Cum curatam canapelele/coltarele?
Puteam sa jur ca am deschis deja subiectul, dar ... se pare ca nu o facusem ...
Asa, problema mea e ca la noi in sufragerie, troneaza de vreo 6 ani o canapea si un fotoliu din material textil, pe care nu mai stiu cum sa le curat. Cand intru in camera se simte un miros mai inchis, care banuiesc eu, vine de la canapea ... probabil din cauza ca vreo 4 din cei 6 ani, s-a si fumat in sufragerie ... nu stiu, dar va rog sa ma ajutati cumva ... voi cu ce va curatati canapelele ?????
________________________________________________________________________________________________
adar si MAIA(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari
Tine aripioara asta, voinice ...
Tot despre Andrei ...
Raspunsuri
lulu77 spune:
Inainte , cand aveam din cele din material textil ,le curatam cu Vanish ptr .covoare sau cu BioCarpet .
Intr-un lighean faci solutia cu apa si detergentul respectiv ,cu un burete moale sau o perie moale , freci bine toata canapeaua .Inainte de aceasta operatiune aspiri fff bine canapeaua ,cu un aspirator f puternic.
Spumezi f bine canapeaua ,apoi o stregi cu o carpa moale ,curata care absoarbe bine .
O lasi sa se usuce ,1-2 zile ,nu folosesti deloc canapeaua .
Ptr canapele din piele sau inlocuitor : le curat cu lapte demachiant Doina .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
oanab spune:
Buna!
Daca tot s-a deschis subiectul despre curatat canapelele, va intreb si eu cum curatati canapelele din piele ecologica?
Eu am canapea de culoarea untului, foarte frumoasa dar si pretentioasa.
Am mai citit pe aici pe forum ca as putea folosi sampon pt bebelusi, ca ala nu ar ataca pielea canapelei ca alte chimicale.
Asa ca le-am curatat o perioada cu Johnson, dar si-a pierdut stralucirea, s-a matuit, si se murdareste imediat acum.
Va multumesc pentru orice sfat.
lulu77 spune:
oana ,am scris mai sus ,canapele din iele ,inlocuitor ,etc le cureti excelent cu Lpte demachiant Doina si apoi le poti sterge si cu un burete cu silicon .
La fel ca mai sus ,lasi ceva timp(1-2 zile ) canapeaua nefolosita.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
adar spune:
Lulu - multumesc mult pentru sfaturi ... probabil ca altele nu voi primi, ca subiectul s-a mutat ... departeeeeee rau ...
asta e ... multumesc din nou!
adar si MAIA(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari
Intinde-i o mana lui Andrei !!!
... ar putea fi copilul tau ...
mara2000 spune:
buna fetelor.eu folosesc solutie din amoniac ptr spalat canapele din piele si cam tot ce este prin casa.curata si elimina si mirosul neplacut.
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adar Puteam sa jur ca am deschis deja subiectul, dar ... se pare ca nu o facusem ... Asa, problema mea e ca la noi in sufragerie, troneaza de vreo 6 ani o canapea si un fotoliu din material textil, pe care nu mai stiu cum sa le curat. Cand intru in camera se simte un miros mai inchis, care banuiesc eu, vine de la canapea ... probabil din cauza ca vreo 4 din cei 6 ani, s-a si fumat in sufragerie ... nu stiu, dar va rog sa ma ajutati cumva ... voi cu ce va curatati canapelele ????? adar si MAIA(30 martie 2006) ''cel mai iubit copil ...'' MAIA minunea cu ochi mari Tine aripioara asta, voinice ... Tot despre Andrei ... |
eu curat cu ceva de genul. nu stiu daca exista in romania dar iti faci o idee
http://reviews.pricegrabber.com/vacuum-cleaners/m/1686155/
pui inauntru dero sau ce produs de curatenie vrei.