Mamici de martie – aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 22
roxanici spune:
eu nu am intrebat nimic deosebit (ma gandeam ca specialitatea lui este ecografia nu ob, si din ce auzeam nu era nimic anormal). Eu am mai intrebat asta ce e, cum e asezat, cand nu intelegeam imaginea de pe ecran. In rest nici dr. nu a comentat prea mult. Cred ca ar fi zis si singur daca ceva nu era chiar in regula.
Acum depinde si ce curiozitati/temeri ai tu. Poti sa intrebi despre organe daca sunt formate calumea, daca arata in grafic ptr varsta lui,daca i se par normale toate masuratorile....
Intreaba ce te doare inima ca nu cred ca se va rasti la tine; si daca o face, macar stii ca ai incercat.
Succes si te asteptam cu vesti.
roxana
19+
karra80 spune:
ROXANICI mersic de raspuns....asa o sa fca chiar daca-l stresez il intreb cam tot ce-mi va trece prin minte....asta vreau sa stiu daca e dezv bine daca nu se vede nici o posibila malformatie sau altceva care sa-i faca rau la bebe....si mai ales ce este ca sa stiu cum sa vb cu el sau ea....pt ca doctorul meu la care merg a zis a doua oara ca el vede cam 90 % fetitza...sunt curioasa daca e asa...sper sa fie bine...o sa intru deseara sa va spun cum a fost.....
Karra
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;17;29/st/20070319/dt/-4/k/1de9/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
tzuna spune:
Ce mai faceti fetelor?
Aseara am reusit sa merg la cursuri de la 16 la 20. Asa ca sunt multumita. Nu stiu dc voi apuca sa-mi dau lucrarea de dizertatie (se da spre sf. lui februarie) dar am sanse mari sa-mi iau examenele ca sunt la mijlocul lui decembrie, incepututl lui ianuarie.
Azi am luat raportul de evaluare de pe apartament, pare ok. Maine il duc la banca. Daca e totul ok la sfarsitul saptamanii viitoare semnam actele. Mai am putin dar tot mi-e frica sa nu intervina ceva.
Eu sunt bine in rest. Dimineata m-am trezit cu o durere destul de intensa in partea stanga. Uterul nu era tare si cred ca durerea nu avea legatura cu bebe sau cine stie. Pana la urma am luat un no-spa, ca aveam multe de rezolvat azi, si mi-a trecut.
Vineri dimineata ma duc la eco morfoilogica. Abia astept sa-l vad pe bebe. Si eu astept sa-mi spuneti la ce sa ma astept si eventual ce intrebari sa pun. Medicul vede toate organele copilului in acest moment?
Ieri am luat si rezultatul la analize. Fierul si calciu ionic sunt putin sub limita. Banuiesc ca va trebui sa iau vitamine ca eu n-am luat nimic pana acum. Saptamana viitoare ma duc la medic la control si-i duc si rezultatele la ecografie si la analize.
Cam asta e tot. Aveti grija de voi si burtici. Si nu va mai faceti griji cu kilogramele. Haideti sa incercam sa ocolim dulciurile (mi-e una mi-e cam greu dar poate reusesc). Iar pentru cele din Titan ne intalnim la sala cu bebeii dupa ce ne refacem.
21s
roxanici spune:
Tzuna, ce mai face prietena ta care era in spital? e mai bine? salutari de la noi ptr ea.
Vad ca e maaaare liniste pe aici.... sper ca sunteti bine mersi si doar fara chef de palavrageala. Nici eu nu am chef nebun, dar...
De vreo 2 zile m-a apucat o chestie...cred ca e un sindrom ceva... ma tot gandesc si ma framant pe toate partile cum o sa fac camera de bebe. As'noapte am si visat, atat de tare ma framanta. In principiu imi e destul de greu ptr ca avem doar 2 camere si imi vine ffff greu sa renunt la dormitorul meu si sa ma mut in sufra. Apoi, ar mai fi chestia cu banii... imi tb o caruta de bani sa fac asa cum imi doresc. Am gasit deja mobila si nu e chiar ieftina. Plus vopsit in culori vesele ptr bebe, plus alte amenajari (vreau sa izolez un perete ce e in casa scarii), plus toate nebuniile care vreau sa le am ptr mine si ptr bebe. Aproape ma deprima cand stiu ca e fff greu de realizat si timpul curge relativ repede. Sper totusi sa iasa. Cam atat....ma intorc la planurile mele.
