Mamici de noiembrie - decembrie 2006(50)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

Structura internă a placentei cuprinde: sistemul vilozitar, placa bazală și placa coroidă.
a) sistemul vilozitar împreună cu spațiile intervilozitare reprezintă spațiul schimburilor materno-fetale. El este delimitat de placa bazală, placa coroidă și de pereții vilozităților sau septurile intercotiledonare.
b) placa bazală: este partea de deciduă care servește de pat pentru zigot în prima parte a
sarcinii. Până la termen ea se subțiază ajungând la 0.3- 2 mm.
c) placa corială: este formată din țesut conjunctiv în care se găsesc ramificațiile vaselor mari ale cordonului ombilical. Ea reprezintă partea cea mai profundă a placentei, fiind dublată întotdeauna de amnios.

Deea 31+ , viitoare mami de Eric

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Fetelor din C-ta eu va sfatuiesc sa luati si cate o paturica sa o puneti pe patutul in care va sta bebe,ca sunt doua variante,ori ii pune direct pe paturile alea jegoase ori ii pune pe niste paturici si mai jegoase.

Mihaela si bebita Amalia

Mergi la inceput

Ai dreptate.. Ti se ridica paru' pe ceafa cand citesti cate tampenii se-ntampla prin spitale pe la noi... Ai zis ca ai cumparat scutece: ai luat material si le-ai facut, sau le-ai cumparat direct? Zi-mi si mie de unde, ca azi mergem sa luam

quote:
Originally posted by madaluta

Salutare!

a_deju: pt spital eu am cumparat 10 scutece din finet ,3 bluzite care se leaga la spate, cateva caciulite si 2 body, caci am auzit si lucruri neplacute despre scutecele de acolo.De ex cineva mi-a spus k il pot infasa pe bb in scutece umede deoarece ei le usuca prin presare si nu intotdeauna sunt f bine uscate si exista pericolul unei raceli la plamani(doamne fereste). Apoi chiar de curand am citit subiectul asta si iar mi-a dat de gandit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86774

Madalina 32+

poze,

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

da jojo, si tu ai dreptate, da' macar de paturica stiam, am uitat eu sa precizez... ce vrei, neuronu' fragil...

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Buna dimineata va spun si eu.....nu stiu daca mai aveti cafeluta calda, cert este ca am intrat repede cum am ajuns la firma sa vad cine a nascut , dar se pare ca trebuie sa mai asteptam ...sunt aglomerata pana peste cap ca am ramas singura la firma si trebuie sa ma ocup de tot...........va pupic

Cuscraaaaa unde esti?

Cleo 35+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Buna dimineata ,draguteleor.
Cum ati dormit?
AKA,
eu cred ca stomacul tau se mareste pntru ca ai mincat si nu ca bb urca sus...,intelgi?Si eu simt asta pentru ca bb est sus de tot.Nu fi suparici ca noi sintem alaturi de tine si oricind simti nevoia de alintari sau de vorbe frumoase ,spune-ne si ne vom conforma.Multe imbratisari din partea mea

DOLORES,
lenjerie de pat pentru mine
pijama cu nasturi
camasa de noapte-2
prosop mare
prosop mic
chiloti-6
sosete-4
papuci-2
halat

dandusa 39 fix,fix,fix si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Felicitari fetelor care au vesti bune de la eco...

Intrebare: Ati simtit vreua dintre voi copilasul miscand jos, jos de tot???? Ca eu parca-l simt uneori la incheietura piciorului meu cum da...si n-am decat aproape 32 de saptamani...

Dbunny, sanatate multa si ai grija de tine...Cum te simti azi? Cat despre dormit continuu in timpul noptii...eu zic c-a fost o intamplare, pentru ca de regula si eu ma trezesc o data pe noapte pentru pp, uneori am si eu insomnii vreo cateva ore pe noapte..dar s-a intamplat de 2 ori deja sa dorm bustean si sa nu ma trezesc nici macar pentru a merge la baie......sper sa ma si tina!

Oana 31+ cu Denis Cristian
Disney bb

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

DOLORES,
am revenit cu lista ...,ca am apasat gresit si s-a dus mesajul meu...
colac de stat pe el...
hirtie igienica
pahar si castronel
tampoane de vata infasurate in pansament,o punga
pasta de dinti
periuta de dinti
sampon,crema de corp,in sticlute mici
vata+pansament...in caz ca-mi mai trebuie tampoane...
sapun si sapuniera
foarfeca
revista
tampoane pentru sini
fase strerile

camasute bebe-5
pantalonasi bebe-5
caciulite bebe-5
sosetele bebe-5
body-uri simple-3
body-uri intregi-2
prosop-1
paturica-1
sampon,ulei,sapun,sapuniera,servetele bb
pampers-20
PENTRU SCOS DIN SPITAL:
caciulita simpla
caciulita groasa
body simplu
body intreg
costumas gros intreg
port-bb
supozitoare cu glicerina,algocalmic fiole,ser fiziologic,baneocin pudra,seringi 10 ml.
Plicul cu toate analizele si ecografiile de pina acum.
Plicul cu toate actele mele(buletin,certif. casatorie,certif. nastere,dovada ca platesc sanatatea la stat.

Cam astea ar fi toate cele,sper sa nu-mi fi scapat ceva...aaa,banii si citeva plicuri,multi bani marunti(de 10,50,100)...,mult curaj,multa incredere in D-zeu ,in mine si in cei care ma vor ajuta sa aduc pe lume copilasul mult asteptat.

Sper sa te fi ajutat cu ceva.

dandusa 39 fix,fix,fix si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Buna dimineata, burticilor!
Tocmai am incheiat un episod de plans a la Smarandita popii, de sarea camesa pe mine. Si nici n-o sa va vina sa credeti ce motiv stupid am avut, oricum de cand sunt pot plange la comanda, chiar si fara motiv. Au venit niste copilasi de la RDS ca cica schimba ei nu stiu ce cabluri, o retea noua, performanta , bla, bla, bla. Noi ne-am mutat in apartament de aproape un an , asa ca am pretentia ca deocamdata totul e nou, peretii curati, etc. Si vin desteptii astia cu burghiu, drujba, flex, si alte ustensile finute sa-mi traga nu stiu ce cablu prin toata casa si sa-mi gaureasca toti peretii. I-am rugat frumos sa se deplaseze cu intreagul arsenal si sa ma lase in pace, amenintandu-i ca "nasc acu' ". Oricum mi-au spus ca e inevitabila faza, reteaua actuala urmand sa fie deconectata. Urasc!!!!!!!!!!!!Iar mesteri, iar reparatii!!!!
Si cam astea sunt problemele mele puerile!
Sa nu punem la socoteala ca bubele mele se simt bine, merci, nici gand sa treaca!
Ufffffffff!!!!!!!!!!

ROXANA 33+ DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Si acum am revenit !
Dandusa, ce bine ca ai postat lista, chiar acum o printez si mi-o lipesc de frunte, ca ar fi cazul sa-mi fac si eu asa incetuc bagajelul.
Asiza, sa stii ca si eu il simt pe David cateodata cum loveste jos, asa cum spui tu, spre articulatia piciorului. Mie dr. mi-a spus ca e pozitionat oblic, capsorul situat in partea stanga jos si fundicul in dreapta sus. Si chiar asa il simt, tot timpul cand misca il simt asa "integral", parca se intinde si zice :"Buna dimineataaaaaaaaa!!!", adica misca concomitent si din fundic si caputul acolo jos. Tot imi fac griji sa nu-i strivesc capsorul cand stau asezata, idei...

ROXANA 33+ DAVID MIHAI

Mergi la inceput