoi garantat vor sta cuminti in banca si vor fi ascultatori.
Deh, asta este sistemul nostru de invatamant: schiop si orb si surd.
Poate totusi cineva aude...sau vede...

Ema

Mergi la inceput