Mada si Karra sa ne ziceti noutati.
roxana
19+
elyanne spune:
Mada sper sa te linisteasca dr. tau. Asteptam sa ne spui ce a zis si el. Daca ai naste la inceputul lui feb., ar fi 35-36 de sapt. Si am o prietena care a nascut la 35 de sapt. o fetita sanatoasa de 2800g.
Eu zic ca o sa fie totul bine... incearca sa gandesti optimist, ca il ajuta si pe bb. 
Karra cand am fost la morfologica la prima sarcina la dr. Meclea (prima ecografie din viata mea) am ramas dezamagita de felul lui de a se purta cu pacientele ... pt. ca nu stiam cum sta treaba la eco... El masura si ii dicta asistentei. Eu n-am stiu asta... si nici nu vazusem asistenta, sincer, ca era intuneric... Si credeam ca vb. cu mine si nu pricepeam nimic... Si puneam intrebari... Dupa 2-3 intrebari s-a enervat si s-a rastit la mine ca sunt cumva dr. de ii pun atatea intrebari...
In schimb, la a doua eco, la Iosup, a fost f. bine, mult mai vorbaret, ne explica, mai glumea cu noi... Si puteam sa-l mai intreb cate ceva, ne raspundea sau ne arata pe monitor...
Depinde mult de dr. care face ecografia... Unii nu prea te lamuresc cu nimic... Oricum, banuiesc ca vei merge cu datele de la eco. la dr. tau si te va lamuri cu sigurnata.
Andra pai nu prea imi las sotul chiar de capul lui... neeee... are lista cu exact ce trebe si cu linkuri de pe siteuri... Iar la capitolul ustensile de mult, sterilizat, biberoane, cosmetice etc. o am pe sora mea care lucreaza la farmacie, la partea de parafarmaceutice si deja are antrenament si stie ce e mai bun. Am ajuns la concluzia ca pompa de muls, sterilizatorul si biberoanele vor fi Avent... mai scumpe, dar ar fi cele mai bune.
Iar la capitolul haine... am destule de la mandra... trebuie doar sa le aduc acasa (cand va fi casa gata), sa le spal, calc si asez in dulap...
Tzuna e o sala langa Billa... am reusit sa merg o singura data la aerobic... si pe urma n-am mai avut timp... apoi a intervenit sarcina asta.
si daca nu apar o vreme (sper sa nu) nu ma dati la disparuti ... e de la netu' meu, ca suntem in montat geamuri, zidit balcon si nu stim pe unde vom scoate firele... S-ar putea sa stau fara net... Eu sper sa se prezinte repede cel cu netu' sa rezolvam problema ![]()
Eliana (19 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
Rebiana27 spune:
Fetelor, stiu ca nu e indicat, dar voi v-ati vopsit sau nuantat macar parul de cand sunteti insarcinate? Ca mie nu-mi mai sta deloc si cand pateam asta ii aplicam o vopsea si totul intra in normal. Plus ca am revenit la culoarea mea initiala nevopsindu-ma de multisor si nu-mi prea place. Am o prietena graviduta in 22 de saptamani si ea si-a facut cateva suvite blonde dar cu casca. Eu nu vreau suvite... Ce sa fac, sa astept pana dupa ce nasc?
Rebiana
17 +
Andreea20 spune:
Rebiana, sa stii ca eu m-am vopsit, l-am intrebat pe doc meu inainte si mi-a zis ca nu e problema, doar sa nu inhalez mirosul ala prea rau si ca s-ar putea sa nu-mi prinda.
mie mi-a prins bine, nu am avut probleme.....
decat sa intri intr-o depresie,
ca arati ca o matura (eu asa am patit)si sa-l afecteze pe bebe, mai bine vopseste-te....
asta este parerea mea.....nu aruncati cu pietre daca nu sunteti de acord.![]()
alexia3 spune:
Salutare burtici... din ce stiu eu se zice ca nu este bine sa te vopsesti in sarcina, ca nu ar prinde bine culoarea si corpul absoarbe ceva culoare care nu ar face bine la bb....nu stiu sa-ti spun mai multe, eu nu ma vopsesc, stiu doar ce sfat le dadeam gravidelor ce veneau la noi la cabiinet...
am si eu o problema, oricum sapt viitoare merg la control si voi discuta si cu dr. mea, dar ma cam streseaza gandul. eu port ochelari cu - permanenti, dar de cand am avut fetita nu am mai putut sa-i port ca nu-i placeau ei...doar cand conduceam, nu am mai facut un consult oft de mult si nu stiu cum mai stau, stiu ca in sarcina oricum nu ar fi concludent consultul, dar observ din ce in ce mai mult ca-mi slabeste vederea....din coltul indepartat al canapelei ma mut treptat tot mai aproape de comp, iar acum trebuie sa stau pe scaun in fata lui ca sa vad....mi-e cam frica...lucrul acesta ma obliga sa fac cezariana? nu as vrea...la prima sarcina nnu am avut probleme care sa ma faca sa-mi pun astfel de intrebari.......
cat despre miscari...prima sarcina / fetita/ a miscat la 15 sapt/si s-a nascut 4 zile peste termen...acum este baiat/ abea la 20 sapt am simtit ceva/ si ramane de vazut cand se va naste...dar este f capricios pentru un baiat
va pup, Ramona
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici!
Rebiana27 - io tocmai ce m-am vopsit aseara, nu ma mai vopsisem de doua luni (degeaba incercasem cu nuantator - a mers o data si gata), io ma fac de ani de zile roscat....si m-au lasat nervii saptamina asta...si uite ma cum sunt happy
proaspat tunsa si vopsita. cu tunsoarea ce am socat un pic lumea, ca nu se astepta nimeni sa ma tund atit de mult, cit am facut-o acum
, da` imi cadea parul rau de tot![]()
Iar cu vopsitu` parerile sunt impartite
, stiintific cica nu s-a dovedit ca ar fi nociv, dar pentru ca e vorba de niste chimicale puse pe piele un timp dat...fiecare interpreteaza cum crede
...cosmeticiana mea, a nascut acum o luna un baietel minunat si s-a vopsit/epilat/etc, pe toata perioada sarcinii...asa ca depinde de tine si de dr. tau

si sa stii ca nici mie nu-mi place culoarea mea naturala
Roxanici si io am o problema cu amenajarea spatiului, mai ales ca noi locuim intr-o casa cu trei camere, dar se trece dintr-una in alta (stil vagon parca ii zice), asa ca de la noi din dormitor intri in sufragerie, ajungi apoi in celalalt dormitor, care e camera bunicii cu care convietuim si de abia apoi in alt hol si de aici in bucatarie si baie....asa ca ce sa-ti spun ma apuca depresia numai cind ma gindesc ce-o sa ma fac
, pe termen lung sa zici ca o sa gasim solutii, dar asta inseamna sa mai construim undeva o camera sau sa ne mutam, ambele variate fiind oricum...
...
Alexia3 - depinde ce dioptrii ai, in functie de asta dr. tau va decide ce e de facut...si io port ochelari dar eu am dioptriile mici (-0.50) si sa stii ca in ultima perioada am simtit nevoia sa ii port
Mada
sunt alaturi de tine, la fel ca toate fetele de aici
, si eu sunt convinsa ca o sa fie totul bine...nu te impacienta prea tare sa nu-i faci rau lu` bebe

Va pupic 

Roxygeo
15+
ralualexandrei spune:
Hai si eu....
Eu m-am vopsit.Sunt bruneta si de ani de zile ma fac roscata,este adevarat ca ma vopsesc cu o vopsea care nu contine amoniac,insa mie mi-a prins culoarea.Asa stiu si eu ca nu s-a demonstrat nocivitatea vopsirii in perioada sarcinii asa ca eu m-am vopsit ,m-am epilat ,ce sa mai spun m-am rasfatat si ce daca sunt gravida lasa ca tot se mai gasesc ceva disperatzi sa intoarca capul dupa mine
.Am glumit ,insa decat sa ma simt naspa mai bine sa am un pic grija si de mine.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
19+ album no1 album no2 albumul no3